Connect with us

PROMO

DIREKTOR OPŠTE BOLNICE U BIJELOM POLJU

Erović: Povećan stepen inkluzije RE populacije

„Posebno sam zadovoljan saradnjom i povećanim stepenom inkluzije romske zajednice u oblasti zdravstva što je nadam se vidljivo kako za samu lokalnu romsku zajednicu tako i za širu javnost. Opšta bolnica Bijelo Polje poslednjih godina dala je svoj doprinos ovom inkluzivnom procesu a posebno u oblasti edukacije i zapošljavanja”

Foto: MMNE

Direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, doktor Kenan Erović, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima i povećanim stepenom integracije lokalne romske zajednice u Bijelom Polju. On smatra da je to rezultat kontinuirane saradnje lokalnih aktera u procesu integracije i same lokalne romske zajednice.

“Posebno sam zadovoljan saradnjom i povećanim stepenom inkluzije romske zajednice u oblasti zdravstva što je nadam se vidljivo kako za samu lokalnu romsku zajednicu tako i za širu javnost. Opšta bolnica Bijelo Polje poslednjih godina dala je svoj doprinos ovom inkluzivnom procesu a posebno u oblasti edukacije i zapošljavanja”, naveo je direktor Opšte bolnice.

Foto: MMNE

Erović ističe da su prošle godine u saradnji sa NVO “Romi sa sjevera” kroz projekat zaposlili tri pripadnice RE populacije na određeno vrijeme, takođe, najavio je da planira još zaposlenja RE populacije.

“Mi smo tokom prošle godine zajedno sa NVO ,,Romi sa sjevera“ kroz projekat Javni rad zaposlili 3 romkinje na određeno vrijeme. To nije dovoljno. Moja očekivanja, a dijelim mišljenje menadžmenta Opšte bolnice da ćemo u narednom periodu imati i zaposliti pripadnike romske populacije kao medicinski kadar. To do sada nije bilo moguće jer učenici iz ove populacije i pored afirmacije prilikom upisa u srednju školu nijesu imali potreban broj poena za upis za zanimanja četvrtog stepena”, navodi dr Erović.

On dodaje da je neophodano da se nastavnicima u osnovnim školama koje pohađaju učenici romske populacije dodatno angažuju na poboljšanje uspjeha ovih učenika. A Bjelopoljska bolnica će, kako navodi, kada se god ukaže prilika, dati doprinos integracije lokalne romske zajednice jer je to profesonalna i moralna dužnost i obaveza.

Erović je pozvao sve zainteresovane organizacije na saradnju.

„Cilj nam je jačanje društvenog položaja Roma i Egipćana, podsticanje njihovog većeg uključivanja u društvene tokove te smanjenje diskriminacije i stigmatizacije prema ovim manjinskim grupama“, ističe Erović.

Projekat „Sve o RE“ realizuje NVO Multimedial Montenegro (MMNE) uz finansijku podršku Ministarstva ljudskih i manjskih prava.

www.sveore.me
www.mmne.me

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

PROMO

(FOTO) KAFANSKE VEČERI U „AVIJACIJI“ ZA PRAZNIKE: Od 29. decembra do 15. januara najavljuju odličan provod!

Za praznike u lokalu „Avijacija“ kod beranskog aerodroma (naselje Dolac) počev od sjutra veče (petak, 29. decembar), pa sve do 15. januara, svaku noć biće organizovan provod uz muziku uživo, a posjetioce će zabavljati Lenka Rovčanin i Aco Jovanović iz tima našeg poznatog muzičara Senada Derševića.

Uživajte u kafanskim večerima koje traju do ranih jutarnjih časova!

Foto: Privatna arhiva

Za doček Nove godine specijalni gost iznenađenja!

Foto: Privatna arhiva

Ako ste jedan od ljubitelja dobrog provoda, onda treba da posjetite Avijaciju u Beranama, gdje se uvijek traži mjesto više.

Nemojte čekati i budite dio najboljih kafanskih večeri!

Nastavite sa čitanjem

PROMO

(VIDEO) U NEDELJU VEČE ŽURKA U „MARIJI MAGDALENI“: Nastupa Nikolina Grba i najavljuje ODLIČAN PROVOD!

Nedeljom veče u kafe baru „Marija Magdalena“, koji se nalazi na svega pet kilometara od centra Berana u podnožju Đevojačkog krša – u Donjoj Ržanici, od 20h očekuje vas garantovano dobar provod.

Foto: Fejsbuk

Za sjajnu atmosferu ovog vikenda zadužena je sve popularnija mlada crnogorska pjevačica, Nikolina Grba koja je tokom dosadašnje karijere sarađivala sa poznatim muzičarima poput Zdravka Đuranovića i Senada Derševića.

Otpjevaće velike hitove i još jednom pokazati zašto “Marija Magdalena” važi za mjesto gdje je odličan provod.

„Potrudiću se da svima koji dodju priredim noć za pamćenje“, rekla nam je Nikolina, čija pjesma „Idealna žena“, koju potpisuje Drešević i cover “Čuvaj mi se sine” bilježe velike preglede na društvenim mrežama.

Nema sumnje da je sjajan provod u kafe baru „Marija Magdalena“ zagarantovan, zato se što prije organizujte, pozovite vaše prijatelje i zajedno provedite nezaboravno veče.

Preporučujemo da što prije rezervišete mjesto za vas jer je interesovanje zaista veliko, a to možete učiniti pozivom na broj 069/883-103.

Foto: Berane online

U Mariji Magdaleni i preko dana, dok sjedite uživaćete u mirnom i prijatnom ambijentu.

Piše: Berane online

Nastavite sa čitanjem

PROMO

Spajića su DF i DPS već jednom zajedno diskvalifikovali

„Zanimljivo je da DF navodno zastupa prava i interese srpskog naroda, ali su zajedno sa DPS-om preduzeli i nedopustive pravne radnje da lidera PES-a diskvalifikuju zbog srpskog državljanstva, dok je njihov kandidat i srpski državljanin ostao u trci da sparinguje sa Đukanovićem u hotelu „Hilton“, razgovarajući o pomirenju i međusobnoj prihvatljivosti“

Foto: Pokret Evropa sad

Nakon što su predstavnici DPS-a i DF-a sinhronizovano preko DIK-a izbacili Spajića iz predsjedničke trke , sličan scenario je spreman i kada je u pitanju njegova premijerska pozicija.

Zanimljivo je da DF navodno zastupa prava i interese srpskog naroda, ali su zajedno sa DPS-om preduzeli i nedopustive pravne radnje da lidera PES-a diskvalifikuju zbog srpskog državljanstva, dok je njihov kandidat i srpski državljanin ostao u trci da sparinguje sa Đukanovićem u hotelu „Hilton“, razgovarajući o pomirenju i međusobnoj prihvatljivosti.

Takođe, iako su lideri ZBCG-a pokušali i formalno da Spajića spriječe u dobijanju mandata, lider PES-a je imao razumijevanje za očekivanja javnosti da se pravi šira i stabilnija Vlada.

Pet puta odbijena ponuda za ulazak u Vladu koju bivšem DF-u do sada u ovakvim spoljnopolitičkin okolnostima niko nije ponudio vjerovatno ima veze sa izjavama premijera Abazovića i njegovih funkcionera, koji su više puta PES-u uputili poruku: sastavite Vladu, ako možete.

Da li je neko već računao na opstrukcije i prolongiranja ZBCG-a ostavlja se javnosti da procijeni. A javnost dobro pamti ko je na pres konferenciji pokušao da pomogne tehničkom premijeru i ministru Adžiću u fabrikovanju afere „Do Kvon“.

Na kraju su iz bivšeg DF-a prihvatili ponudu, za koju su tvrdili da ne postoji. Javnost je jedino u dilemi zbog čega je bivši DF odlagao ulazak u Vladu i da li je to samo zbog utvrđivanja pazara ili postoje i neki drugi motivi?

Svakako, ispostavlja se da ZBCG nije bio spriječen da participira u Vladi zbog nacionalne obojenosti, već je to isključivo posljedica njihovog “dobrog pregovaranja”, kako to navodi gospodin Slaven Radunović.

Ne stoji ni teza da u 44. Vladu ulaze samo oni predstavnici manjina koji su podržali Đukanovića, kako kažu u ZBCG-u. U Spajićevu Vladu ulaze i albanske partije koje većinski nisu podržale kandidata DPS-a, što je iskoristio predsjednički kandidat DF-a da u Malesiji uzme oko hiljadu albanskih glasova. Takođe, u izvršnu vlast i 44. Vladu ulazi i SNP koji je podržao predsjedničkog kandidata DF-a u prvom krugu. S druge strane, BS je podržala poraženog kandidata DPS-a sa pozicija vlasti u 43. Vladi koju je izglasao DPS, a u kojoj DF ima 360 funkcionera po dubini.

Dakle, ako je bivši DF imao toliko pozicija u izvršnoj vlasti u kojoj je Ervin Ibrahimović potpredsjednik Vlade, znači li to da su predstavnici DF-a sateliti Bošnjačke stranke?

Kada se izvaga principijelnost svih subjekata koji se takmiče za ulazak u vlast, u očima Spajića saldo je nula, a sastavljanje Vlade je isključivo stvar dogovora.

Pokret Evropa sad

(Promo sadržaj)

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije