Connect with us

PROMO

KOD HOTELA "S"

Butik „Ringeraja“ u Beranama: Popust 20% do 15. januara (FOTO)

U njihovoj velikoj ponudi je dječja, kao i ženska garderoba, iz zimske kolekcije. Nude i mogućnost kupovine na rate

Dječji i butik za odrasle „Ringeraja“, koji se nalazi u ulici Beransko – andrijevačkog bataljona, pored hotela „S“, obezbijedio je popust 20% za svoje mušterije do 15. januara.

U njihovoj velikoj ponudi je dječja, kao i ženska garderoba, iz zimske kolekcije.

Nedavno je ovaj butik posjetio i zvanično najljepši dječak na svijetu Viktor Đukić iz Berana.

Radno vrijeme je od 9 do 21h, ukjučujući i subotu.

 

Butik “Ringeraja“ nudi i mogućnost kupovine na rate.

Dobro došli!

 

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

PROMO

(VIDEO) Selimović: Romi su ostali tamo gdje su bili i prije 100 godina

„Evo danas u Bijelom Polju imamo dosta obrazovanih ljudi, dosta njih sa srednjom školom, ali nisu zaposleni“, kazala je predsjednica NVO „Romi sa sjevera“

Foto: Screenshot

Zineta Selimović, predsjednica NVO „Romi sa sjevera“, kada govori o položaju RE populacije u Bijelom Polju ističe da su Romi ostali na istom mjestu gdje su bili i prije 100 godina.

„Romi su ostali tamo gdje su bili i prije 100 godina. Sve vrijeme je bila priča vezana za obrazovanje. Evo danas imamo dosta obrazovanih ljudi, dosta njih sa srednjom školom, ali nisu zaposleni. Imamo tri osobe koje su zaposlene i to na neko vrijeme, nisu za stalno. Imamo preko 15 njih koji su završili srednju školu, tražili posao, ali čim vide da su Romi neće da ih zaposle. U Bijelom Polju nikad niko nije pomogao Romima što se tiče izgradnje kuće. Ni vlada, ni opština ili bilo ko drugi, kako bi Romi imali bolje uslove za život“, kazala je Selimović.

VIDEO:

https://www.facebook.com/share/v/eK9WBs4m9ggRWcY1/?mibextid=oFDknk

Projekat „Sve o RE“ realizuje NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Nastavite sa čitanjem

PROMO

(VIDEO) Božović: Bez škole nema posla, bez posla nema života

„Osim zaposlenja još dodatno šta bi trebalo uraditi za RE populaciju, kako bi im uslovi za život u Bijelom Polju bili bolji, jeste da se vlasnicima isplate kuće u naselju Rakonje, jer većina njih nema struju, a ni vodu“

Foto: Screenshot

Paula Božović, pripadnica RE populacije, smatra da je njihovoj položaj u Bijelom Polju poboljšan, pri čemu je primjetan porast zapošljavanja Roma u raznim sektorima kao što su socijalni rad, obrazovanje i zdravstvo.

Božović osim zapošljavanja, ističe i važnost rešavanja problema kao što su nedostatak osnovne infrastrukture poput struje i vode, posebno u naselju Rakonje. Njen cilj je da se više romske djece motiviše da pohađaju školu jer vidi obrazovanje kao osnov za stvaranje boljeg života.

VIDEO:

https://www.facebook.com/share/v/dr83JEAxy8PYJaGi/?mibextid=oFDknk

„Osim zaposlenja još dodatno šta bi trebalo uraditi za RE populaciju, kako bi im uslovi za život u Bijelom Polju bili bolji, jeste da se vlasnicima isplate kuće u naselju Rakonje, jer većina njih nema struju, a ni vodu. To je uglavnom donja strana naselja i gdje žive mahom stariji ljudi. Većina ljudi kod nas nemaju sredstva da pošalju svoje dijete u školu, a voljela bih da što više romske djece ide u školu, jer bez škole nemaju posao, bez posla nemaju život“, kaže Božović.

Naglašava da još mnogo toga treba učiniti kako bi se poboljšao položaj ove zajednice.

Projekat “Sve o RE” realizuje NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Nastavite sa čitanjem

PROMO

Božović: Većinska zajednica pruža podršku RE populaciji

„Većina pripadnika romske populacije dobila šansu za zaposlenje“

Foto: MMNE

Nikson Božović, predstavnik RE populacije iz Bijelog Polja, smatra da romsku populaciju prati mala pažnja od strane institucija i nadležnih, čini se da se ne vodi briga o njihovim potrebama.

Međutim, Božović ističe da RE populaciju ohrabruje činjenica da većinska zajednica nerijetko pokušava da uradi nešto kako bi se unaprijedio položaj RE zajednice.

Nikson primjećuje da je sve više zaposlenih iz RE populacije.

„Ima nekoliko zaposlenih pripadnika romske populacije u bjelopoljskom Komunalnom preduzeću, Birou rada, Centru za socijalni rad. Mislim da bi trebalo da ih bude još više, Bog je dao posla, samo treba raditi. Nas ovdje trenutno ima dosta, 30 kuća, možda čak i više. Ali iz svake kuće je bar po jedan član zaposlen, ja sam zadovoljan zaposlenjem roma zadnjih par godina. Većina je dobila neki posao, pa makar i sezonski. Dosta naše omladine ide za inostranstvo na par mjeseci, pa se vrate. Imamo i neke koji su godinama tamo“, kazao je Božović.

Projekat „Sve o RE“ realizuje NVO Multimedijal Montenegro(MMNE)uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije