Connect with us

HRONIKA

UBISTVO SE DOGODILO U FEBRUARU 2018.

Povećana kazna majci koja je pomogla u ubistvu bebe: Jovović 30, Šišiću potvrđeno 40 godina robije

Apelacioni sud povećao zatvorsku kaznu majci koja je partneru pomogla u izvršenju teškog ubistva svoje petnaestomjesečne bebe

Osuđeni: Jelena Jovović (majka) i Nermin Šišić (očuh)

Jelena Jovović je presudom Apelacionog suda osuđena na 30 godina zatvora zbog pomaganja u izvršenju teškog ubistva petnaestomjesečnog sina, kojeg je 4. februara 2018. na smrt pretukao njen partner Nermin Šišić.

Istom presudom, Šišiću je potvrđena kazna od 40 godina robije.

Odlukom Apelacionog suda od 27. oktobra uvažena je žalba tužilaštva i zatvorska kazna od 20 godina zatvora, na koju je Jovović osuđena prvostepenom presudom, preinačena je na 30 godina.

„Vijeće Apelacionog suda Crne Gore je donijelo presudu kojom se odbija kao neosnovana žalba branioca optuženog Š. N. i potvrđuje presuda Višeg suda u Podgorici od 25. marta 2021. godine.

Odbija se kao neosnovana žalba branioca optužene J. J., a uvažava se žalba tužioca i preinačava prvostepena presuda Višeg suda u Podgorici u dijelu odluke o kazni, na način što se optužena J. J., zbog krivičnog djela teško ubistvo putem pomaganja, osuđuje na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 30 (trideset) godina“, kazali su iz Apelacionog suda.

Sudski postupak pred Višim sudom u Podgorici protiv Šišić i Jovović bio je zatvoren za javnost, jer su advokati to tražili zbog zaštite privatnog i porodičnog života optuženih.

Za monstruozno ubistvo dječaka koji je podlegao batinama tužilastvo je u početku teretilo samo njegovog očuha Nermina Šišića iz Tuzle, dok se dječakova majka teretila za kršenje porodičnih obaveza.

Više državno tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalifikovalo krivično djelo protiv Jovović.

Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena.

„Sumnja se da su dijete u više navrata čupali za uši i udarali po licu, da bi 4. februara 2018. u kući, djetetu zajednički zadali više udaraca u glavu nanoseći mu teške povrede. Osnovana sumnja da su počinili navedeno krivično djelo proizilazi i iz iskaza svjedokinje K. N. koja je navela da je kritičnog dana čula plač djeteta i zvuk usisivača. Osnovana sumnja proističe djelimično i iz odbrane optuženih, koji su ispričali da su bili zajedno u kući“, piše u jednoj od odluka Apelacionog suda o produženju pritvora Jovović i Šišiću.

Jovović je u istrazi potvrdila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Ona je pred tužiocem opisala događaj mjesec prije ubistva, kada su dječaku nanijete povrede zbog ko­jih su mu pomoć ukazali ljekari Dječije bolnice.

Jovovićeva je tužiocu ispričala da je na glavi djeteta vidjela povrede, ali joj je Šišić kazao da se dječak udario u parket.

Iz Kliničkog centra je ranije saopšteno da je dječak tada adekvatno zbrinut, kao i da ljekari putem pregleda nijesu mogli zaključiti da je u pitanju nasilje.

Osumnjičeni Šišić je samo nekoliko dana nakon tog događaja ponovo počeo da tuče dječaka.

Dan prije ne­go što je dijete hospitalizovano s teškim povredama, Jovović je ispričala je da se probudio oko 10 sati i da je primijetila da je pospan i malaksao.

Oko 12 sati pošli su na brdo Ljubović, gdje ga je Šišić izvadio iz kolica jer je htio da dijete hoda.

Kako dječak zbog malaksalosti to nije mogao, Šišić ga je stavio na ćebe, a potom ga udario otvorenom šakom u predjelu usta. Nakon toga, kako je ispričala, dijete je potpuno malaksalo, pa je Šišić pozvao Hitnu pomoć.

Po dolasku Hitne pomoći, Šišić je otišao sa dječakom, dok je ona otišla kod komšinice, kojoj je rekla da joj sin nije dobro, da ne daje znakove života, pa je zatim s njom otišla do Dječije bolnice.

Sin Jelene Jovović je 4. februara u Dječiju bolnicu u Podgorici primljen bez znakova života ali ljekari su uspjeli da ga reanimiraju.

Međutim, uprkos naporima ljekara dječak nije izdržao i već sjutradan podlegao je teškim povredama.

Sa druge strane, Šišić je pred istražiteljima negirao krivično djelo, ali su istražitelji prikupili dovoljno dokaza koji nesporno potvrđuju da je na smrt pretukao dječaka.

Za istražitelje su najmjerodavniji bili preliminarni nalazi koji su pokazali da je dijete brutalno pretučeno.

Udarano je šakama po glavi i tijelu, a zubi su mu bili izbijeni od jačine udaraca.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

(VIDEO) Objavljen snimak osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda

Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi iz Srbije, osumnjičeni da su kopali tunel

Foto: Screenshot

Redakciji „Vijesti“ dostavljen je snimak jedne od nadzornih kamera na kojem se navodno vide osumnjičeni za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić ranije danas je kazao da su tunel do depoa Višeg suda kopali dominantno državljani Srbije, koji su identifikovani, i da su imali i pomagače iz Crne Gore.

Adžić je kazao da poklapanja otkrivaju da su u tom krivičnim djelu učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Srbije.

Adžić je na današnjoj konferenciji za novinare pokazao i njihove fotografije.

Rekao je da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. septembra, odnosno na dan kad je otkriveno da je depo višeg suda u Podgorici obijen.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Ovo su osobe osumnjičene da su kopale tunel do depoa Višeg suda

„To su: Veljko Marković (1991). , Milan Marković (1970). Dejan Jovanović (1993). i Vladimir Erić (1991). godište“, kazao je Adžić

Četvorica osumnjičenih, foto: Boris Pejović

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić objavio je fotografije osoba koje se sumnjiče da su po naređenju kopale tunel koji povezuje depo Višeg suda sa stanom u zgradi preko puta.

Veljko Marković

Adžić je objavio imena osumnjičenih i kazao da su fotografije ovih oosba poslate policijama zemalja regiona.

Milan Marković

„To su: Veljko Marković (1991). , Milan Marković (1970). Dejan Jovanović (1993). i Vladimir Erić (1991). godište“, kazao je Adžić.

Dejan Jovanović

 

Pokazao je i njihove fotografije. Dodao je da ova lica imaju kriminalnu prošlost, i da su napustila Crnu Goru.

Vladimir Erić

„Imamo informacije kada su napustili Crnu Goru, i granicu su prešli preko legalnih državnih prelaza“, naveo je Adžić.

Nepoznata ženska osoba za kojom se traga

Podsjetimo da je provala u sudski depo primijećena 11. septembra, nakon toga otkriveno je i da je prokopan tunel od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda.

Kombi koji su koristili osumnjičeni policija je pronašla 13. septembra. Otkriven je i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje su osumnjičini, navodno boravili.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Bijelo Polje: U udesu auto gotovo uništeno, srećom nema povrijeđenih

Vozač uništenog vozila je na nogama ušao u Hitnu pomoć, gdje će se obaviti detaljne pretrage

Foto: RTCG

U saobraćajnoj nezgodi u bjelopoljskom naselju Rakonje nema stradalih osoba, a vozilo je gotovo uništeno.

Do udesa je došlo oko 20:30 časova, kada su se sudarila dva vozila bjelopoljskih registarskih oznaka.

Vozač uništenog vozila je na nogama ušao u Hitnu pomoć, gdje će se obaviti detaljne pretrage.

Do nezgode je došlo kada se „pikap“ uključivao na magistralni put, kada je na njega naletio BMW iz pravca Slijepac mosta.

U toku je uviđaj.

U međuvremenu formirale su se kilometarske kolone iz oba pravca.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije