Connect with us

DRUŠTVO

REKONSTRUISANO ODJELJENJE KARDIOLOGIJE

Šćekić najavio: Berane će postati regionalni zdravstveni centar

Ministar zdravlja je danas sa premijerom, Dritanom Abazovićem, otvorio rekonstruisano odjeljenje Kardiologije sa koronarnom jedinicom u Opštoj bolnici Berane. Abazović je saopštio da se nastavlja „princip investicija u zdravstvo“

Foto: Vlada Crne Gore

Vlada želi da od Berana napravi regionalni zdravstveni centar, kazao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

On je danas sa premijerom, Dritanom Abazovićem, otvorio rekonstruisano odjeljenje Kardiologije sa koronarnom jedinicom u Opštoj bolnici (OB) Berane.

Abazović je saopštio da se nastavlja „princip investicija u zdravstvo“.

„Što se tiče Berana, cilj je da krenemo sa infrastrukturnim projektima, da radimo na dobro građana i otvorimo nova radna mjesta, a zdravstvena zaštita je nešto što podrazumijeva kvalitetan život svakog stanovnika“, istakao je Abazović.

https://www.facebook.com/abazovicdritan/videos/5762516460533133/?app=fbl

Naveo je da je ovo tek jedna od investicija koje će se realizovati tokom 2023. godine, te da postoji ambiciozan plan.

Šćekić je rekao da je ovo početak novih ulaganja u Berane, kako bi građani sa sjevera imali centar za zdravstvenu zaštitu.

„Ono što želimo da stvorimo od Berana jeste regionalni centar, kao i Kotor na jugu, kako bi mogli na najvećem nivou da pružamo zdravstvene usluge građanima Ovo je samo jedno u nizu ulaganja. Već je raspisan tender za rekonstrukciju starog infektivnog odjeljenja, takođe aneks za angio salu… Ono što smo obećali prije nekoliko mjeseci se ispunjava, na naše zadovoljstvo“, poručio je ministar.

Dodao je da je Vlada zdravstveni sistem stavila na prioritet broj jedan, uprkos brojnim problemima.

„Osim beranske bolnice, koja je budući regionalni centar, svakodnevno ulažemo u sve ostale bolnice, kako u pljevaljsku, tako i u bjelopoljsku, imamo i konkretana ulaganja u nikšićku bolnicu… Prethodnih dana, raspisani su tenderi za magnetnu rezonancu u Bijelom Polju, Nikšiću i Baru. To znači da hoćemo da opremimo naše bolnice, da budu nezavisne i dostuipne našim građanima“, kazao je Šćekić.

Istakao je da je preko pet miliona uloženo u nekoliko zdravstvenih centara, ali i da je u prethodnoj godini omogućen veliki broj specijalizacija za medicinski kadar.

„Za par godina, imaćemo potpuno drugačiji sistem. To je proces, ali kada ima volje, za nas je to veliki iskorak“, rekao je ministar zdravlja.

Direktor Opšte bolnice Berane, Milorad Magdelinić, istakao je da su Vlada i resorno ministarstvo pomogli da se projekti u toj ustanovi sprovedu do kraja.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

(FOTO) Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog

Đorđevića je dočekao iguman manastira Ostrog Sergije (Rekić), kome je roker poklonio svoju knjigu “Pusto ostrvo”

Foto: Dragana Mijušković (Dan)

Danas je frontmen legendarnog beogradskog rok benda “Riblja čorba”, Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog.

Sa čuvenim muzičarem su bili zajedno prvi čovjek Opštine Nikšić Marko Kovačević i njegov savjetnik za turizam, kulturu i vjerska pitanja, Miljan Mijušković, prenosi Dan.

Đorđevića je dočekao iguman manastira Ostrog Sergije (Rekić), kome je roker poklonio svoju knjigu “Pusto ostrvo”.

Koncertom kultne rok grupe „Riblja čorba“ u centru Nikšića sinoć je počela turistička i festivalska sezona.

Predgrupa „Ribljoj čorbi“ bio je mladi bend iz Beograda “Free cats“, koji je sjajnim zvukom i obradama svjetskih evergreen hitova zagrijao posjetioce.

Podgorička Narodna biblioteka „Radosav Ljumović” večeras je ugostila Boru Đorđevića, koji je u sali „Marko Miljanov“ napravio veče pod nazivom “To je bilo neko lepše i srećnije vreme”.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

(FOTO) Berane: Svoju knjigu pjesama „Pčelice“ sa učiteljicom predstavili učenici V-2 odjeljenja OŠ „Vukašin Radunović“

U Antologiji su se našle pjesme svih 28 učenika i recenzija učiteljice

Učenici V-2 odjeljenja Osnovne škole ,,Vukašin Radunović” iz Berana su sinoć, 14. juna, sa svojom učiteljicom Biljanom Janičić organizovali promociju antologije pjesama ,,Pčelice” u Narodnoj biblioteci „Dr Radovan Lalić“.

Naime, u Antologiji su se našle pjesme svih 28 učenika i recenzija učiteljice.

Foto: Berane online

Promocija svojih knjiga od strane prosvjetnih radnika je gotovo svakodnevna pojava, ali je prava rijetkost da neki prosvjetni radnik to učini za svoje učenike.

Foto: Berane online

Prisutnima se obratio direktor Osnovne škole Željko Golubović koji je ukazao na značaj ove Antologije kao podstrek za dalje napredovanje i obrazovanje djece, kao i na to koliko je teško pretočiti emocije i misli na papir, pogotovo u njihovim godinama. Direktorica Centra za kulturu Berane Tamara Kenjić je prilikom svom govora naglasila da su prosvjetni radnici poput Biljane Janičić danas rijetkost i da je Centar za kulturu sa velikim zadovoljstvom podržao ovaj vrlo izazovan poduhvat.

Foto: Berane online

Profesorica razredne nastave Biljana Janičić je istakla svoju želju da ova Antologija, koja je ujedno i kruna njihovog petogodišnjeg druženja, obasjava put za dalje i bude iskra uspomena na njihove bezbrižne minule dane.

Foto: Berane online

Moderatori promocije su bile Lana Praščević i Bojana Brakočević, učenice Gimnazije ,,Panto Mališić”.

Foto: Berane online

Imena malih-velikih pjesnika: Ibrahim Adrović, Anastasija Bakić, Vasilije Balević, Mihailo Beloica, Ranko Bojović, Konstantin Božović, Boško Brakočević, Sofija Cimbaljević, Anastasija Čukić, Leontina Ćorac, Milenko Damjanović, Sara Đeković, Lucia Golubović, Leticia Habibović, Nejla Kabašić, Davor Mandžukić, Božidar Mijović, Ajla Musić, Stefana Pešić, Radisav Raičević, Bogdan Raković, Vuk Sekulić, Salko Selmanović, Anes Sukić, Ivona Tomašević, Helena Tomović, Danilo Vasojević, Jana Vukićević.

Foto: Berane online

Foto: Berane online

Foto: Berane online

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Emotivan oproštaj FSCG: Matija neka te anđeli čuvaju

„Baš kao što si ti čuvao nas“

Fudbalski savez Crne Gore izjavio je saučešće porodici Matije Šarkića koji je iznenada jutros preminuo u 27. godini.

„Sa neizmjernom tugom primili smo vijest da nas je u 27. godini života napustio naš dragi Matija Šarkić. U ovom teškom danu mislima smo sa tvojom porodicom, rodbinom, prijateljima, saigračima i svima koji su sa tobom dijelili radosti života“.

U emotivnnom oproštaju, iz FSCG napominju sve kvalitete koje su krasile našeg golmana.

„Nedostajaćeš nam dragi naš Matija. Nedostajaće nam tvoj veseli duh, tvoja radna etika, tvoje prisustvo na golu, tvoje sjajne odbrane… Najviše od svega nedostajaće nam ljudska veličina Matije Šarkića. Neka te anđeli čuvaju baš kao što si ti čuvao sve nas“.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije