Connect with us

HRONIKA

UPRAVA POLICIJE

Plavljanin uhapšen zbog nasilja nad suprugom, Gusinjanin zbog oružja

Plavljanin je kako se sumnja, djelo izvršio na štetu supruge na način što joj je prvo upućivao riječi uvrjedljive sadržine, a potom joj zadao i udarac u predjelu glave

Hapšenje

Plavska policija je prethodnih dana, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, podnijela četiri krivične prijave zbog krivičnih djela, a dva vozača procesuirali zbog prekršaja.

Policija u Plavu je lišila slobode R.R. (52) iz Plava sa prebivalištem u Cirihu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

„Plavska policija je postupala po prijavi porodičnog nasilja i izašla na lice mjesta. R.R. je kako se sumnja, djelo izvršio na štetu supruge na način što joj je prvo upućivao riječi uvrjedljive sadržine, a potom joj zadao i udarac u predjelu glave“, navode iz policije.

Postupajući po prijavi da je došlo do upotrebe vatrenog oružja na javnom mjestu pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Plav su lišili slobode M.R. (31) iz Gusinja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„On je, kako se sumnja, 7. avgusta, upravljao vozilom u koloni vozila – svatovskoj i upotrebom vatrenog oružja ispalio šest hitaca u vazduh. Policija je od njega oduzela pištolj, dva okvira i 14 komada municije“, rečeno je iz policije.

Osim toga, plavska policija je u saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti Podgorica lišila slobode M.M. (68) iz Alžira, koji je posjedovao ličnu kartu za azilante, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa.

„On je, kako se sumnja, u ranim jutarnjim časovima nasilno ušao u jednu porodičnu kuću u selu Komarača i iz unutrašnjosti kuće otuđio četiri komada zlatnog nakita, 70 eura i mobilni telefon. On je lišen slobode u Podgorici“, navodi se u saopštenju.

Plavska policija je lišila slobode i L.L. (32) zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

„On je izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom, a kojom prilikom je utvrđeno da je upravaljao vozilom pod djestvom alkohola u koncentraciji od 3,05 g/kg“, pojašnjeno je iz policije.

Pripadnici saobraćajane policije su lišili slobode A.M. koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,70 g/kg. On je tom prilikom izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom.
„Zbog vožnje pod dejstvom alkohola lišen je slobode i F.K. (28) iz Plava. On je vozilom upravljao pod djestvom alkohola u koncentraciji od 1,80 g/kg“, navode iz UP.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

HRONIKA

Dojava o bombi u Kotoru: Evakuisani učenici Pomorske škole i Gimnazije

Policija je na licu mjesta

Škole u Kotoru

Na mejl Pomorske škole u Kotoru stiglo je upozorenje da je podmetnuta bomba.

Učenici te škole kao i Gimnazije, koja se se nalazi u okviru istog objekta, evakuisani su.

Policija je na licu mjesta.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

U Barama Kraljskim zaplijenjena krijumčarena roba vrijedna preko 20.000 eura

Vozilom upravljao Rožajac

Foto: Uprava policije

Službenici Uprave carina i granične policije zaplijenili su, na putnom pravcu Adrijevica – Mateševo, veću količinu krijumačarene tekstilne robe i obuće, vrijednosti više od 20 hiljada eura.

Iz Uprave carina su kazali da su, u saradnji sa službenicima policije, postupajući po operativnim informacijama, u noći između utorka i srijede, vršili su kontrolu na putnom pravcu Adrijevica – Mateševo.

Tom prilikom, kako navode, u mjestu Bare Kraljske, zatečeno je vozilo iz kojeg se osoba koja je upravljala vozilom udaljilo od vozila neposredno prije dolaska carinskih i policijskih službenika.

Kako navode, daljim operativnim radom utvrđeno je da je vozilom podgoričkih registarskih oznaka upravljao F.B. (42) iz Rožaja.

Iz Uprave carina su rekli da je pregledom vozila pronađena veća količina tekstilne robe i obuće, ukupne vrijednosti 20.680 eura.

Prema njihovim riječima, carinski službenici su oduzeli predmetnu robu s obzirom da nema dokaza o njenom porijeklu.

„A predmet su predali na dalje postupanje policijskim službenicima Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminaliteta Bijelo Polje koji će u komunikaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kolašinu preduzeti dalje korake“, zaključuje se u saopštenju.

Nastavite sa čitanjem

HRONIKA

Podgorica: Udes kod Komana, tri osobe primljene u Klinički

Tri osobe su primljene u Urgentni blok

Na Komanskom mostu nadomak Podgorice u 7.50 sati desila se saobraćajna nezgoda, nekoliko osoba je povrijeđeno, saopšteno je Portalu RTCG iz OKC Uprave policije.

Kako kažu, tri osobe su primljene u Urgentni blok KCCG.

Više detalja za sada nije poznato.

Uviđaj je u toku.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije