Connect with us

POLITIKA

POVODOM DRŽAVNIH PRAZNIKA ZAKONOM DOZVOLJENO ISTICANJE ZASTAVA NA OPŠTINI, USTANOVAMA ČIJI JE ONA OSNIVAČ I DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA

(FOTO) Nikad više državnih zastava u Bijelom Polju: Vijore se uoči izbora?

Pitali smo Opštinu koliko je kićenje grada koštalo građane Bijelog Polja ali odgovora nije bilo. Da li su razlog lokalni izbori koji se u nedelju održavaju u Bijelom Polju ili neka od konvencija pošto u državnom kalendaru praznika nismo uspjeli da pronađemo u ovom mjesecu nijedan praznik… Podsjetimo, na vlasti u Bijelom Polju je trenutno DPS koji je sinoć održao završnu konvenciju u sali „Nikoljac“

Čitaoci Portala Berane online

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Iako je Bijelo Polje grad u kojem se zavijorila prva crnogorska zastava nakon referenduma 2006. godine, međutim, ipak, ni tog 21. maja grad nije bio okićen sa toliko državnih zastava kao što je to slučaj danas.

Čitaoci Portala Berane online iz ovog grada šalju nam čitavog dana fotografije, ali niko od njih ne zna šta je pravi razlog kićenja Bijelog Polja.

Pitali smo Opštinu koliko je kićenje grada koštalo građane Bijelog Polja ali odgovora nije bilo. Tako da iz lokalne samouprave nismo uspjeli da saznamo o čemu se zapravo radi.

Čitaoci Portala Berane online

Portal Berane online pokušao je da sazna da li se u Bijelom Polju slavi neki praznik, iako je povodom državnih praznika, saglasno odredbama Zakona, dozvoljeno isticanje zastava na Opštini, ustanovama čiji je ona osnivač i državnim institucijama, ili su razlog završne konvencije jedne od dvije partije koje su sinoć održane u ovom gradu.

Na putu do sportske hale „Nikoljac“, most koji centar povezuje sa tim dijelom grada, bio je preplavljen državnim zastavama.

Čitaoci Portala Berane online

Da podsjetimo, sinoć su u Bijelom Polju održane završne izborne konvencije DPS-a u sportskoj dvorani Nikoljac i URE u industrijskoj zoni.

Građani nagađaju da su možda konvencije razlog kićenja grada.

Da li su razlog lokalni izbori koji se u nedelju održavaju u Bijelom Polju ili neka od konvencija pošto u državnom kalendaru praznika nismo uspjeli da pronađemo u ovom mjesecu nijedan praznik, pitanja su na koja nemamo odgovor.

Čitaoci Portala Berane online

Podsjetimo, na vlasti u Bijelom Polju je trenutno Demokratska partija socijalista.

Piše: Berane online 

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Nikolić: DPS služi državi, a lažov Abazović Beogradu

„Stavovi DPS-a jasni i principijelni i zasnivaju se uvijek na onome što je najbolji državni interes“, kaže portparol Đukanovićeve partije

Nikolić, Foto: Mara Babović/Pobjeda

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić poručio je premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću da su stavovi DPS-a “jasni i principijelni i zasnivaju se uvijek na onome što je najbolji državni interes”.

On je reagovao nakon što je Abazović saopštio da “svaki put pred važnu odluku DPS izmisli nešto da bi skrenuo pažnju”.

“Lažov, prevarant i škaljarski brat Abaz optužuje DPS za skretanje sa teme. Komično i očekivano od strane glavnog cirkusanta političke scene Crne Gore. Naši stavovi su gospodine Abazoviću jasni i principijelni i zasnivaju se uvijek na onome što je najbolji državni interes”, rekao je poslanik DPS-a.

Nikolić je kazao da su stavovi Abazovića konzistentni – “uvijek onako kako Vučić kaže”.

“Doduše i vaši su stavovi konzistentni – uvijek je onako kako Vučić kaže. Prema tome, odvaja nas samo jedna sitnica – mi služimo državnom interesu a vi ste posluga Beograda”, naveo je Nikolić na Tviteru.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Gradonačelnik Cetinja traži: „Nadležni hitno da procesuiraju Kneževića i obezbjeđenje“

„Dokazalo se sramotno i huligansko ponašanje Milana Kneževića. Zbog ovoga sam, a znajući časnu familiju Gardaševića i tražio objavljivanje snimka“, kazao je Đurašković

Foto: Pobjeda/S. Vasiljević

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković zatražio je da nadležni organi hitno procesuiraju jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića i njegovo obezbjeđenje, nakon što je sud nakon uvida u snimak incidenta sa Aerodroma pustio na slobodu osumnjičenog Ivana Gardaševića.

„Dokazalo se sramotno i huligansko ponašanje Milana Kneževića. Zbog ovoga sam, a znajući časnu familiju Gardaševića i tražio objavljivanje snimka“, kazao je Đurašković.

On je poručio da će Prijestonica Cetinje biti na raspolaganju porodici Gardašević za svu pravnu pomoć.

„Kako bi se stalo na put kabadahijama koji koriste političku poziciju da maltretiraju mirne i časne građane Cetinja i Crne Gore. Još jednom pozivam tužilaštvo da reaguje i bez odlaganja procesuira primitivizam i nasilništvo Kneževića i njegovog obezbjeđenja“, zaključio je Đurašković.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Adžić: „Ne bih rekao da je Knežević bio napadnut i da je njegova bezbjednost bila ugrožena“

“Knežević može nositi oružje, ali će za to biti sankcionisan kao i svaki drugi građanin koji nelegalno nosi oružje”, jasan je Adžić

Adžić

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, povodom jučerašnjeg incidenta na podgoričkom aerodromu, kazao je da jedan od lidera DF-a Milan Knežević može nositi oružje ali će biti sankcionisan kao i “svaki drugi građanin koji nelegalno nosi oružje”.

Adžić je rekao da je odgledao snimak incidenta objavljenog u medijima i da sudeći po njemu “ne bi rekao da je Knežević bio napadnut i da je njegova bezbjednost bila ugrožena”.

On je u emisiji na Adria TV poručio je Kneževiću, ali i svima drugima, da se “ni na koji način ne pokušavaju igrati sa institucijama i državom”.

“Knežević može nositi oružje, ali će za to biti sankcionisan kao i svaki drugi građanin koji nelegalno nosi oružje”, jasan je Adžić.

Komentarišući navode Kneževića da se osjeća ugroženo, Adžić smatra da nema prostora za “neku preveliku paniku kada je bezbjednost Kneževića u pitanju”.

Prema njegovim riječima, svako ko se bavi javnim poslom mora biti spreman na određeni vid javnih prozivki.

„Negdje je za očekivati za svakog ko se bavi javnim poslom, a politika posebno izaziva netrepeljivost određenih ljudi, da bude spreman da u određenom momentu naiđe na negativne komentare, stavljanje svog imena u negativnu konotaciju… To je nešto za očekivati. Ja sam zaista vjerovao da je Knežević svjestan toga“, kazao je Adžić.

Dodaje da je očekivao da će Knežević nastaviti da na provokacije reaguje u šaljivom tonu.

„Ipak gledajući snimak, ne bih rekao da je Knežević bio napadnut i ne bih rekao da je njegova bezbjednost bila ugrožena. Ali ipak ostavio bih institucijama da rade svoj posao”, istakao je Adžić.

Ponovio je da je odgeledao snimak objavljen u medijima i kazao da nije vidio “da je Knežević bio napadnut, da je u bilo kojem momentu došao u fizički sukob sa prisutnima”.

“Čak naprotiv vidio sam izuzetno agresivno ponašanje pratioca Kneževića. Trenutno se slučaj nalazi kod nadležnog tužilaštva. Vjerujem da će institucije na pravi način odgovoriti na kompletan događaj”, kazao je Adžić.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije