Connect with us

FILM

VELIKO INTERESOVANJE PUBLIKE U CINEPLEXX-U

(FOTO) Podgorica: Zvijezde filma „Južni vjetar – Ubrzanje“ izazvale kolaps ispred bioskopa u Delti

Ostvarenje Južni vjetar – Ubrzanje sa Milošem Bikovićem i Miodrago Radonjićem u glavnim ulogama ruši sve rekorde. Film je za samo četiri dana prikazivanja pogledalo 115.000 gledalaca u regionu, čime su oboreni svi bioskopski rekordi u poslednjih 15 godina

Foto: Luka Zeković

Veliki broj tinejdžera okupio se sinoć u podgoričkom bioskopu Cineplexx da dočeka glavne zvijezde drugog dijela filma Južni vjetar – Ubrzanje.

Foto: Luka Zeković

Bili su spremni da dođu i nekoliko sati ranije ne bi li zauzeli mjesto u prvim redovima, a sve samo da vide glumačke zvijezde, fotografišu se sa njima, dobiju autogram… No, rijetkima je to pošlo za rukom.

Foto: Luka Zeković

Stampedo, a zatim i kolaps je nastao kad su se u dijelu bioskopa predviđenom za davanje izjava novinarima, pojavile glavne zvijezde – Miloš Biković i Miodrag Radonjić.

Od vriske koja se konstantno čula glumcima je bilo nemoguće da čuju pitanja koja im novinari postavljaju.

Foto: Luka Zeković

Nakon što je većina fanova napustila prostor predviđen za intervjue, a ostali samo oni najuporniji, glumci su nastavili sa davanjem izjava, ali u posebnoj prostoriji.

Biković i Radonjić su se tokom dana poklonili gotovo nakon svake projekcije, a od prisutnih u sali željeli su da čuju utiske kako im se dopao film.

Sudeći po komentarima i aplauzu i ovaj dio biće uspješan kao i prethodni, a trenutno u regionu ostvarenje Južni vetar- Ubrzanje ruši sve rekorde, čak i u doba pandemije.

Foto: Dnevne novine

Podsjećamo, film je za samo četiri dana prikazivanja pogledalo 115.000 gledalaca u regionu, čime su oboreni svi bioskopski rekordi u poslednjih 15 godina.

O filmu

 

Petar Maraš (Miloš Biković) koristi prednosti stečenog statusa neprikosnovenog vođe srpskog podzemlja. Željeći da proširi svoj posao i vrati se u okvire zakona, Maraš ulaže ilegalno stečen novac u legalne poslove i vrebajući povoljnu priliku, on po zadatku, sa svojim vjernim Baćom (Miodrag Radonjić), odlazi u istočnu Srbiju. Tamo ga zatiče vijest koja će ga primorati da momentalno promijeni planove, siže je drugog dijela filma ,,Južni vjetar”.

Pored Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića, Jovane Stojiljković, britanske glumice Anastasije Everol, tu su Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Luka Grbić, Marijan Valev, Zahari Baharov, Mak Marinov, Asen Blatečki, Goran Navojec, Tanasije Uzunović, Nenad Heraković, Radovan Vujović, Mladen Sovilj i drugi.

Iza ,,Ubrzanja” stoje produkcije ,,Režim” i ,,Telekom Srbija”, u koprodukciji sa ,,Archangel Digital Studios”, ,,Film District”, ,,Archangel Digital” i ,,Telefilm” (Hrvatska).

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

FILM

Preminuo glumac Branko Cvejić

Ostaće upamćen po ulozi Baneta Bumbara u popularnoj seriji „Grlom u jagode“ i kao Lister iz „Porodičnog blaga“

Glumac Branko Cvejić, dugogodišnji član i bivši direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta preminuo je danas u 75. godini.

Cvejić je rođen u Beogradu 25. avgusta 1946. godine.

Maturirao je u Petoj beogradskoj gimnaziji 1965. i iste godine upisao glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Najviše je sarađivao sa rediteljem Dejanom Mijačem, kao glumac, a kasnije i kao producent brojnih predstava.

Gostovao je i na drugim pozorišnim scenama, između ostalog i u Zvezdara teatru – pozorištu u čijem je osnivanju i sam učestvovao.

Ostaće upamćen po ulozi Baneta Bumbara u popularnoj seriji „Grlom u jagode“ i kao Lister iz „Porodičnog blaga“, dok ga se mnogi sjećaju i po ulogama u ostvarenjima „Bela lađa“, „Sinđelići“, „Jagoda u supermarketu“, „Biće bolje“ i drugim.

Kao gost je igrao je i u Pozorištu Atelje 212 i Zvezdara teatru.

Branko je iza sebe ostavio suprugu, sina Žarka, ćerku Bojanu i unuku.

Nastavite sa čitanjem

FILM

Rade Šerbedžija: Ja sam Srbin iz Hrvatske, ja sam Krajišnik!

„To je moje najtačnije obilježje i na tragu Nikole Tesle, koji se ponosio svojim srpskim rodom i hrvatskom domovinom“, kazao je on

Poznati glumac Rade Šerbedžija pričao je na Televiziji K1 o svojoj bogatoj karijeri, ali i o svom identitetu, navodeći da se ponosim tim što je Srbin iz Hrvatske.

Šerbedžija je rekao da se kao glumac osjeća nadnacionalno, jer je, kako kaže, decenijama radio na prostorima bivše zemlje, sa različitim rediteljima.

„Ako me pitaš šta sam, ipak kad sve zbrojim: ja sam Krajišnik, ja sam čovjek, ja sam Srbin iz Hrvatske. Tako se najviše u poslednje vrijeme osjećam“, kazao je glumac, gostujući u emisiji „Šta sam tebi i ko sam sebi“.

Kako je kazao, to je njegovo najtačnije obilježje i na tragu Nikole Tesle, koji se, kako je kazao, ponosio svojim srpskim rodom i hrvatskom domovinom.

„Ja sam rođen u Hrvatskoj, to je moje najbliže obilježje mentaliteta. Tamo sam završio škole i tamo sam počeo da se bavim umjetnošću“, zaključio je Šerbedžija.

Nastavite sa čitanjem

FILM

Festival filma o ljudskim pravima „UBRZAJ“ počinje sjutra u Beranama: Premijera filmova najnovije produkcije

Festival donosi isključivo premijerna izdanja filmova najnovnije produkcije, a koja su već uspjela da se predstave i dobiju priznanja na prestižnim regionalnim, evropskim i svjetskim festivalima

Foto: CGO

Pod sloganom „Borbe koje traju“, Centar za građansko obrazovanje (CGO) i ove godine organizuje XII izdanje Crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima „UBRZAJ 2021“ u Podgorici, Beranama i Kotoru.

Program festivala u Beranama

Beransko izdanje Festivala počinje u ponedjeljak, 13. decembra, projekcijom filma “Novo jevanđelje”, u 18 sati, u Centru za kulturu.

Istog dana, u 20 sati, u Centru za kulturu, biće prikazan i film Danila Šerbedžije “Tereza 37”.

U utorak, 14. decembra, festivalske projekcije sele se u Gimnaziju “Panto Mališić”, gdje će od 11 do 12 sati biti prikazani kratki filmovi “Sumrak”, “Planiranje ljeta” i “Sa balkona”.

Za korisnike Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, u toj ustanovi će, u 13 sati, biti prikazan film “Razlog zbog koga skačem je”.

Portal Berane je ove godine među medijskim sponzorima Crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima.

CGO: „Na festivalu premijerna izdanja filmova najnovnije produkcije“

Foto: CGO

Za razliku od prošlogodišnjeg izdanja koje je realizovano u online formatu, Festival Ubrzaj se vratio u sale, saopšteno je ranije iz CGO.

„Centralni program ovogodišnjeg izdanja počeo je 11. decembra i trajaće do 15. decembra u Muzičkom centru i Crnogorskoj kinoteci u Podgorici, a prateća izdanja u Kinu „Boka“ u Kotoru od 12. do 13. decembra i u Centru za kulturu u Beranama od 13. do 15. decembra 2021.“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da festival tradicionalno donosi isključivo premijerna izdanja filmova najnovnije produkcije, a koja su već uspjela da se predstave i dobiju priznanja na prestižnim regionalnim, evropskim i svjetskim festivalima.

Pored filmskih projekcija, predviđen je i prateći program, kako bi se napravio osvrt na određene filmove i aktualizivala neka od goruća pitanja ljudskih prava.

„Festival Ubrzaj, afirmišući univerzalnost ljudskih prava, privlači široku i heterogenu publiku, što mu daje dodatnu vrijednost u crnogorskom polarizovanom kontekstu. Usmjerenost na moderni koncept ljudskih prava kroz umjetnost čini Festival mjestom susreta najrazličitijih društvenih aktera, čime se doprinosi uspostavljanju kulture ljudskih prava, tolerantnog i inkluzivnog društva“, stoji u saopštenju CGO.

Ovogodišnje izdanje Festivala podržalo je Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore, Ambasada Finske u Beogradu, UNDP u okviru projekta Reforma nacionalnog sistema procjene invaliditeta, Opština Berane i Opština Kotor.

Partneri su BELDOCS, Sarajevo Film Festival i Crnogorska kinoteka.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije