Connect with us

DRUŠTVO

POSJETIO OPŠTINU BERANE I OPŠTU BOLNICU

Premijer Krivokapić za portal „Berane online“: Berane zaslužuje da bude regionalni centar (VIDEO)

„Da bi riješili problem tzv. ekonomske migracije moramo obezbijediti ekonomski razvoj sa investitorima koji će zadržati mlade ljude i omogućiti bolji život“

Foto: YouTube/Printscreen

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić boravio je danas u radnoj posjeti Beranama, tokom koje je posjetio Opštinu Berane i Opštu bolnicu.

U razgovoru za naš portal premijer je kazao da mu čini posebno zadovoljstvo što je danas u Beranama, pozdravljajući pritom sve čitaoce i pratioce na društvenim mrežama, kako je istakao, vrlo posjećenog portala Berane online.

Ono što je posebno zadovoljstvo je činjenica da smo pored Opštine Berane obišli i beransku bolnicu, saopštio je premijer Krivokapić ovom prilikom.

„U Opštini, naravno, susreli smo se sa brojnim problemima koje treba rešavati, sa vizijom koju treba dosanjati, sa projektima koje treba realizovati. Vlada je spremna da formira zajednički tim sa Opštinom Berane i da radimo na tome da kvalitet života u Beranama bude na nivou koji očekuju građani Berana“, kazao je premijer.

Konstatovao je da je ono što je zajedničko čitavoj sjevernoj regiji Crne Gore jeste tzv. ekonomska migracija.

„Da bi to riješili moramo obezbijediti ekonomski razvoj sa investitorima koji će zadržati mlade ljude, prevashodno na svojim ognjištima, i omogućiti bolji život. Ako imate dobre investitore, dobre investicije, i zaposlite mlade ljude vi ste najveći dio posla i odradili“, istakao je premijer Krivokapić.

Kazao je da su zaposleni u beranskoj bolnici, koja treba da postane regionalna a koja je određena za kovid bolnicu, pokazali tokom pandemije koronavirusa maksimalno znanje, iskustvo i umijeće „da se bore na pravi način i izbore za živote građana“.

„Nadam se da će i u drugim oblastima, modernizacijom i kadrovima koje treba doškolovati, obezbijediti da Berane postane regionalni centar što u svakom slučaju zaslužuje“, naglasio je predsjednik Vlade za naš portal.

Krivokapić je dodao da se zatečeno stanje u drugim oblastima može učiniti boljim.

„Beranski rudnik može brzo da  dobije svoju produkciju time što će preko Elektroprivrede da snabdijeva sirovinama Termoelektranu u Pljevljima. To nije jedini projekat koji treba realizovati jer postoje brojni infrastrukturni projekti. Mi ćemo se potruditi da sve to realizujemo na zadovoljstvo svih građana Berana“, zaključio je premijer Zdravko Krivokapić u izjavi za portal „Berane online“.

Piše: Berane online 

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

Pomirenje i sloga srpskog naroda potrebni u ovim teškim vremenima

Gujon je saopštio da je u manastiru Đurđevi Stupovi zapalio svijeću u znak sjećanja na 118 djece i preko 400 civila zverski ubijenih 1944. godine

Foto: Fejsbuk

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Francuski humanitarac koji godinama pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji a od nedavno i v. d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu u Vladi Republike Srbije, Arno Gujon, posjetio je juče Berane.

On se tom prilikom sastao sa episkopom budimljansko-nikšićkim, G. Metodijem.

Gujon je saopštio da je u manastiru Đurđevi Stupovi zapalio svijeću u znak sjećanja na 118 djece i preko 400 civila zverski ubijenih 1944. godine, od strane pripadnika zloglasne nacističke SS jedinice ”Princ Eugen” potpomognute albanskim i muslimanskim ekstremistima iz jedinice ”Skenderbeg” iz sjevernoistocnih djelova Crne Gore i Kosmeta.

„Sjećanje na njihovu tragičnu sudbinu treba da bude mjera srpskog pomirenja i sloge koja nam je u ovim teškim vremenima prijeko potrebna“, rekao je on.

Nakon susreta sa episkopom Metodijem istakao je „tokom organizacije naših tradicionalnih humanitarnih ljetovanja za djecu sa Kosova i Metohije, vladika nas je svake godine obilazio i darivao mališane“.

„U dugom i sadržajnom razgovoru, episkopu Metodiju sam zahvalio na bezrezervnoj podršci koju nam pruža svih ovih godina, dok sam od njega dobio blagoslov i podršku da nastavim sa istim žarom rad na funkciji koju obavljam sada za Srbe u regionu i dijaspori“, napisao je Gujon na svom Fejsbuku.

On se takođe sastao i sa predsjednicima opština Berana i Nikšića Tihomirom Bogavcem i Markom Kovačevićem.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Nove mjere od petka: Uvode se Kovid potvrde za kafiće i diskoteke

Iz Ministarstva su najavili da će u noćnim klubovima, diskotekama i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata moći da borave samo oni koji ispunjavaju određene uslove

Foto: Marija Ralević

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Vlada će sjutra donijeti odluku o uvođenju nacionalne digitalne kovid potvrde i objaviti nove mjere, kojima će građani i stranci moći da dokažu da su vakcinisani ili da nemaju virus, prilikom ulaska u zatvorene ugostiteljske objekte.

Iz Ministarstva zdravlja su najavili da će u noćnim klubovima, diskotekama i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata moći da borave samo oni koji ispunjavaju određene uslove.

„Nacionalna digitalna kovid potvrda, po uzoru na EU digitalni kovid sertifikat, a koja će biti dodatni digitalni alat za kontrolu i upravljanje pandemijom, sadržaće sljedeće podatke: da je osoba u cjelosti vakcinisana ili je primila prvu dozu vakcine protiv kovid-19 virusa; datum i vrijeme negativnog PCR testa na kovid-19 virus (prihvata se negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata); dokaz da je osoba preboljela kovid-19 infekciju, odnosno dokaz da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa; dokaz o negativnom brzom antigenskom testu (prihvata se BAT koji nije stariji od 48 sati)“, naveli su iz Ministarstva.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Ministarka Bratić hospitalizovana u Bugarskoj

Bečić je kazao da je Bratić u Bugarsku otišla u ponedjeljak, a da je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja od utorka hospitalizovana, zbog čega se još nalazi u toj državi

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić zbog pogoršanog zdravstvenog stanja neće prisustovati sjednici Skupštine gdje je trebalo da odgovara na poslanička pitanja, kazao je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

On je rekao da je Bratić u dopisu Skupštini navela da je hospitalizovana u Bugarskoj, gdje je otputovala u zvaničnu posjetu.

Bečić je kazao da je Bratić u Bugarsku otišla u ponedjeljak, a da je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja od utorka hospitalizovana, zbog čega se još nalazi u toj državi.

Bratić je danas trebalo da odgovara na poslanička pitanja.

Bečić je rekao da je resorno Ministarstvo dostavilo odgovore na pitanja poslanika.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije