Connect with us

HRONIKA

SRBIJA

(VIDEO) Kamere snimile osumnjičene za ubistvo Nikšićanina u Beogradu

„Vijesti“ su došle u posjed video snimaka na kojima se vide dva maskirana napadača, koja su nakon likvidacije pobjegla automobilom

Foto: Screenshot

Policija Srbije traga za dvije osobe, koje se sumnjiče da su danas na benzinskoj pumpi u Rušnju nadomak Beograda usmrtili Nikšićanina Ranka Radoševića.

„Vijesti“ su došle u posjed video snimaka na kojima se vide dva maskirana napadača, koja su nakon likvidacije pobjegla automobilom.

Radošević je bio poznat po nadimku Ranko Eskobar, a u policijskom dokumentu SOCTA – Procjena opasnosti od organizovanog kriminala on je upisan kao član kriminalne organizacije Nikšićanina Radomira – Bobana Baćovića.

Srpski mediji navode da ga je tamošnja policija dovodila u vezu sa „bežanijskim klanom“.

HRONIKA

Tragedija: Preminuo golman Crne Gore Matija Šarkić u 26. godini

Golmanu crnogorske reprezentacije je pozlilo u stanu u Budvi, njegovi prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć, ali mu pomoći nažalost nije bilo

Foto: Wolves

Crnogorski fubal je zavijen u crno, nakon užasne vijesti koja je stigla jutros – golman fudbalske reprezentacije Crne Gore Matija Šarkić preminuo je jutros u Budvi u 26. godini.

Kako portal RTCG saznaje, golmanu crnogorske reprezentacije je pozlilo u stanu u Budvi, njegovi prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć, ali mu pomoći nažalost nije bilo.

Šarkić je prije desetak dana oduševio crnogorsku javnost sjajnim odbranama na utakmici sa Belgijom, činilo se da su „hrabri sokoli“ dobili golmana za narednu deceniju, ali se prerana smrt ispriječila u tome.

Policija je na licu mjesta, ispituju se sve okolnosti, ali je najvjerovatnije u pitanju prirodna smrt.

Matija Šarkić je karijeru počeo u Anderlehtu. Igrao je za Vigan, Aston Vilu, Linvingston, Vulverhempton, Šruzberi, Birmingem, Milvol i Stouk.

Za reprezentaciju Crne Gore je odigrao devet utakmica, a debitovao je protiv Bjelorusije u prijateljkom meču 2019. godine.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

(FOTO) Berane: Zaposlenom u Crkvi demolirano auto po drugi put

„Budući da su napadi na našu imovinu kontinurani, te da policija do sada nije uspjela pronaći počinioce, strahujemo da su napadi učinjeni iz mržnje i po nacionalnoj osnovi, te izražavamo bojazan da bi sledeći korak mogao biti fizički napad“, navodi se u saopštenju porodice dostavljenom Portalu Berane online

Foto: Berane online

Licu zaposlenom u Srpskoj pravoslavnoj crkvi S.R. je u toku noći demolirano auto na parkingu ispred zgrade gdje živi njegova porodica u centru Berana.

S obzirom na to da im je u prethodnom periodu na istom vozilu više puta pričinjena veća materijalna šteta, izazvana takođe upotrebom sile, a da počinioci nijesu pronađeni, S.R i njegova porodica strahuju za svoju bezbjednost.

Foto: Berane online

„Budući da su napadi na našu imovinu kontinurani, te da policija do sada nije uspjela pronaći počinioce, strahujemo da su napadi učinjeni iz mržnje i po nacionalnoj osnovi, te izražavamo bojazan da bi sledeći korak mogao biti fizički napad“, navodi se u saopštenju porodice dostavljenom Portalu Berane online.

Navode da je slučaj prijavljen policiji koja je izašla na lice mjesta i sačinila zapisnik.

Foto: Berane online

Porodica se nada da će Uprava policije (UP) dati sve od sebe kako bi rasvijetlila napad na njihovu imovinu i obezbjedila im život bez straha.

Takođe, ono što navode jeste da će se obratiti i drugim nadležnim institucijama u Crnoj Gori, ombudsmanu, nevladinim organizacijama i medjunarodnoj zajednici kako bi se zaštitili.

(Berane online)

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

(VIDEO) Policija pretresa „Ničiju kuću“ u elitnom naselju Gorica u Podgorici

Pripadnici SPO-a pretresaju objekat za koji je svojevremeno Duško Knežević tvrdio da se gradi za nekadašnjeg predsjednika države Mila Đukanovića. Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, u pitanju je istraga protiv zvaničnog vlasnika objekta Ivanovića i kompanije Master inženjering, zbog krivičnih djela pranje novca i zloupotreba u privrednom poslovanju

Sa pretresa "Ničije kuće", Foto: Aljoša Turović

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) po nalogu Višeg suda pretresaju tzv. „Ničiju kuću“ u elitnom podgoričkom naselju Gorica.

To je „Vijestima“ potvrdio pravni zastupnik vlasnika te nekretnine, Vlada Ivanovića, advokat Zoran Piperović.

Piperović, foto: Aljoša Turović

„Policija pretresa objekat koji je u vlasništvu Vlada Ivanovića. Sudija Goran Šćepanović je izdao naredbu za pretres, nisam je vidio, vidjeću za sat i saznati koja krivična djela su u pitanju. Pretresu prisustvuje mlađi kolega Marko Milošević“, kazao je on.

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, u pitanju je istraga protiv zvaničnog vlasnika objekta Ivanovića i kompanije Master inženjering, zbog krivičnih djela pranje novca i zloupotreba u privrednom poslovanju.

Piperović je istakao da taj objekat nije završen, niti useljen, da misli da u njemu sem instalacija nema ništa, te da ne zna što pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja tamo mogu tražiti.

„Kuća nije završena i zbog toga nije ni uknjižena. Nije ni useljena. U njoj nema namještaja, samo instalacije. Obezbjeđuju je noćni čuvari. Kada se zavši biće uknjižena. Mislim da je Ivanović tu kuću radio za tržište“, rekao je on.

foto: Aljoša Turović

Advokat Marko Milošević je kazao da prisustvuju nelogičnom pretresu.

On je dodao da ne postoji „osnovana sumnja“ već da se navodi samo „sumnja“.

Kako je kazao, pretres vrši desetak policajaca SPO-a koji „nisu kompetentni“.

Milošević nije htio da kaže zbog kojih krivičnih djela se vrši pretres, ali da „za ona koja traže, ne mogu ništa naći“.

On je kazao da se „radi o objektu u sivoj fazi“.

Odgovarajući na pitanje novinara Televizije „Vijesti“, Milošević je rekao da je vlasnik kuće Vladan Ivanović ranije davao izjavu u tužilaštvu, ali ne danas.

Reporter „Vijesti“ na licu mjesta zatekao je zatvorenu kapiju, zbog čega je onemogućen prilaz ulici i parkingu na toj opštinskoj zemlji.

Ta kuća dospjela je u žižu javnosti nakon što je vlasnik Atlas grupe Duško Knežević 2019. godine izjavio da se gradi za tadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ali da se samo vodi na njegovog prijatelja Ivanovića.

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović prethodne je sedmice, u emisiji „Načisto“ na TV Vijesti, rekao da je formiran poseban predmet u vezi sa „Ničijom kućom“ i da su već preduzete određene radnje.

Izvor: Vijesti 

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije