Connect with us

PROMO

PROJEKAT "SVE O RE"

Šahman: Uz pomoć većinske, romska zajednica napreduje

Elma smatra da je primijetan napredak RE populacije u Bijelom Polju, u čemu je veoma bitnu ulogu igrala podrška većinske zajednice

Elma Šahman, pripadnica RE populacije zaposlena je kao medijator u Osnovnoj školi “Pavle Žižić”, gdje igra ključnu ulogu u povezivanju Roma i školskog sistema.

Elma smatra da je primijetan napredak RE populacije u Bijelom Polju, u čemu je veoma bitnu ulogu igrala podrška većinske zajednice.

„Što se tiče položaja Roma, stvarno ima napretka zato što smo imali podršku. Takođe, zato što smo se školovali i samim tim napredovali. Zahvalni smo što smo imali podršku većinske zajednice i prijatelja za informacije”, kazala je Šahman.

Elma ističe i danas pripadnici Re populacije imaju jedan cilj, a to je napredak njihove zajednice.

“Imamo dobru komunikaciju i djeca su redovna u školi zato što se svi zajedno trudimo da postignemo jedan cilj, a to je napredak što se tiče romske zajednice“, kazala je Šahman, pripadnica RE populacije.

Projekat „Sve o RE“ realizuje NVO Multimedijal Montenegro NVO MMNE uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

PROMO

(VIDEO) Selimović: Još uvijek postoje predrasude prilikom zapošljavanja RE populacije

Foto: Screenshot

Sanja Selimović zaposlena je u Zavodu za zapošljavanje u Bijelom Polju, ali radi i u Beranama, te samim tim ima uvid u položaj Re populacije u oba grada. Sanja ističe da iako su se dogodile pozitivne promjene još uvijek postoje izazove koje treba prevazići.

„Što se tiče položaja Roma u Bijelom Polju, mogu sloboodno da kažem da se već dosta toga promijenilo, naravno na bolje, ali i dalje nije to dovoljno dobro. Smatram da to može još puno bolje, zato je potrebno da se pripadnici romske populacije još više obrazuju. Dosta njih treba da promijeni svoju svijest, što se tiče obrazovanja, i dalje je to na malo nižem nivou. A što se tiče zaposlenja, većina ne ispunjava uslove koji su potrebni prilikom prijave na oglas, a oni koji ispunjavaju imaju problem, jer kod poslodavaca postoji predrasuda zato što su oni pripadnici romske populacije. Većina njih je zaposleno u Komunalnom preduzeću, Centru za socijalni rad, Zavodu za zaposljavanje, u obrazovnom sistemu, a biće i projekti, javni radovi, pa se nadam da će što više njih biti uključeno“, kazala je Sanja Selimović, pripadnica RE populacije.

Projekat „Sve o RE“ realizuje NVO „Multimedijal Montenegro“ (MMNE) uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

VIDEO:

https://www.facebook.com/share/v/acjsqbQkxB3cfnA6/?mibextid=qi2Omg

Nastavite sa čitanjem

PROMO

NVO „Crnogorska iskra“ iz Berana pruža podršku osobama sa invaliditetom

„Kontaktirajte nas i zakažite vašu seansu svakim radnim danom na broj: 068-415-343. Usluge u psihološkom savjetovalištu su besplatne. Pridružite nam se na putu ka mentalnom zdravlju i samopouzdanju!“, poručuju iz ove nevladine organizacije

NVO „Crnogorska iskra“ sa sjedištem u Beranama pruža podršku osobama s invaliditetom.

„Naša misija je da vam pružimo razumijevanje i alate za prevazilaženje izazova koje nosi život s invaliditetom.
Nezavisno o vrsti invaliditeta, naš tim stručnjaka je tu da vas podrži i pomogne da se osećate jače, samouvjerenije i spremnije za nove izazove“, poručuju iz ove nevladine organizacije.

Zakažite svoju seansu danas!

„Kontaktirajte nas i zakažite vašu seansu svakim radnim danom na broj: 068-415-343. Usluge u psihološkom savjetovalištu su besplatne.

Pridružite nam se na putu ka mentalnom zdravlju i samopouzdanju! Posjetite nas u centru Berana (Park IV) ili zakažite svoju seansu ili nas kontaktirajte i putem društvenih mreža:

📸 Instagram:

https://www.instagram.com/iskra.nvo

📘 Facebook:

https://www.facebook.com/crnogorskaiskranvo

🌐 Posetite našu web stranicu:

www.iskra.org.me

Neka vaše putovanje ka boljem mentalnom zdravlju počne danas!“, dodaju u saopštenju.

Ova aktivnost je podržana kroz projekat: „Psychological counseling for people with disabilities“ financed The United Nations Development Programme (UNDP) – „Psihološko savjetovaliste za osobe s invaliditetom“, projekat finasiran od strane Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Nastavite sa čitanjem

PROMO

KAFANSKE VEČERI U „AVIJACIJI“ OD 1. DO 5. MAJA: Obećavaju odličan provod!

Za predstojeće praznike u lokalu „Avijacija“ kod beranskog aerodroma (naselje Dolac) počev od sjutra veče (srijeda, 1. maj), pa sve do 5. maja (nedelja), svaku noć biće organizovan provod uz muziku uživo, a posjetioce će zabavljati Lenka Rovčanin iz tima našeg poznatog muzičara Senada Derševića. Sa njom će nastupiti i Novica Veković i Miroslav Majstorović.

Foto: Screenshot

Uživajte u kafanskim večerima koje traju do ranih jutarnjih časova!

Ako ste jedan od ljubitelja dobrog provoda, onda treba da posjetite Avijaciju u Beranama, gdje se uvijek traži mjesto više.

Foto: Screenshot

Nemojte čekati i budite dio najboljih kafanskih večeri!

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije