Connect with us

POLITIKA

SPECIJALISTA-INFEKTOLOG I FUNKCIONERKA DPS-A

Kljajić: Šćekić opčinjen fanatičnom zloupotrebom crkve u političke svrhe, bolje da se pomoli za opravku mamografa

„Odlazeći ministar zaboravlja da u zdravstvenom sistemu Crne Gore rade radnici svih vjera i nacija i da se liječe svi građani naše zemlje bez obzira na vjerske i bilo koje druge razlike. Ovo je degradacija struke i svih medicinskih načela“

Foto: Fejsbuk

Specijalista-infektolog Lidija Kljajić (DPS) prokomentarisala je vijest da je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić poklonio ikonu medicinskom osoblju Klinike za očne bolesti u Kliničkom centru, rekavši da je Šćekić „opčinjen fanatičnom zloupotrebom crkve u političke svrhe“.

Rekla je da bi mu bolje bilo da se „pomoli za opravku“ mamografa u toj ustanovi.

„Dragoslav Šćekić, čovjek koji je svoju prvu funkciju u zdravstvenom sistemu kao direktor FZO započeo odlaskom službenim automobilom na Gazimestan, svoju, nadamo se, posljednju funkciju u zdravstvenom sistemu završava darivanjem ikona zaposlenim u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori. Opčinjen fanatičnom zloupotrebom crkve u političke svrhe, misleći da će na taj način nadoknaditi odsustvo partijske i političke vizije i patriotizma, g. Šćekić zaboravlja da u zdravstvenom sistemu Crne Gore rade radnici svih vjera i nacija i da se liječe svi građani naše zemlje bez obzira na vjerske i bilo koje druge razlike. Urušavanje zdravstvenog sistema on i njemu slični poslušnici sa jučerašnjeg skupa u KCCG su odavno započeli i ovo je krajnji pokušaj prelaska sa nauke na tzv. ‘vjersku medicinu’. Dugo su sve uspjehe i vizionarske projekte prethodnog rukovodstva KCCG prisvajali kao svoje, pa je red došao na jedan njihov projekat, da pretvore umjesto operacione u salu za darivanje vjerskih obilježija“, saopštila je Kljajić.

Povezana vijest:

Šćekić poklonio ikonu Svete Petke bolnici: „Da vas čuva dok obavljate najhumaniji posao“

Rekla je da je porazno što „u sred mjeseca u kojem se obilježava borba protiv kancera dojki“ ne radi mamograf u Kliničkom centru.

„Pa bi bolje bilo da se pomoli za njegovu opravku kako bi građanke Crne Gore konačno mogle da urade preventivne i redovne preglede i da ne čekaju mjesecima na iste. Vrijeme apsurda i čuda, počelo je, sjetimo se, pričešćivanjem pacijenata u jutarnjim vizitama a završava se kačenjem ikona po operacionim salama. Degradacija struke i svih medicinskih načela“, zaključuje Kljajić.

POLITIKA

Američka ambasadorka: Zahvaljujemo Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila

„Danas je tužan dan. Dan kada obilježavamo dvije godine nepravedne agresije Rusije na susjeda Ukrajinu“

Foto: Screenshot

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila, saopštila je danas ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Iz Ambasade SAD je saopšteno da se Rajzing Rajnke obratila povodom druge godišnjice početka ruske agresije na Ukrajinu.

„Danas je tužan dan. Dan kada obilježavamo dvije godine nepravedne agresije Rusije na susjeda Ukrajinu. Dozvolite mi da jasno kažem: Sjedinjene Države osuđuju brutalnost Rusije prema ukrajinskom narodu, zapaljivu retoriku o Evropi i revanšističke želje za osvajanjem. Za takve akte Rusije nema mjesta u 21. vijeku. Ambasada SAD zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila. Uz kolektivnu podršku partnera i prijatelja, kao što su Crna Gora i Sjedinjene Države, čvrsto vjerujemo da će Ukrajina uspjeti da se odbrani. Pozivamo Kremlj da prekine agresiju i ilegalni osvajački rat i poštuje suverenitet i dostojanstvo Ukrajine i njenog izdržljivog i ponosnog naroda“, poručila je Rajnke.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

PES: Odavno primjetna namjera Milatovića da opstruira rad Vlade i partije

„Važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u Tviter ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji“

Pokret Evropa sad (PES) saopštila je da je odavno primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, što je kulminiralo današnjim napuštanjem partije.

U saopštenju navode i da je „dobro što je Milatović shvatio da je vrijeme da napusti PES, kako društvo ne bi trpjelo zbog ličnih nezadovoljstava“.

Sada već bivše partijske kolege poručile su Milatoviću i da je „važno zbog Crne Gore da održi ono što u ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji“.

Milatović je danas podnio ostavku na sve funkcije u PES-u navodeći da je dosadašnji način rada partije „suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta“.

Iz PES-a su saopštili da su od preuzimanja vlasti, doprinijeli smanjenju tenzija u društvu i rješavanju problema dijalogom sa svim političkim i društvenim akterima.

„Ovaj dijalog je rezultirao izborom ključnih funkcija u pravosuđu, uspješnim popisom, povećanjem minimalnih penzija na 450 eura, kao prvog koraka programa Evropa Sad 2“, navodi se u saopštenju PES-a.

Iz PES-a dodaju da su odblokirali proces evropskih integracija i da je Crna Gora bliža ulasku u EU nego ikad ranije.

„Nastavićemo da se zalažemo za izbor kompetentnih pojedinaca na ključne funkcije, iako razumijemo da to predstavlja novost na političkoj sceni i da se tome protive neke političke strukture, pa čak i pojedinci koji su do skoro bili u PES-u. Nastavićemo da se borimo za bolji standard građana i, uprkos svim opstrukcijama, povećanje njihovih zarada i sprovođenje programa Evropa Sad 2 do kraja. Na kraju se nadamo da će zbog javnog interesa aktuelni predsjednik smoći snage da se izdigne iznad ličnih netrpeljivosti i da će se voditi interesima građana, za razliku od dosadašnjeg postupanja, i da neće izlaziti iz svojih ustavnih nadležnosti“, piše u saopštenju.

Ističu i da vjeruju „da je zato dobro što je Milatović shvatio da je vrijeme da napusti PES, kako društvo ne bi trpjelo zbog ličnih nezadovoljstava“.

„Ovo je način da se odnosi postave na novim osnovama koje će, nadamo se, biti kvalitetnije. Važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u Tviter ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji“, zaključuje se u saopštenju.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Milatović: Dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad

„Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta“

Milatović. Foto: Srđan Ilić

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i aktuelni predsjednik države Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u partiji.

„Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti. Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu“, napisao je Milatović na nalogu na mreži X.

Dodao je da je Pokret Evropa sad bio i ostaće važan dio njega.

„Jer smo zajedno ispisivali istoriju demokratskih promjena u zemlji. Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta“, kazao je Milatović.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije