Connect with us

POLITIKA

KULMINIRALI NESPORAZUMI U ANDRIJEVICI: PREDSJEDNIK OPŠTINE SMJENJUJE POTPREDSJEDNIKA

ANDRIJEVICA – Ćulafić (SNP): Nije tačno da je potpisan sporazum o rotaciji predsjednika i potpredsjednika; Raketić (DF): Hoće da me smijeni sa DPS-om (FOTO)

Portal Berane online ekskluzivno objavljuje sadržaj Sporazuma koalicija „Za budućnost Andrijevice“ (SNP, DF) i Demokrate – Demos na osnovu kog je formirana vlast u Andrijevici

Ćulafić i Raketić

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Višemječni nesporazumi unutar vladajuće koalicije u Andrijevici kulminirali su juče nakon što je predsjednik opštine Željko Ćulafić, iz redova SNP-a, donio odluku o smjeni potpredsjednika opštine Veska Raketića iz DF-a i proslijedio je lokalnom parlamentu na potvrđivanje. O tome je Portal Berane online juče prvi i pisao.

Ćulafić je u obrazloženju odluke naveo da se u minulom periodu u radu Raketića pojavljuje niz protivzakonitosti, te da nije postupao shodno važećim pozitivno-pravnim propisima.

Naveo je da se u radu Raketića ogleda samovolja, nepoštovanje odluka i naredbi donesenih od strane predsjednika opštine. Između ostalog, Ćulafić je istakao da je Raketić davao netačne podatke i informacije sredstvima javnog informisanja, da se lažno predstavljao kao predsjednik opštine i da nije poštovao odluku o korišćenju službenih vozila.

Ćulafić je takođe istakao i da nijesu tačni navodi Raketića da je koalicionim sporazumom predviđeno da se nakon dvije godine vršenja lokalne vlasti izvrši rotacija predsjednika i potpredsjednika.

„Ja kao predsjednik opštine nemam ništa protiv da se na mjesto potpredsjednika imenuje lice delegirano od strane Nove srpske demokratije, čime iskazujem iskrenu namjeru da nemam ništa protiv te partije, nego protiv samovolje i bahatosti dosadašnjeg potpredsjednika“, istakao je Ćulafić u izjavi za „Dan“.

Sa druge strane, Vesko Raketić je nakon sinoćnjeg sastanka Opštinskog odbora Nove demantovao navode Ćulafića, ističući da oni ne odgovaraju istini.

Naveo je da Ćulafić na ovaj način ima namjeru da ga smijeni sa DPS-om i da njegova partija poslije svega raskida koalicioni sporazum sa SNP-om, prenosi „Dan“.

„Ćulafićevi navodi nijesu tačni i ovo je udar na koalicioni sporazum koji smo potpisali sa SNP-om, a koji, između ostalog, predviđa i rotaciju predsjednika i potpredsjednika opštine nakon dvije godine. SNP neće da ispoštuje taj sporazum i mi raskidamo koliciju sa njima. Mi nećemo rušiti lokalnu vlast, ali nećemo dozvoliti da se iko poigrava izbornom voljom građana. Tim prije, jer Ćulafić hoće da me smijeni zajedno sa DPS-om“, naveo je Raketić, poručujući da će novonastalu sitauciju, najvjerovatnije, pratiti i bunt naroda.

Portal Berane online ekskluzivno objavljuje sadržaj Sporazuma koalicija „Za budućnost Andrijevice“ (SNP, DF) i Demokrate – Demos na osnovu kog je formirana vlast u Andrijevici:

Čeka se zvanični stav partija

Nakon lokalnih izbora održanih 30. avgusta 2020. godine koalicija „Za budućnost Andrijevice“, koju su činili SNP i DF zajedno sa Demokratama formirala je lokalnu vlast sa ukupno 16 odbornika, dok su DPS i SD zajedno osvojili 15 mandata.

Predsjednik OO SNP-a Goran Stojanović je juče kazao da će njegova stranka o novonastaloj situaciji zauzeti konačni stav na sjednici organa partije koja treba ubrzo da uslijedi.

To isto za „Dan“ je kazao i Mladen Đukić iz redova Demokrata, koji obavlja funkciju predsjednika lokalnog parlamenta.

Raketić koji vrši i funkciju predsjednika OO Nove je istakao da će, ukoliko dođe do njegove smjene, njegova partija odgovorno preduzeti odgovarajuće mjere, dodajući da sjednica lokalnog parlamenta još uvijek nije zakazana.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Dajković: Bila bi istorijska stvar da novi predsjednik Crne Gore bude Mandić

„Branio je srpski jezik, štrajkovao glađu…“, poručuje Dajković

Foto: Tviter

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković podržao je jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića kao kandidata na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

„Javno, iskreno i bez kalkulacija podržavam Andriju Mandića za predsjednika Crne Gore. Branio je srpski jezik, našu Crkvu, borio se kao vojnik protiv NATO saveza, štrajkovao glađu za vrijeme sramnog crnogorskog priznanja ”Kosova”. Bio je osuđivan, proganjan i zajedno sa svojom porodicom maltretiran od strane mafijaškog režima svih ovih godina“, smatra Dajković.

Kako je dodao, mladi ljudi u Crnoj Gori u ovom trenutku ne smiju pokazivati ni sujetu, niti previsoke ambicije.

„Naše vrijeme će doći. Naposletku, bila istorijska stvar da novi predsjednik Crne Gore bude Srbin. Zajedno do pobjede“, poručuje Dajković.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Fotograf demantovao Medojevića: „Auto je moje, svaka mu je istina ovakva!“

„Auto je moje i gdje god da je ukucao da provjeri mogao je da vidi da se vodi na mene“, poručio je Purić, povodom izjave Medojevića da je automobil čiji je vlasnik otac lidera Pokreta Evropa sad, Milojka Spajića parkiran ispred vile u mjestu Muo

Foto: Screenshot

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Fotograf Aco Purić komentarisao je na Tviteru objavu lidera PzP-a Nebojše Medojevića u kojoj tvrdi da je automobil čiji je vlasnik otac lidera Pokreta Evropa sad, Milojka Spajića parkiran ispred vile u mjestu Muo.

Purić je kazao da je Medojeviću „svaka priča ovakva“.

„Auto je moje i gdje god da je ukucao da provjeri mogao je da vidi da se vodi na mene. Ovo je stvarno sramota šta radi čovjek“, napisao je Purić na Tviteru.

Foto: Screenshot/Tviter

Podsjetimo Medojević je ranije kazao:

„Šta radi otac Mickeja Spajića ispred vile u MUo, ako nije njegovog sina Mickeja. I zašto Mickej prodaju kuću za 530.000 eura ako nije njegova. Novoviću na tebe je red!!!“.

Medojević je upitao i zašto Spajić hitno prodaje kuću koju nema.

 

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Osmani sjutra u Podgorici

Đukanović će Osmani dočekati sjutra u vili „Gorica“, uz najviše državne počasti

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Predsjednica institucija u Prištini Vjosa Osmani Sadriu boraviće naredna dva dana u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv crnogorskog kolege Mila Đukanovića.

Đukanović će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Osmani Sadriu dočekati sjutra u vili „Gorica“, uz najviše državne počasti.

„Nakon upisivanja u knjigu gostiju, tet-a-tet razgovora koji će nastaviti susretom sa delegacijama, Đukanović i Osmani Sadriu će imati izjave za javnost“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Đukanović i Osmani Sadriu istog dana učestvovati na predsjedničkom panelu „Razvoj događaja na Zapadnom Balkanu: izazovi za mir i stabilnost u svijetlu regionalne i globalne krize“, u organizaciji Evropskog pokreta u Crnoj Gori.

„U nastavku posjete, Đukanović će u Podgorici prirediti i svečanu večeru u čast visoke gošće, kojoj će prisustvovati lideri albanskih političkih partija u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, Osmani Sadriu će u srijedu posjetiti Tuzi i Ulcinj.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije