Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

VREMENSKA PROGNOZA

Pročitajte kakvo nas vrijeme čeka za praznike

Božić će biti primjetno hladniji u odnosu na Novu godinu, ali to nisu neke osjetno niske temperature, već u okviru normale ili čak malo toplije nego što je uobičajeno za ovo doba godine

Berane, Foto: Berane online

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Poslednji dan ove godine i prva dva, tri dana Nove godine očekuje nas sunčano, za ovo doba godine, neobično toplo vrijeme. Božić će, u odnosu na novogodišnje praznike, biti osjetno hladniji, ali će temperatura biti u okviru normale za period u kome se nalazimo.

Šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević kazao je da će u narednim danima preovlađivati slab do umjeren sjeverni vjetar, a on ponedeljka biće promjenjivog smjera.

Tokom jutarnjih sati biće ponegdje magle, ali će tokom dana biti sunčano.

“Biće uslova za temperaturne inverzije. To znači da će nešto svježije biti po najnižim djelovima kotlina što znači da razlika u istom gradu može biti po nekoliko stepeni između najnižih i najviših djelova grada Što je niže to je svježije”, objašnjava.

Od ponedjeljka, odnosno utorka dolazi do postepenog porasta oblačnosti, navodi Pavićević, a najviše šansi za padavine, kako sada izgleda, biće u srijedu.

Na planinama moguć je snijeg.

“Poslije srijede na jugu se šanse za padadvine smanjuju i doći će i do pada temperature. Na sjeveru će biti iuslova za padavine, ne neke obilnije, ima šansi za snijeg u planinskim oblastima”.

Tada se, kaže Pavićević, očekuje južni vjetar, nakon čega ponovo slijedi sjeverni.

Ističe da nemamo razloga za nezadovoljstvo.

“Temperatura će, generalno, od utorka biti u padu, na sjeveru će jutarnja ići osjetnije ispod nule ali nisu to nikakve vrijednosti koje nisu uobičajne za ovo doba godine, za te dane između Nove godine i Božića. Sve u svemu nemamo razloga da budemo nezadovoljni s obzirom na to kakvo nas vrijeme čeka”.

Božić će biti primjetno hladniji u odnosu na Novu godinu, ali, kako objašnjava Pavićević, to nisu neke osjetno niske temperature, već u okviru normale ili čak malo toplije nego što je uobičajeno za ovo doba godine.

SERVISNE INFORMACIJE

Beranski vodovod: Racionalno koristite vodu

Korisnici da smanje upotrebu vode u svrhu zalivanja poljoprivrednih površina, bašti, pranja trotoara i koriste je racionalno kako bi se sa postojećim kapacitetima mogle zadovoljiti potrebe za vodom svih korisnika i izbjegle restrikcije

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Zbog neracionalne potrošnje vode došlo je do pada pritiska u sistemu i ugrožavanja vodosnadbijevanja velikog dijela potrošača, saopšteno je iz beranskog Vodovoda.

Oni apeluju na sve korisnike da smanje upotrebu vode u svrhu zalivanja poljoprivrednih površina, bašti, pranja trotoara i koriste je racionalno kako bi se sa postojećim kapacitetima mogle zadovoljiti potrebe za vodom svih korisnika i izbjegle restrikcije.

Radnici DOO “Vodovod i kanalizacija” Berane će u saradnji sa Komunalnom policijom svakodnevno obilaziti teren i protiv svakog korisnika za koga se utvrdi da nenamjenski i neracionalno troši i rasipa vodu preduzeti odgovarajuće zakonske mjere.

Nastavite sa čitanjem

SERVISNE INFORMACIJE

Kiša do ponedeljka: Ekstremno visoke temperature od 1. do 6. juna

„Od srijede ponovo rekordno visoke temperature za ovo doba godine, koje će dostizati do 37 stepeni“

Detalj iz Berana, Foto: Berane online

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Meteorolog Branko Micev kazao je da nas od popodne do ponedeljka očekuje pad temperature, kiša, grmljavina sa mogućim olujnim nepogodama i gradom.

Od srijede, 1. juna ponovo rekordno visoke temperature za ovo doba godine, koje će dostizati do 37 stepeni. Kako je rekao u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro”, takve temperature obilježiće period do 6. juna.

Tokom dana očekuje se grmljavina i pljuskovi. U nedjelju ćemo imati pad temperature u tako će biti do ponedjeljka.

“Promjenljive vremenske prilike, kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Moguće su kratkotrajne pojave olujnih vremenskih nepogoda, jaki udari vjetra, pojava grada sa određenim štetama na terenu”, kazao je Micev.

Od utorka očekuje se stabilizacija vremenskih prilika.

“Na sjeveru u utorak popodne biće kratkotrajna kiša i da kažem da nas od srijede 1. juna pa do 6. juna očekuje ponovo naglo toplo vrijeme, visoke temperature. U natoplijim oblastima od srijede do sledećeg ponedeljka, to je 6. jun, temperature će biti do 37 stepeni. To znači da ćemo ponovo imati rekordne temperature”, kazao je on.

Protekle dane, kako je dodao, obilježile su ekstremno visoke temperature za jun.

“Nikada se nije desilo do sada da temperature vazduha u ovim danima pređu 34 stepena u području Podgorice. Na području Podgorice od 11. maja do juče ovo je drugi po redu rekordan period u posljednjih 70 godina. Na Žabljaku, prosječna maksimalna temperatura u istom tom periodu je rekordno najviša za posljednjih 60 godina”, kazao je Micev.

Ovo je ekstremna situacija, objašnjava Micev, koja ukazuje da smo pod snažnim uticajem tople tropske vazdušne mase sa sjevera afričkog kontinenta, a takvu situaciju uslovljava ciklon koji se nalazi u centru zapadnom Mediterana.

On je napomenuo da su tropske temperature zabilježene i u regionu.

Micev je upozorio i da će se ekstremne temperature u svijetu odraziti na poljoprivredu u cijelom svijetu.

Nastavite sa čitanjem

SERVISNE INFORMACIJE

Danas obustava saobraćaja u Platijama od 11 do 13 sati

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin

Foto: Dan

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu, Tviteru i Youtube-u.

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, lokalitet Platije, biće potpuno obustavljen saobraćaj 11 do 13 sati zbog obnavljanja horizontalne signalizacije, prenosi TVCG.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije