Connect with us

EKONOMIJA

DIREKTORICA ZA INVESTICIJE U TURIZMU OLIVERA BLAGOJEVIĆ POPOVIĆ:

„Odlaganje početka škole ima pozitivne efekte na turizam“

„Evidentno da je snijeg ove godine kasnio, ali se sa prvim snijegom situacija popravila“, kaže Blagojević Popović, te ističe da smatra da je odluka o produženom raspustu bila ispravna

v.d. generalne direktorice Direktorata za investicije i razvoj konkurentnosti u turizmu Olivera Blagojević Popović

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Podaci turističkih organizacija sa sjevera kažu da je odlaganje početka školske godine imalo pozitivne efekte na turističku privredu, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za investicije i razvoj konkurentnosti u turizmu Olivera Blagojević Popović.

“Ja kao roditelj razumijem reakcije roditelja, ali moramo imati u vidu i neki viši interes i cilj. Imamo tokom vikenda veliki broj posjeta ski centrima, porodica iz centralnog i južnog dijela Crne Gore. Smatram da je ova odluka bila ispravna”, poručila je Blagojević-Popović, u Jutarnjem programu TVCG.

Kako ističe da Kolašin bilježi dobru popunjenost i do 70% radnim danima, a za sada su to, kako kaže, uglavnom domaći gosti i oni iz regiona.

“Ja se nadam da će sezona imati svoj tok do sredine aprila”, saopštila je Blagojević-Popović.

Blagojević-Popović kaže kako je evidentno da je snijeg ove godine kasnio, ali da se sa prvim snijegom situacija popravila, a narednih dana se očekuje i veća popunjenost.

Zadovoljna je sezonom na primorju tokom januara.

“Što se tiče primorja tokom praznika i januara imali smo veliku posjećenost, a mislim i da smo zabilježili neke rekorde. U Budvi je to bila u nekim danima između 50.000 i 55.000 posjetilaca u Kotoru 25.000. Bar i Tivat bilježe povećanja. Negdje smo izgubili negdje dobili”, saopštila je Blagojević-Popović i poručila da se već radi na pripremi ljetnje turističke sezone.

“Budimo optimisti kada je riječ o ljetnjoj, ali i ovoj zimskoj sezoni”, zaključila je u Jutarnjem programu TVCG.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

EKONOMIJA

Abazović: Crna Gora je postigla rekordan izvoz od 700 miliona eura, najveći u istoriji!

“Ovo pokazuje da smo otpočeli sa diverzifikacijom crnogorske ekonomije, što je najvažniji zadatak ove Vlade. Crna Gora na pravom putu“, istakao je Abazović

Abazović, Foto: Gov.me

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Premijer Dritan Abazović kazao je da je postignut novi rekord – izvoz je u 2022. godini iznosio 700 miliona eura i bio je najveći u istoriji Crne Gore.

„Nakon brojnih pokazatelja koji ukazuju da se Crna Gora ekonomski oporavlja od razorne ekonomske politike prošlog režima, želim sa vama da podijelim jednu sjajnu vijest: u 2022. godini Crna Gora je postigla rekordan izvoz u iznosu od 700.000.000 eura. Ako uporedimo izvoz 2022. sa, dosad, rekordnom 2019. godinom, izvoz je veći za čak 285 miliona eura“, naveo je Abazović na Telegramu.

Dodatno, kada gledamo pokrivenost uvoza izvozom, u 2022. godini je iznosio 19,8 odsto dok je 2019. godine iznosio svega 16 odsto.

„Ovo pokazuje da smo otpočeli sa diverzifikacijom crnogorske ekonomije, što je najvažniji zadatak ove Vlade. Crna Gora na pravom putu“, istakao je Abazović.

Nastavite sa čitanjem

EKONOMIJA

Aligrudić najavio: Penzije ćemo povećati za 2,5 odsto

Uvećane januarske penzije biće isplaćene 20. februara. I to je prvo usklađivanje penzija ove godine. Naredno je u maju, a treće u septembru

Aligrudić, Foto: TV Vijesti

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Penzije će od januara biti povećane dva i po odsto, kazao je za Radio Crne Gore v.d. direktora Fonda PIO Ranko Aligrudić.

Taj procenat, kako je pojasnio, je uslijedio nakon što je Monstat objavio rast zarada za prethodni kvartal, kao i potrošačkih cijena.

Uvećane januarske penzije biće isplaćene 20. februara. I to je prvo usklađivanje penzija ove godine. Naredno je u maju, a treće u septembru.

U Crnoj Gori, od 1. januara ove godine, stupanjem na snagu dopuna Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, minimalna penzija iznosi 270 eura.

Nastavite sa čitanjem

EKONOMIJA

Od sjutra skuplje sve vrste goriva

Benzin 95 i 98 skuplji po sedam centi, dizel šest

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Od sjutra pa u naredne dvije nedjelje važiće nove cijene goriva, pa će eurodizel biti skuplji za sedam centi, lož ulje za četiri centa, dok će benzin eurosuper 95 i 98 poskupjeti za po sedam centi.

To je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Tako će cijena eurodizela po litru iznositi 1,53 eura, lož ulja 1,56 eura, a benzina 95 1,48 eura do će benzin 98 koštati 1,58 eura.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije