Connect with us

POLITIKA

JEDAN OD LIDERA DF-A

Mandić najavio: Novu Vladu biramo ove godine

Popis u Crnoj Gori je namjerno odložen, da se ne bi konstatovala činjenica da najveći broj stanovnika pripada srpskom narodu, tvrdi Mandić

Mandić, Foto: Savo Prelević

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Nova Vlada u Crnoj Gori koja će se birati u 2022. godini imaće na spoljno-političkom planu prioritet da se pridruži inicijativi „Otvoreni Balkan“, saopštio je jutros tokom gostovanja na TV Pink jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

„Tri države Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija su pokazale veliku snagu i pored svih razlika pronašle zajednički jezik, a Crna Gora kojoj je prirodno bilo da bude u tom ciklusu pridruživanja toj iniciajtivi, ostala je nekako van svega toga. Albanija je naš direktni konkurent u turizmu. Moramo jačati ekonomiju, a ovo će biti veliki iskorak za nas, kako politički, tako i ekonomski“, poručio je on.

Istakao je da Vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem vodi neodgovornu politiku i sluša inostrane adrese.

„Inicijativa „Otvoreni Balkan“ je naša budućnost. Treba da rušimo barijere. Uradićemo sve što je u našoj moći. To su putevi kojima moramo da se krećemo“, naveo je Mandić.

Podsjetio je da je narod u Crnoj Gori uspio nekako da se 30. avgusta oslobodi uticaja kako domaćih, tako i stranih centara moći.

„Ja se iskreno nadam promjenama u 2022. godini. Biraće se nova Vlada i popravićemo odnose sa Srbijom. Vlada Zdravka Krivokapića ih je samo još više pogoršalo“, tvrdi Mandić.

Smatra da je nova vladajuća struktura Crnoj Gori došla na vlast zahvaljujući srpskom narodu i uz podršku Srpske pravoslavne crkve.

„A oni više vremena provode u ambasadama. Važnije im je šta im kaže neki činovnik u ambasadi nego što narod od njih očekuje“, navodi Mandić.

Govoreći o Srbiji, istakao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi najveću državu u regionu, te ga stoga ne čudi što mnogi žele, kako tvrdi, „da ga zaustave i da mu nanesu ličnu štetu“.

„Svi bi željeli da naši srpski političari idu na šaltere i da traže uputstva i da ove zemlje pretvore u kolonije koje nemaju nikakvu vrstu suveriniteta“, zaključio je Mandić.

Popis je namjerno odložen, čak je i Njegoš govorio bez Srbije nikad ništa

Mandić se u emisiji na TV Pink dotakao teme popisa u Crnoj gori, navodeći da je namjerno odložen da se ne bi konstatovala činjenica da najveći broj stanovnika u Crnoj Gori pripada srpskom narodu i SPC.

„I Njegoš je govorio „bez Srbije nikad ništa“. On je bio integralni Srbin, nije razmišljao samo o podlovćenskoj Crnoj Gori. Znao je da je Srbija jaka i da može da gura čitavu nacionalnu priču koja može da iznese ekonomske terete“, zaključio je Mandić.

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

POLITIKA

Vuksanović Stanković: „Da se ponosimo i srcem volimo našu jednu i jedinu najljepšu državu. Da je vječna Crna Gora!“

„Svim građanima i građankama Crne Gore i našoj dijaspori, srećan Dan nezavisnosti! Da svaki naredni dočekamo u slozi i boljim uslovima života za sve nas“, poručila je poslanica SDP-a

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković čestitala je Dan nezavisnosti.

„Svim građanima i građankama Crne Gore i našoj dijaspori, srećan Dan nezavisnosti! Da svaki naredni dočekamo u slozi i boljim uslovima života za sve nas. Da se ponosimo i srcem volimo našu jednu i jedinu najljepšu državu. Da je vječna Crna Gora!“, napisala je ona na Tviteru.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

(VIDEO) I Miraš Dedeić na prijemu kod Abazovića

Dedeić iz nepriznate CPC je raš­či­nje­n od Vaseljenske patrijaršije

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Na prijemu kod predsjednika Vlade Dritana Abazovića u Vili Gorica povodom Dana nezavisnosti Crne Gore pojavio se i Miraš Dedeić iz nepriznate CPC, koji je raš­či­nje­n od Vaseljenske Patrijaršije.

Podsjetimo, Vaseljenska Patrijaršija, zajedno sa svim drugim Pravoslavnim Crkvama, kao jedinu kanonsku pravoslavnu jurisdikciju u Crnoj Gori priznaje onu pod nadležnošću Visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog, jerarha Najsvetije Crkve Srpske, svepravoslavno priznate Patrijaršije Srpske, i sve eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, saopštio je ranije patrijarh Vaseljenski Vartolomej.

Prijem kod Abazovića okupio je večeras zvanice iz političkog i diplomatskog života, kao i izvršne i sudske vlasti.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

(FOTO/VIDEO) Evo ko je sve bio na prijemu kod Abazovića

Abazović je poručio da Crna Gora mora koračati evropskim putem, gdje će život svakog njenog građanina biti kvalitetniji

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Premijer Dritan Abazović priredio je prijem u Vili Gorica povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Poručio je da Crna Gora mora koračati evropskim putem, gdje će život svakog njenog građanina biti kvalitetniji.

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Kabinet predsjednika

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Foto: Kabinet predsjednika

Foto: Gov.me/Bojana Čupić

Prijemu su prisustvovale mnogobrojne zvanice iz političkog i diplomatskog života, kao i izvršne i sudske vlasti.

Domaćin i ministri prisustvovali su svečanosti, kao i amaerička ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke. Crnogorski princ Nikola Petrović je bio među zvanicama, kao i predsjednica parlamenta Danijela Đurović.

Na prijem je stigao i predsjednik Milo Đukanović, kao i većina poslanika DPS-a. Na prijemu su i gradonačelnici pojedinih crnogorskih opština, među kojima su i Ivan Vuković i Dušan Raičević.

Prisutno je i rukovodstvo SNP-a.

Prijemu su prisustvovali i poslanici Pokreta za promjene Branka Bošnjak, Branko Radulović i Vladan Raičević.

Na referendumu 21. maja 2006. godine, većina građana izjasnila se za nezavisnu Crne Goru. Nezavisnost Crne Gore proglašena je 3. juna 2006. godine, dok je 28. juna iste godine naša zemlja postala 192. članica Ujedinjenih nacija, a 11. maja 2007. godine članica Savjeta Evrope.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije