Connect with us

HRONIKA

VIŠE PUTA SE OBRAĆAO MUP I UPC

Vlasnik „Volija“ tražio da se provjeravaju sve njihove pošiljke: Nije želio da ga mediji optužuju da švercuje kokain

„Jedan izvor iz MUP navodi da je Bokan objašnjavao da ne želi da ga mediji optužuju da švercuje kokain, a drugi izvor navodi i da je nudio da pomogne kupovinu skenera kako bi se kontrolisalo sve što uvozi“

Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Vlasnik kompanije „Voli“ Dragan Bokan se prethodnih mjeseci više puta obraćao Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i Upravi prihoda i carina (UPC) sa molbom da se sve pošiljke za njegovu kompaniju pomno provjeravaju, pišu „Vijesti“.

Podsjetimo, u magacinu „Volija“ radnici su danas pronašli sumnjivu supstancu u paketu sa bananama, a sumnja se da se radi o kokainu, potvrđeno iz više izvora iz Uprave policije za „Vijesti“ i ostale podgoričke medije.

„Jedan izvor iz MUP navodi da je Bokan objašnjavao da ne želi da ga mediji optužuju da švercuje kokain, a drugi izvor navodi i da je nudio da pomogne kupovinu skenera kako bi se kontrolisalo sve što uvozi“, pišu „Vijesti“.

Izvor iz UPC navodi da su iz kompanije „Voli“ gotovo svakodnevno slali dopise u kojima su insistirali da carinici najstrože pregledaju sve što se za njih uvozi.

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

Poruka uvredljive i sramne sadržine na crkvi kod Hrama u Podgorici

Poruke vandalizma koje odišu netrpljivošću i mržnjom, kao i krajnjim nepoštovljanjem svetinje, mogu samo duboko da zabrinjavaju, saopšteno je iz Uprave Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Na Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg pored Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici ispisana je poruka neprimjerene sadržine, objavljeno je na Instagram stranici Sabornog hrama.

Starešina Sabornog hrama Dragan Mitrović o vandalizmu je obavijestio policiju i komunalnu policiju koja je obavila uviđaj.

„Šokirani smo, prosto ne možemo da vjerujemo da postoji neko ko bi ispoljio ovakvu mržnju prema Srpskoj pravoslavnoj ckrvi i prema svetinji Božijoj. Takođe, ono što moramo napomenuti jeste da se ovakav stepen vandalizma i skrnavljenja svetinje prvi put dešava, budući da ovako nešto nikada nije ispisano na crkvi Vaznesenja Gospodnjeg koju su još podigli 1928. godine pripdnici naselja podgoričkog Momišići u slavu Boga i radi svog spasenja i svojih predaka i potomaka“, saopštila je uprava hrama.

Poruke vandalizma koje odišu netrpljivošću i mržnjom, kao i krajnjim nepoštovljanjem svetinje, kako su kazali, mogu samo duboko da zabrinjavaju.

„Uzimajući u obzir kontekst napisanog, uz razne medijske zloupotrebe u diskursu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi koje su prisutne u javnosti već neko vrijeme, ostaje da se zaključi da je očigledno jednom dijelu javnosti namjera da podstakne na netrpeljivost izazivajući dublje podjele u Crnoj Gori, samim tim i ozbiljnije sukobe i incidente sa nesagledivim posljedicama u zemlji u kojoj su nam jedinstvo, mir, sloga i ljubav prijeko potrebni i na koju Pravoslavna crkva neprestano poziva svojom misijom i djelovanjem“, rekli su iz hrama.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Krstovići nude dva miliona eura da izađu iz pritvora i brane se sa slobode: „Sve nam je namješteno“

Budimir Krstović tvrdi da im je sve namješteno da bi se napravila dobra politička i policijska priča i traži da nadležni uporede njegov slučaj sa slučajem zaplene kokaina u magacinu Volija od prije nekoliko dana, ističući da mu se desila potpuno ista situacija kao i njegovom prijatelju Draganu Bokanu

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Pred sudijom specijalnog odjeljenja podgoričkog Višeg suda Vesnom Pean juče je razmatrana optužnica koju je viši državni tužilac Tanja Božović podigla protiv Budimira i Marine Krstović zbog šverca 1,2 tone kokaina.

Iz tužilaštva tvrde da je optužnica zasnovana na zakonito prikupljenim dokazima, a advokati odbrane su ocijenili da tužilački akt nema zakonsko utemeljenje.

Optuženi tvrde da nemaju nikakve veze sa kokainom, a nadležne pozivaju da ovaj slučaj uporede sa slučajem zaplene kokaina u magacinu Volija od prije nekoliko dana.

Odbrana je juče zatražila obustavu postupka i predložila Višem sudu da Krstoviće uz položeno jemstvo u vidu milionski vrijedne nekretnine pusti da se u daljem postupku brane sa slobode.

Budimir i Marina Krstović ponudili su jemstvo od ukupno dva miliona eura, potvrdio je advokat Dragoljub Đukanović. O tom predlogu tek treba da se odlučuje.

Optuženi Budimir Krstović juče je ponovio da on i njegova kćerka Marina nemaju nikakve veze sa švercom hiljadu dvesta kilograma kokaina, koji je krajem avgusta prošle godine pronađen u magacinu njihove firme „San Francisko“ u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice.

On tvrdi da im je sve namješteno da bi se napravila dobra politička i policijska priča.

„Ovo mi je sve namješteno da bi se napravila dobra politička priča. Imao sam i težih slučajeva u životu, tako da ovo nije ništa teško. Brata su mi otetli prije nekoliko godina, opljačkali su i majku… u sred dana odnijeli 110.000 eura, napadali su mi i pljačkali radnike… Nikada ništa nije riješeno. Prijećeno mi je 1999. godine da će mi oteti djecu, zato sam ih sklonio iz Beograda…“, kazao je Krstović.

Traži da nadležni uporede njegov slučaj sa slučajem zaplene kokaina u magacinu Volija od prije nekoliko dana, ističući da mu se desila potpuno ista situacija kao i njegovom prijatelju Draganu Bokanu.

Krstović je dodao da je na rasvjetljavanju ovog slučaja njegova druga kćerka angažovala detektive koji su ranije radili za američku agenciju za borbu protiv narkotika DEA.

„Pisao sam predsjedniku i potpredsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću i Dritanu Abazoviću i predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Abazović je za jednu televiziju rekao da nisam naručilac i vlasnik robe, ali da sam i ja tu negdje“, kazao je Krstović.

Optužbe je negirala i njegova ćerka Marina, koja je ukazala da je netačno prevedena njena komunikacija sa dobavljačem iz Ekvadora vezano za poručivanje banana.

Advokati odbrane zatražili su od suda da odbaci optužnicu i obustavi postupak.

Advokat Borivoje Đukanović rekao je da radnja izvršenja ni u kom smislu nije konkretizovana kako po načinu izvršenja, mjestu izvršenja, sredstvu i objektu, što, kako je ocijenio, samo po sebi govori o potupnoj pravnoj deficijentnosti predmetne optužnice.

On je ukazao na propuste u samoj akciji, navodeći da se svaka kontrolisana isporuka ne smije prekinuti u svome toku dok se operativno ne utvrdi kome je namijenjena.

„Taj tok prenosa kokaina prekinut je na jedan profesionalno nezabilježen način da bi se Budimir i Marina Krstović optužili“, ocijenio je advokat Đukanović.

Tužilac Tanja Božović ostala je pri ponuđenim dokazima i zatražila da se optužnica protiv Krstovića potvrdi.

Istražiteljima ponudili saradnju

Budimir i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u njihovom magacinu u Mojanovićima 24. avgusta prošle godine pronašla i zaplijenila, kako je tada saopšteno, 1.400 kilograma kokaina.

Marina i Budimir Krstović su pred istražiteljima tvrdili da nemaju ništa sa pronađenom drogom i policiji ponudili saradnju i pomoć u rasvjetljavanju ovog slučaja Njihova odbrana je tužilaštvu predala dokument koji je izdao direktor luke Bolivar, iz koje je krenula pošiljka sa bananama, a u kome se navodi da je kontejner koji je krenuo prema Crnoj Gori prošao sve neophodne provjere i da u njemu nije bilo droge.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Izvučena beživotna tijela 28-godišnje djevojke i 34-godišnjeg muškarca iz Slanog jezera

Službenicima nikšićke policije poznat je identitet stradalih, a način smrti biće utvrđen obdukcijom koja je naređena

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Dva beživotna tijela – dvadesetsedmoogodišnje djevojke i šest godina starijeg muškarca izvučena su iz Slanog jezera, kod Vrtačke brane u Nikšiću, rečeno je iz Uprave policije, prenose Vijesti.

Prema istim informacijama, radnici na brani jedno tijelo primjetili su jutros oko osam sati, a drugo tijelo par sati kasnije.

Službenicima nikšićke policije poznat je identitet stradalih, a način smrti biće utvrđen obdukcijom koja je naređena.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije