Connect with us

HRONIKA

UBISTVO SE DOGODILO U FEBRUARU 2018.

Povećana kazna majci koja je pomogla u ubistvu bebe: Jovović 30, Šišiću potvrđeno 40 godina robije

Apelacioni sud povećao zatvorsku kaznu majci koja je partneru pomogla u izvršenju teškog ubistva svoje petnaestomjesečne bebe

Osuđeni: Jelena Jovović (majka) i Nermin Šišić (očuh)

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Jelena Jovović je presudom Apelacionog suda osuđena na 30 godina zatvora zbog pomaganja u izvršenju teškog ubistva petnaestomjesečnog sina, kojeg je 4. februara 2018. na smrt pretukao njen partner Nermin Šišić.

Istom presudom, Šišiću je potvrđena kazna od 40 godina robije.

Odlukom Apelacionog suda od 27. oktobra uvažena je žalba tužilaštva i zatvorska kazna od 20 godina zatvora, na koju je Jovović osuđena prvostepenom presudom, preinačena je na 30 godina.

„Vijeće Apelacionog suda Crne Gore je donijelo presudu kojom se odbija kao neosnovana žalba branioca optuženog Š. N. i potvrđuje presuda Višeg suda u Podgorici od 25. marta 2021. godine.

Odbija se kao neosnovana žalba branioca optužene J. J., a uvažava se žalba tužioca i preinačava prvostepena presuda Višeg suda u Podgorici u dijelu odluke o kazni, na način što se optužena J. J., zbog krivičnog djela teško ubistvo putem pomaganja, osuđuje na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 30 (trideset) godina“, kazali su iz Apelacionog suda.

Sudski postupak pred Višim sudom u Podgorici protiv Šišić i Jovović bio je zatvoren za javnost, jer su advokati to tražili zbog zaštite privatnog i porodičnog života optuženih.

Za monstruozno ubistvo dječaka koji je podlegao batinama tužilastvo je u početku teretilo samo njegovog očuha Nermina Šišića iz Tuzle, dok se dječakova majka teretila za kršenje porodičnih obaveza.

Više državno tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalifikovalo krivično djelo protiv Jovović.

Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena.

„Sumnja se da su dijete u više navrata čupali za uši i udarali po licu, da bi 4. februara 2018. u kući, djetetu zajednički zadali više udaraca u glavu nanoseći mu teške povrede. Osnovana sumnja da su počinili navedeno krivično djelo proizilazi i iz iskaza svjedokinje K. N. koja je navela da je kritičnog dana čula plač djeteta i zvuk usisivača. Osnovana sumnja proističe djelimično i iz odbrane optuženih, koji su ispričali da su bili zajedno u kući“, piše u jednoj od odluka Apelacionog suda o produženju pritvora Jovović i Šišiću.

Jovović je u istrazi potvrdila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Ona je pred tužiocem opisala događaj mjesec prije ubistva, kada su dječaku nanijete povrede zbog ko­jih su mu pomoć ukazali ljekari Dječije bolnice.

Jovovićeva je tužiocu ispričala da je na glavi djeteta vidjela povrede, ali joj je Šišić kazao da se dječak udario u parket.

Iz Kliničkog centra je ranije saopšteno da je dječak tada adekvatno zbrinut, kao i da ljekari putem pregleda nijesu mogli zaključiti da je u pitanju nasilje.

Osumnjičeni Šišić je samo nekoliko dana nakon tog događaja ponovo počeo da tuče dječaka.

Dan prije ne­go što je dijete hospitalizovano s teškim povredama, Jovović je ispričala je da se probudio oko 10 sati i da je primijetila da je pospan i malaksao.

Oko 12 sati pošli su na brdo Ljubović, gdje ga je Šišić izvadio iz kolica jer je htio da dijete hoda.

Kako dječak zbog malaksalosti to nije mogao, Šišić ga je stavio na ćebe, a potom ga udario otvorenom šakom u predjelu usta. Nakon toga, kako je ispričala, dijete je potpuno malaksalo, pa je Šišić pozvao Hitnu pomoć.

Po dolasku Hitne pomoći, Šišić je otišao sa dječakom, dok je ona otišla kod komšinice, kojoj je rekla da joj sin nije dobro, da ne daje znakove života, pa je zatim s njom otišla do Dječije bolnice.

Sin Jelene Jovović je 4. februara u Dječiju bolnicu u Podgorici primljen bez znakova života ali ljekari su uspjeli da ga reanimiraju.

Međutim, uprkos naporima ljekara dječak nije izdržao i već sjutradan podlegao je teškim povredama.

Sa druge strane, Šišić je pred istražiteljima negirao krivično djelo, ali su istražitelji prikupili dovoljno dokaza koji nesporno potvrđuju da je na smrt pretukao dječaka.

Za istražitelje su najmjerodavniji bili preliminarni nalazi koji su pokazali da je dijete brutalno pretučeno.

Udarano je šakama po glavi i tijelu, a zubi su mu bili izbijeni od jačine udaraca.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

(VIDEO) Objavljen snimak incidenta ispred aerodroma, Sud: Obezbjeđenje Kneževića inicira fizički kontakt

Cetinjanin Ivan Gardašević pušten na slobodu nakon što je sudija ocijenio da nije ugrozio bezbjednost Kneževića, niti mu uputio prijetnje

Foto: Screenshot

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Na snimku jučerašnjeg incidenta ispred Aerodroma Podgorica, u kojem je učestvovao jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević, vidi se da Kneževićevo obezbjeđenje inicira fizički kontakt, saopšteno je iz Suda, prenose „Vijesti“.

Na snimku sa video nadzora, koji je objavila Pobjeda, može se vidjeti kako Dušan Knežević, vozač i obezbjeđenje Milana Kneževića, inicira fizički sukob sa trojicom muškaraca koji su prethodno izašli iz automobila.

Zbog sumnje da je napao Kneževića, bilo je određeno zadržavanje Cetinjaninu Ivanu Gardaševiću (34), koji je pušten nakon što je Osnovni sud u Podgorici prihvatio njegovu žalbu.

Jedan od lidera DF-a kazao je juče da ga je nepoznati muškarac vrijeđao, a da je njegov vozač, kako tvrdi, spriječio fizički napad. Ocijenio je i da je sve politički motivisano. Kazao je da su njegov vozač i on procijenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

Otac Ivana Gardaševića rekao je sinoć Vijestima da je Milan Knežević psovao njega i njegovog sina, a da je obezbjeđenje tog poslanika kasnije i fizički pokušalo da se obračuna s njima.

Sudija za istragu ocijenio je da nema osnovane sumnje da je Gardašević uputio Kneževiću bilo kakve, „a kamoli kvalifikovane prijetnje, što je bitni element bića krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, za koje se tereti“, saopštili su je ranije iz Osnovnog suda.

Dodali su da se na snimku vidi da Kneževićevo obezbjeđenje „inicicira fizički sukob sa Gardaševićem, koji je taj sukob prethodno pokušao da izbjegne, udaljavajući se“.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Uhapšeni Lakušić i Popović zbog bacanja bombe na imovinu načelnika spuškog zatvora

Uhapšenima se na teret stavlja krivično djelo – izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom – nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija

Sa uviđaja, Foto: Boris Pejović

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Željko Lakušić (34) i Filip Popović (21) uhapšeni su zbog sumnje da su bacili ručnu bombu na kuću načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića, saznaju Vijesti.

Oni su lišeni slobode po nalogu tužiteljke u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu Maje Knežević. Na teret im se stavlja krivično djelo – izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom – nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz Uprave policije saopšteno je da se uhapšeni u policijskim evidencijama vode kao bezbjednosno interesantna lica, a u toku su pretresi prostorija u Podgorici koje njih dvojica koriste.

„Službenici Uprava policije su u saradnji sa postupajućom tužiteljkom Majom Knežević rasvijetlili slučaj bacanja ručnih bombi na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića. Službenici policije su nakon niza preduzetih istražnih i kriminalističkih mjera i radnji, kao i odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru došli do osnovane sumnje da su Ž.L. (34) i F.P. (21) bacili ručnu bombu na porodičnu kuću načelnika Spasojevića“, saopšteno je iz policije.

Načelnik Istražnog zatvora dva dana zaredom bio je meta bombaških napada – 30. novembra i 1. decembra.

Prva ručna bomba bačena u njegovo dvorište nije eksplodirala, pa su se napadači vratili i sjutra veče – oko 20.20 časova bacili su još jednu kašikaru ka njegovoj kući. Spasojević je ranije za Vijesti ispričao da se na snimku vidi da je bomba zakačila krošnju obližnjeg drveta, što joj je skrenulo putanju – eksplodirala je sa spoljnje strane ograde.

Bomba bačena 30. novembra pronađena je tek 4. decembra. U svom dvorištu, tik uz ogradu, vidio je Spasojević koji je i alarmirao policiju.

Vijesti su ranije objavile da je policija, prema nezvaničnim saznanjima, utvrdila da su najmanje dvije osobe učestvovale u napadu.

”Sumnja se da je jedna osoba upravljala automobilom iz kog je, sa mjesta suvozača, istrčao drugi osumnjičeni i aktivirao bombu u pravcu ograde kuće Spasojevića”, rečeno je ranije Vijestima.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Evakuišu zgradu Višeg suda: Postavljena bomba navodno

Sudije i svi zaposleni u Sudu su napustili zgradu

Viši sud u Podgorici, Foto: Mina

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Zgradu Višeg suda u Podgorici evakuišu zbog dojave o postavljenoj bombi.

Iz Uprave policije (UP) nezvanično rečeno da je dojava o bombi stigla putem mejla, prenose „Vijesti“.

„U toku je evakuacija, a na licu mjesta su pripadnici Uprave policije sa svim nadležnim službama“, kazali su iz UP.

Sudije i svi zaposleni u Sudu su napustili zgradu.

Policija je blokirala saobraćaj u ulicama koje vode ka Višem sudu.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije