Connect with us

DRUŠTVO

IZ DEMOKRATSKE CG PITAJU DA LI JE TAKAV GOVOR MRŽNJE STAV JAVNOG SERVISA

(VIDEO) Tamara Nikčević (Rtcg) nazvala Demokrate „stokom“ i „izdajnicima“

Iz Demokrata tvrde da je snimak nastao u studiju TVCG, u pripremnom dijelu za emisiju Teleskopija, čiji je gost bio predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ Miodrag Živković

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Demokratska Crna Gora objavila je snimak u kojem autorka i voditeljka emisije Teleskopija na Televiziji Crne Gore, Tamara Nikčević, predstavnike te partije naziva „stokom“, „uličarima“ i „klasičnim izdajnicima“.

Demokrate tvrde da je snimak, koji su dostavili medijima, nastao u studiju TVCG, u pripremnom dijelu za emisiju, čiji je gost bio predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ Miodrag Živković.

Iz te partije su kritikovali stavove novinarke i Živkovića, koji ih je na objavljenom snimku nazvao „lukavcima“ koji mu se „gade“, upitavši da li govor sa snimka korespondira sa „proklamovanim vrijednostima nacionalnog Javnog servisa“ i da li odražava stavove nacionalne medijske kuće.

Transkript razgovora:

NIKČEVIĆ: … Jeste pročitali to…?

ŽIVKOVIĆ: Samo sam vidio što je obznanio onaj Radunović…

NIKČEVIĆ: …Da, da, a jeste, tačno…u pravu ste…da, da.

ŽIVKOVIĆ: Koktel neki.

NIKČEVIĆ: Da, da.

ŽIVKOVIĆ: To sam dobro vidio…. sranje sve…

NIKČEVIĆ: Oni da prave…to je blasfemija, ono, najgora moguća blasfemija

ŽIVKOVIĆ: Meni su najnepodnošljiviji ovi Demokrate…

NIKČEVIĆ: Ih… i meni…ah

ŽIVKOVIĆ: Oni su mi najnepodnošljiviji…

NIKČEVIĆ: … Kako prođu ispod radara… Jeste vidjeli, kako su posle onog, ne znam jeste li pratili intervjua koji sam radila sa Bešlinom, kako su napali na Bešlina, to je jedan briljantan intelektualac srpski, mislim, da mu vidite sad knjigu, na 900 strana o srpskim liberalima, i toj srpskoj niti liberalne politike, završno sa, ajde, Zoranom Đinđićem, ali prije svega Marko Nikezić i Latinka i ta garnitura… Da vidite kako to, da vidite, mislim, da vidite da jedne besprizorne bitange i uličari…

ŽIVKOVIĆ: Oni su… to je najprimitivniji…

NIKČEVIĆ: Crveni kmeri!

ŽIVKOVIĆ: I najvulgarniji primitivizam koji otvoreno (nerazumljivo)

NIKČEVIĆ: Baš. Baš.

ŽIVKOVIĆ: … koji mi se gade. Gade mi se. Gade mi se.

NIKČEVIĆ: Uličari, pravi uličari.

ŽIVKOVIĆ: Čime se služe… Pa evo sad sam pratio čime su se služili u Herceg Novom, to je strašno…

NIKČEVIĆ: To da da, brate ono „Srbe na vrbe“ to je strašno. Stoka jedna, baš ono stoka jedna…primitivna.

ŽIVKOVIĆ: Samožrtvuju se… onda… toliko srbuju da napadaju DF da su oni loši Srbi, da su oni mali Srbi, strašno…

NIKČEVIĆ: Jeste, jeste, kao glasali su za Ustav, ko je glasao za ustav… užas, užas jedan.

ŽIVKOVIĆ: Ja im negdje to napisao, odma’ su kao oni kerovi najprimitivniji skočili na mene…

NIKČEVIĆ: Pa bilo ko, da bilo šta kaže… bilo ko… Ja se stalno čujem, mislim stalno sam u kontaktu sa Žarkom Koraćem, to on od prvoga dana govori, prošli su vam ispod radara, oni su najopasniji…

ŽIVKOVIĆ: Jesu, jesu…

NIKČEVIĆ: Niko na to nije obraćao pažnju.

ŽIVKOVIĆ: Ove primitivne bitange, barem znaš sa kim imaš posla, ovo su lukavci jedni…

NIKČEVIĆ: I da vam kažem nešto, ono klasični izdajnici. Oni se ponose time.

Advertisement
Ostavite komentar

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

Dječaku iz Bara banka otpisala naslijeđeni dug, pomogao Spajić i najavio pomoć MFSS

Ministar finansija i socijalnog staranja izjavio je ovim povodom „posvećeni najvažnijima – građanima, ovo je godina socijalne pravde“

Foto: Shutterstock

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Dječaku iz Bara Kristijanu Peraku, Crnogorska komercijalna banka (CKB) otpisala je dug naslijeđen od njegovih preminulih roditelja.

Dug koji je autistični dječak naslijedio bio je u iznosu od 11.639 eura.

Peđa Perak, koji brine o dječaku i njegovom liječenju, na društvenim mrežama tražio je pomoć od institucija, ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića i NVO koje se bave zaštitom djece kako bi dug bio otplaćen.

Na Tviteru Ministarstva je objavljeno da je  socijalna pravda ujedinila Crnu Goru, odnosno da su građani podijelili priču na mrežama i zahvaljujući brzim reakcijama Spajića i CKB Kristijanu je otpisan naslijeđen dug.

Ovakav gest prokomentarisao je i ministar navodeći da su „posvećeni najvažnijima – građanima, ovo je godina socijalne pravde“.

„Kristijanu je otpisan naslijeđeni kredit. Upućen je zahtjev za ostvarivanje prava na ličnu invalidninu kao i za finansijsku pomoć pri daljem liječenju“, stoji u objavi.

Perak se zahvalio svima koji su prethodnih dana uplatili novac za rješavanje problema dječaka.

„Novac koji je uplaćen u razgovoru sa najaktivnijim ljudima koji su djelili objave rečeno mi je da ostavim za njegovo liječenje a u pitanju je suma nešto malo možda manja od 3.000 eura. Ako neko želi da njegov novac vratimo ili proslijedimo nekom drugom molim da mi se javi. Od srca hvala svima“, napisao je Peđa Perak na Fejsbuku.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Novak Đoković dobija mural u Beranama visok 10 metara (VIDEO + FOTO)

Inicijativu za izradu murala pokrenula je NVO „Together Montenegro“ iz Luksemburga i Škola sporta „Iva“ uz podršku Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane

Foto: Berane online

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković dobiće uskoro mural u centru Berana, u ulici Svetog Save.

Akademski slikari Tamara Osmjalić i Irvin Masličić, naši sugrađani, uz pomoć kolege iz Srbije Stefana Stojanovića su nam kazali da će mural, u visini od 10 metara, završiti u narednih pet dana.

Inicijativu za izradu murala, kako je saopšteno za naš portal, pokrenula je NVO „Together Montenegro“ iz Luksemburga i Škola sporta „Iva“ uz podršku Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane.

Piše: Berane online

Videohttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1407054199670076&id=107086230831300

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Kavarić, advokat Mitropolije, kandidat za Tužilački savjet

Izmjenama u Zakonu o Državnom tužilaštvu promijenjena je struktura Tužilačkog savjeta, koji bira specijalnog tužioca i ostale tužioce, pa će imati 11 članova – po pet iz redova tužilačke organizacije i uglednih pravnika i jednog predstavnika Ministarstva pravde

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu raspisao je oglas za izbor četiri člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika i jednog iz nevladinog sektora, u skladu sa izmijenjenim Zakonom o Državnom tužilaštvu.

Podgorički advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član njenog pravnog savjeta, potvrdio je za „Dan“ da će biti jedan od kandidata koji će aplicirati za mjesto u Tužilačkom savjetu iz reda uglednih pravnika.

Kavarić je rođen 1975. godine u Podgorici, a diplomirao je na Pravnom fakultetu 2003. godine. Govori dva jezika i trenutno je na postdiplomskim studijama u Rimu.

Kandidati za Tužilački savjet moraju da imaju najmanje deset godina radnog iskustva na pravnim poslovima, da uživaju lični i profesionalni ugled i da nijesu osuđivani za krivična djela koja državne tužioce čine nedostojnim za obavljanje tužilačke funkcije u skladu sa ovim zakonom. Konkurs je otvoren deset dana.

Izmjenama u Zakonu o Državnom tužilaštvu promijenjena je struktura Tužilačkog savjeta, koji bira specijalnog tužioca i ostale tužioce, pa će imati 11 članova – po pet iz redova tužilačke organizacije i uglednih pravnika i jednog predstavnika Ministarstva pravde.

Ovim izmjenama predviđeno je da se većina sastava Tužilačkog savjeta – pet pravnika i predstavnik Ministarstva pravde – biraju prostom većinom u Skupštini, te da njihovim izborom prijevremeno prestaju mandati aktuelnim članovima TS, što je jedno od rješenja koje je kritikovala i Venecijanska komisija. Ministar pravde bira jednog člana Tužilačkog savjeta.

Prema zakonu, iz redova uglednih pravnika ne može bit izabrano za članstvo u Tužilačkom savjetu lice koje je bračni ili vanbračni supružnik ili srodnik poslanika, člana Vlade i predsjednika Crne Gore ili lica koje bira, imenuje ili postavlja Skupština, predsjednik Crne Gore ili Vlada, u pravoj liniji bez obzira na stepen srodstva, u pobočnoj liniji do drugog stepena srodstva ili srodnik po tazbini do prvog stepena.

Konkurs za jednog člana Tužilačkog savjeta kojeg predlažu nevladine organizacije otvoren je 30 dana. Važe isti uslovi, s tim što organizacije koje predlažu kandidata moraju da biti registrovane najmanje tri godine, da u osnivačkom aktu i statutu imaju kao osnovne ciljeve i djelatnosti pitanja iz oblasti vladavine prava, rada državnog tužilaštva ili borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i da su se u prethodne tri godine kontinuirano bavile tim pitanjima.

Takođe, NVO bi morala da je u prethodne tri godine, prije objavljivanja javnog poziva za predlaganje kandidata za člana Tužilačkog savjeta, realizovala projekte u oblasti vladavine prava, rada državnog tužilaštva ili borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Odbor za politički sistem obustavio je postupak izbora vrhovnog državnog tužioca jer se stupanjem na snagu izmjena zakona obustavljaju početi postupci izbora funkcionera u tužilaštvu.

Zakon usvojen 12. maja

Parlamentarna većina je u aprilu predložila nove izmjene ovog zakona, nakon što prethodne, kao ni Predlog zakona o tužilaštvu za organizovani kriminal, nije podržala Venecijanska komisija (VK).

Zakon je usvojen 12. maja, ali je predsjednik države Milo Đukanović odbio da ga potpiše.

Vladajuća većina je zakon ponovo usvojila 27. maja, bez prisustva opozicije. Zbog tužilačkog zakona, DPS bojkotuje Skupštinu od 17. maja, jer je, kako su kazali, vladajuća većina odbila njihovu ponudu da se usvajanje zakona odloži i da se pokrenu razgovori o imenovanju čelnih ljudi u pravosuđu.

VK je dostavila mišljenje i na revidirani predlog izmjena zakona o tužilaštvu, u kojem je pohvalila napredak u odnosu na rješenje iz marta, ali je ponovo upozorila na moguću politizaciju Tužilačkog savjeta.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije