Connect with us

PROMO

REZERVIŠITE SVOJE MJESTO NA VRIJEME

(VIDEO) U NEDELJU VEČE ŽURKA U „MARIJI MAGDALENI“: Nastupa Nikolina Grba i najavljuje ODLIČAN PROVOD!

Nedeljom veče u kafe baru „Marija Magdalena“, koji se nalazi na svega pet kilometara od centra Berana u podnožju Đevojačkog krša – u Donjoj Ržanici, od 20h očekuje vas garantovano dobar provod.

Foto: Fejsbuk

Za sjajnu atmosferu ovog vikenda zadužena je sve popularnija mlada crnogorska pjevačica, Nikolina Grba koja je tokom dosadašnje karijere sarađivala sa poznatim muzičarima poput Zdravka Đuranovića i Senada Derševića.

Otpjevaće velike hitove i još jednom pokazati zašto “Marija Magdalena” važi za mjesto gdje je odličan provod.

„Potrudiću se da svima koji dodju priredim noć za pamćenje“, rekla nam je Nikolina, čija pjesma „Idealna žena“, koju potpisuje Drešević i cover “Čuvaj mi se sine” bilježe velike preglede na društvenim mrežama.

Nema sumnje da je sjajan provod u kafe baru „Marija Magdalena“ zagarantovan, zato se što prije organizujte, pozovite vaše prijatelje i zajedno provedite nezaboravno veče.

Preporučujemo da što prije rezervišete mjesto za vas jer je interesovanje zaista veliko, a to možete učiniti pozivom na broj 069/883-103.

Foto: Berane online

U Mariji Magdaleni i preko dana, dok sjedite uživaćete u mirnom i prijatnom ambijentu.

Piše: Berane online

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

PROMO

Šahman: Uz pomoć većinske, romska zajednica napreduje

Elma smatra da je primijetan napredak RE populacije u Bijelom Polju, u čemu je veoma bitnu ulogu igrala podrška većinske zajednice

Elma Šahman, pripadnica RE populacije zaposlena je kao medijator u Osnovnoj školi “Pavle Žižić”, gdje igra ključnu ulogu u povezivanju Roma i školskog sistema.

Elma smatra da je primijetan napredak RE populacije u Bijelom Polju, u čemu je veoma bitnu ulogu igrala podrška većinske zajednice.

„Što se tiče položaja Roma, stvarno ima napretka zato što smo imali podršku. Takođe, zato što smo se školovali i samim tim napredovali. Zahvalni smo što smo imali podršku većinske zajednice i prijatelja za informacije”, kazala je Šahman.

Elma ističe i danas pripadnici Re populacije imaju jedan cilj, a to je napredak njihove zajednice.

“Imamo dobru komunikaciju i djeca su redovna u školi zato što se svi zajedno trudimo da postignemo jedan cilj, a to je napredak što se tiče romske zajednice“, kazala je Šahman, pripadnica RE populacije.

Projekat „Sve o RE“ realizuje NVO Multimedijal Montenegro NVO MMNE uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Nastavite sa čitanjem

PROMO

(VIDEO) Selimović: Još uvijek postoje predrasude prilikom zapošljavanja RE populacije

Foto: Screenshot

Sanja Selimović zaposlena je u Zavodu za zapošljavanje u Bijelom Polju, ali radi i u Beranama, te samim tim ima uvid u položaj Re populacije u oba grada. Sanja ističe da iako su se dogodile pozitivne promjene još uvijek postoje izazove koje treba prevazići.

„Što se tiče položaja Roma u Bijelom Polju, mogu sloboodno da kažem da se već dosta toga promijenilo, naravno na bolje, ali i dalje nije to dovoljno dobro. Smatram da to može još puno bolje, zato je potrebno da se pripadnici romske populacije još više obrazuju. Dosta njih treba da promijeni svoju svijest, što se tiče obrazovanja, i dalje je to na malo nižem nivou. A što se tiče zaposlenja, većina ne ispunjava uslove koji su potrebni prilikom prijave na oglas, a oni koji ispunjavaju imaju problem, jer kod poslodavaca postoji predrasuda zato što su oni pripadnici romske populacije. Većina njih je zaposleno u Komunalnom preduzeću, Centru za socijalni rad, Zavodu za zaposljavanje, u obrazovnom sistemu, a biće i projekti, javni radovi, pa se nadam da će što više njih biti uključeno“, kazala je Sanja Selimović, pripadnica RE populacije.

Projekat „Sve o RE“ realizuje NVO „Multimedijal Montenegro“ (MMNE) uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

VIDEO:

https://www.facebook.com/share/v/acjsqbQkxB3cfnA6/?mibextid=qi2Omg

Nastavite sa čitanjem

PROMO

NVO „Crnogorska iskra“ iz Berana pruža podršku osobama sa invaliditetom

„Kontaktirajte nas i zakažite vašu seansu svakim radnim danom na broj: 068-415-343. Usluge u psihološkom savjetovalištu su besplatne. Pridružite nam se na putu ka mentalnom zdravlju i samopouzdanju!“, poručuju iz ove nevladine organizacije

NVO „Crnogorska iskra“ sa sjedištem u Beranama pruža podršku osobama s invaliditetom.

„Naša misija je da vam pružimo razumijevanje i alate za prevazilaženje izazova koje nosi život s invaliditetom.
Nezavisno o vrsti invaliditeta, naš tim stručnjaka je tu da vas podrži i pomogne da se osećate jače, samouvjerenije i spremnije za nove izazove“, poručuju iz ove nevladine organizacije.

Zakažite svoju seansu danas!

„Kontaktirajte nas i zakažite vašu seansu svakim radnim danom na broj: 068-415-343. Usluge u psihološkom savjetovalištu su besplatne.

Pridružite nam se na putu ka mentalnom zdravlju i samopouzdanju! Posjetite nas u centru Berana (Park IV) ili zakažite svoju seansu ili nas kontaktirajte i putem društvenih mreža:

📸 Instagram:

https://www.instagram.com/iskra.nvo

📘 Facebook:

https://www.facebook.com/crnogorskaiskranvo

🌐 Posetite našu web stranicu:

www.iskra.org.me

Neka vaše putovanje ka boljem mentalnom zdravlju počne danas!“, dodaju u saopštenju.

Ova aktivnost je podržana kroz projekat: „Psychological counseling for people with disabilities“ financed The United Nations Development Programme (UNDP) – „Psihološko savjetovaliste za osobe s invaliditetom“, projekat finasiran od strane Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije