Connect with us

POLITIKA

"NOVI POKUŠAJI BLAĆENJA"

Kabinet Ibrahimovića: Blate Bošnjačku stranku kako bi spriječili formiranje Vlade

Meliha Dacić, kojoj se na teret stavlja trgovina ljudima, nije savjetnica Ervina Ibrahimovića niti Ervin Ibrahimović ima savjetnike/ce u Ministarstvu kapitalnih investicija, saopštio je šef njegovog kabineta Izet Ćorović

Foto: Miloš Vujović/AA

Šef kabineta ministra kapitalnih investicija (MKI) i predsjednika Bošnjačke stranke (BS) Ervina Ibrahimovica – Izet Ćorović, kazao je su medijski napisi da je juče uhapšena Meliha Dacić kojoj se na teret stavlja trgovina ljudima Ibrahimovićeva savjetnica, pokušaj blaćenja Bošnjačke stranke kako bi se spriječilo formiranje Vlade Crne Gore, prenosi portal RTCG.

Iz MKI su saopštili da Dacićeva nije lična savjetnica Ibrahimoviću, već samostalna savjetnica, te da u opisu njenog radnog mjesta nije da savjetuje Ibrahimovića.

„Laž je da je Meliha Dacić savjetnica Ervina Ibrahimovića. Ona ima zvanje samostalne savjetnice III (svi zaposleni u javnoj upravi imaju zvanje savjetnika/ca) u Kabinetu ministarstva kapitalnih investicija (piše u rješenju ko hiće da čita i zna) gdje je zaposlena po javnom oglasu“, kazao je Ćorović.

Naglašava da Dacić nije savjetnica Ervina Ibrahimovića niti Ervin Ibrahimović ima savjetnike/ce u Ministarstvu kapitalnih investicija.

„U opisu poslova Melihe Dacić nema ničega vezanog za ministra. Treba sacekati i vidjeti je li Meliha Dacić uopšte kriva ili je samo prevodila dokumenta sa turskog jezika koji poznaje jer je u Turskoj zavrsila fakultet ili nije znala za koje potrebe prevodi i šta neko dalje rade sa papirima“,rekao je Ćorović.

Osjenjuje da je svakome jasno da je ovo još jedan u nizu pokušaja blaćenja Ervina Ibrahimovića i Bošnjačke stranke kako bi se spriječilo formiranje Vlade CG.

„Što prije neke političke partije i njihovi mediji shvate da ne mogu Ervina Ibrahimovića povezati sa kriminalnim radnjama manje će srozavati svoj profesionalni, politički i lični kredibilitet“, zaključio je Ćorović.

Podsjetimo, „Vijesti“ i Zarija Pavićević iz Alternative Crna Gora objavili su da je novoizabrana savjetnica ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, Meliha Dacić, juče uhapšena u policijskoj akciji protiv trgovine ljudima.

Juče je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu i počinili trgovinu ljudima. SDT ih sumnjiči da su tokom 2022. i tekuće godine angažovali građevinske radnike iz Turske, koje nijesu plaćali za izvedene radove, a navodno su ih i nezakonito držali u kolektivnom smještaju. Nijesu im davali ni hranu.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Američka ambasadorka: Zahvaljujemo Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila

„Danas je tužan dan. Dan kada obilježavamo dvije godine nepravedne agresije Rusije na susjeda Ukrajinu“

Foto: Screenshot

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila, saopštila je danas ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Iz Ambasade SAD je saopšteno da se Rajzing Rajnke obratila povodom druge godišnjice početka ruske agresije na Ukrajinu.

„Danas je tužan dan. Dan kada obilježavamo dvije godine nepravedne agresije Rusije na susjeda Ukrajinu. Dozvolite mi da jasno kažem: Sjedinjene Države osuđuju brutalnost Rusije prema ukrajinskom narodu, zapaljivu retoriku o Evropi i revanšističke želje za osvajanjem. Za takve akte Rusije nema mjesta u 21. vijeku. Ambasada SAD zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila. Uz kolektivnu podršku partnera i prijatelja, kao što su Crna Gora i Sjedinjene Države, čvrsto vjerujemo da će Ukrajina uspjeti da se odbrani. Pozivamo Kremlj da prekine agresiju i ilegalni osvajački rat i poštuje suverenitet i dostojanstvo Ukrajine i njenog izdržljivog i ponosnog naroda“, poručila je Rajnke.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

PES: Odavno primjetna namjera Milatovića da opstruira rad Vlade i partije

„Važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u Tviter ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji“

Pokret Evropa sad (PES) saopštila je da je odavno primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, što je kulminiralo današnjim napuštanjem partije.

U saopštenju navode i da je „dobro što je Milatović shvatio da je vrijeme da napusti PES, kako društvo ne bi trpjelo zbog ličnih nezadovoljstava“.

Sada već bivše partijske kolege poručile su Milatoviću i da je „važno zbog Crne Gore da održi ono što u ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji“.

Milatović je danas podnio ostavku na sve funkcije u PES-u navodeći da je dosadašnji način rada partije „suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta“.

Iz PES-a su saopštili da su od preuzimanja vlasti, doprinijeli smanjenju tenzija u društvu i rješavanju problema dijalogom sa svim političkim i društvenim akterima.

„Ovaj dijalog je rezultirao izborom ključnih funkcija u pravosuđu, uspješnim popisom, povećanjem minimalnih penzija na 450 eura, kao prvog koraka programa Evropa Sad 2“, navodi se u saopštenju PES-a.

Iz PES-a dodaju da su odblokirali proces evropskih integracija i da je Crna Gora bliža ulasku u EU nego ikad ranije.

„Nastavićemo da se zalažemo za izbor kompetentnih pojedinaca na ključne funkcije, iako razumijemo da to predstavlja novost na političkoj sceni i da se tome protive neke političke strukture, pa čak i pojedinci koji su do skoro bili u PES-u. Nastavićemo da se borimo za bolji standard građana i, uprkos svim opstrukcijama, povećanje njihovih zarada i sprovođenje programa Evropa Sad 2 do kraja. Na kraju se nadamo da će zbog javnog interesa aktuelni predsjednik smoći snage da se izdigne iznad ličnih netrpeljivosti i da će se voditi interesima građana, za razliku od dosadašnjeg postupanja, i da neće izlaziti iz svojih ustavnih nadležnosti“, piše u saopštenju.

Ističu i da vjeruju „da je zato dobro što je Milatović shvatio da je vrijeme da napusti PES, kako društvo ne bi trpjelo zbog ličnih nezadovoljstava“.

„Ovo je način da se odnosi postave na novim osnovama koje će, nadamo se, biti kvalitetnije. Važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u Tviter ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji“, zaključuje se u saopštenju.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Milatović: Dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad

„Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta“

Milatović. Foto: Srđan Ilić

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i aktuelni predsjednik države Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u partiji.

„Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti. Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu“, napisao je Milatović na nalogu na mreži X.

Dodao je da je Pokret Evropa sad bio i ostaće važan dio njega.

„Jer smo zajedno ispisivali istoriju demokratskih promjena u zemlji. Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta“, kazao je Milatović.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije