Connect with us

DRUŠTVO

NELEGALNI DUVANSKI PROIZVODI VRIJEDNI OKO TRI MILIONA EURA

(VIDEO) Abazović u Luci Bar obišao zaplijenjene cigarete: Oduzeto više od 5.000 paketa

Sa Abazovićem je zajedno i direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević

Foto: Screenshot

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović čestitao je Upravi prihoda i carina (UPC) na još jednoj uspješnoj akcji zapljene cigareta koje na cnom tržištu vrijede oko tri milona eura.

Abazović je u Luci Bar obišao zaplijenjene duvanske proizvode u Slobodnoj carinskoj zoni.

Kazao je da se neće stati i da je ranije rekao da je šverc cigareta klinički mrtav, ali da su ovo sada aktivnosti kojima se pokušava nanijeti šteta Vladi Crne Gore.

„Ovo je trka između dobra i zla“, kazao je dodajući da današnjom akcijom pokazuju da se neće povući ni milimetar.

Više od pet hiljada paketa cigareta zaplijenjeno je u luci Port of Adria, a iz Vlade su sinoć saopštili da su zaplijenjeni nelegalni duvanski proizvodi vrijedni nekoliko miliona eura.

Abazović je rekao da nakon njegovog obraćanja ispred Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) dobija informacije onih koji su se oslobodili.

Foto: Screenshot

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević rekao je da su cigarete zaplijenjene u akciji „Tranzit“ koju sprovode duže od mjesec.

Objasnio je da je tranzit duvanskih proizvoda dozvoljen preko Crne Gore, ali da su i sada spriječili da se to zloupotrijebi.

Milošević tvrdi da se protiv Vlade, a naročito onih članova koji rade na suzbijanju organizovanog kriminala, vodi hibridni rat.

Vlasnik cigareta je firma Atland šped, kazao je Milošević, dodajući da će partnerima i institucijama saopštiti imena.

Objasnio je da je roba stigla brodskim putem, a onda pokušana da se izveze u Srbiju, a potom su , kada im to nije pošlo za rukom, pokušali da ih „vrate na brod“, ali su one ostale u Luci.

Milošević je najavio akcije u narednom periodu.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

Milatović krstio ćerku na dan Svete Trojice

„Danas smo, na dan Svete Trojice, u manastiru Ždrebaonik, krstili našu malu Anu. Budi nam srećna i blagoslovena“, stoji u objavi Milatovića na Fejsbuku

Foto: Milatović/Fejsbuk

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović danas je, na dan Svete Trojice, u manastiru Ždrebaonik kod Danilovgrada, krstio ćerku Anu.

„Danas smo, na dan Svete Trojice, u manastiru Ždrebaonik, krstili našu malu Anu. Budi nam srećna i blagoslovena“, stoji u objavi Milatovića na Fejsbuku.

Manastir Ždrebaonik se nalazi u Bjelopavlićkoj ravnici, nadomak Danilovgrada i 17 kilometara od manastira Ostrog.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Oženio se Aleksa Bečić (FOTO)

„U crkvi Svetog Tome gdje se krstio i moj pokojni otac danas smo se Jelena i ja zakleli na vječnu ljubav“

Foto: Aleksa Bečić/Screenshot

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić danas se oženio sa Jelenom Jovanović.

Bečić je fotografiju sa vjenčanja objavio na svom Fejsbuk nalogu.

„U crkvi Svetog Tome gdje se krstio i moj pokojni otac danas smo se Jelena i ja zakleli na vječnu ljubav“, navodi se u objavi.

On se sa Jovanović vjerio 1. oktobra prošle godine.

Bečić je rođen 4. avgusta 1987. godine na Cetinju.

Bio je i predsjednik Skupštine Crne Gore od 23. septembra 2020. do 7. februara 2022. godine. On je najmlađi predsjednik Skupštine u istoriji crnogorskog parlamentarizma.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Uspio protest učenika: Testovi sa eksterne mature će se ponovo pregledati i ocijeniti

Grupa maturanata okupila se ranije danas ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete da iskažu nezadovoljstvo time što su pali na ispitu iz maternjeg jezika u sklopu eksterne provjere znanja

Foto: Screenshot

Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.

Ministar je primio danas predstavnike roditelja učenika koji su izvršili uvid u test iz crnogorskog-srpskog, hrvatskog, bosanskog jezika i književnosti i upoznao ih sa zaključkom Državne maturske komisije.

Sa sastanka (Foto: Ministarstvo prosvjete)

Iz Ministarstva su kazali da su predstavnici roditelja prihvatili predlog Vojinovića i Državne maturske komisije.

Navodi se da je Državna maturska komisija održala hitan sastanak, imajući u vidu veliki broj zahtjeva učenika za uvid u test iz CSHB jezika i književnosti na maturskom i stručnom ispitu.

„Preporučuje se Ispitnom centru da komisija za ocjenjivanje testova iz CSHB, ponovo vrednuje testove učenika koji nijesu položili ispit iz navedenog nastavnog predmeta“, navodi se u saopštenju.

Grupa maturanata okupila se ranije danas ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete da iskažu nezadovoljstvo time što su pali na ispitu iz maternjeg jezika u sklopu eksterne provjere znanja. Jedan od njih štrajkovao je glađu kako bi ukazao da su nepravedno optuženi da su prepisivali. Upornost je dovela do toga da su iz Ispitnog centra pozvali profesore na sastanak.

Veliki broj njih, čak 533, uglavnom sa sjevera naše države, gotovo sve lučonoše i đaci generacije imali su nula bodova.

Neki od đaka govorili su za TVCG i istakli da je riječ o nepravdi, te da niko od profesora ne bi dozvolio da učenici rade test uz mobilne telefone.

I Luka Vojinović je danas počeo štrajk glađu u prostorijima Ministarstva, zbog toga što, kako ističe, nije prepisivao.

Ponudili su mu „da će njegov test biti pozitivno ocijenjen“, ali, kako kaže, nije pristao na to jer želi da se izbori ne samo za sebe već i za sve one koji su nepravedno optuženi.

Prema riječima profesorice književnosti Ljerke Petković iz Berana ta djeca su preživjela tešku dramu o kojoj, kako navodi na svom Fejsbuk profilu, niko ne želi da progovori.

“Toliko učenika je dobilo 0 bodova na eksternom maturskom ispitu iz Crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, sa obrazloženjem da su prepisivali. Tokom ispita nisu opomenuti. Ko može da utvrdi ko je prepisivao, a ko nije?”,upitala je ona.

Kako navodi, među njima su učenici generacije, odlikaši koji su sigurno samostalno radili i bili spremni za ispit, kao i za sve zadatke tokom školovanja.

“Ko je to sebi dao toliku moć da zaustavi mlade živote u uzletu i sasiječe njihove prve korake? Učenicima koji su tražili uvid u testove upravo daju objašnjenja „da su se na njima kola slomila“, a tokom objavljivanja rezultata ocjene su se mijenjale od nula bodova do petice, i nazad. Sistem je pao!”, navodi Petković.

Sa druge strane nekoliko profesora sa kojima smo razgovarali tvrde da je evidentno da su prepisivali.

“Nijesu pisali čak ni svojim riječima nego je svako pisao isto. Ovome se mora stati na kraj”, kazao je jedan od profesora Portalu RTCG.

Iz Ispitnog centra nijesu odgovorili na pitanja Portala RTCG na koji način su ustvrdili da su djeca prepisivala, kao ni da li će poništiti ispit.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije