Connect with us

EKONOMIJA

DIREKTOR FONDA PIO NAJAVIO

Aligrudić: Penzionerima jednokratna pomoć od 100 do 200 eura u novembru ili decembru

Razmatra se da ovu pomoć dobiju svi penzioneri čija su penzije do visine minimalne potrošačke korpe od 750 eura

Aligrudić, Foto: Pobjeda/Mara Babović

Penzioneri mogu da očekuju jednokratnu pomoć tokom novembra ili decembra, kazao je za Portal Dan Ranko Aligrudić, direktor Fonda PIO.

Naime, radi se o pomoći od 100 do 200 eura, a novac je obezbijeđen rebalansom budžeta, odnosno već je obezbijeđeno 15 miliona eura.

„Razmatra se da ovu pomoć dobiju svi penzioneri čija su penzije do visine minimalne potrošačke korpe od 750 eura. S obzirom na broj korisnika najniže penzije, mislim da će taj iznos neće ići preko 200 eura, za najniže kategorije, a da će se vidjeti za ovaj drugi dio kategorije kako će se rasporediti ta sredstva“, kazao je Aligrudić za Portal Dan.

Kako ističe prvi čovjek Fonda PIO, penzionere novo redovno usklađivanje penzija očekuje u januaru, kada da bi se u moglo očekivati i novo vanredno povećanje, koje bi opet obuhvatilo najniže penzije.

Podsjetimo, od sada će najniža penzija u Crnoj Gori iznositi 253 eura, a svim njenim korisnicima biće retroaktivno isplaćen i novac za prvih osam mjeseci.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

EKONOMIJA

Abazović: Postigli smo spektakularne rezultate, prihodovano 225 miliona eura više nego lani

„Nijesmo se plašili hrabrih odluka i zato su svi parametri rekordni. Borba protiv korupcije, razbijanje monopola i veća disciplina uslovili su ovakve rezultate”, napisao je Abazović

Foto: Screenshot

Crna Gora je postigla spektakularne ekonomske rezultate i to prije početka glavne turističke sezone, saopštio je premijer Dritan Abazović.

On je na Tviteru napisao da je prihodovano 225 miliona eura više nego prošle godine i dodao da će predložiti rebalans budžeta zbog pozitivnih stvari.

“Nijesmo se plašili hrabrih odluka i zato su svi parametri rekordni. Borba protiv korupcije, razbijanje monopola i veća disciplina uslovili su ovakve rezultate”, napisao je Abazović.

On se zahvalio ministru finansija Aleksandru Damjanoviću i svim članovima 43. Vlade, kao i zaposelnima u javnoj administraciji na predanom radu.

Nastavite sa čitanjem

EKONOMIJA

Od ponoći sve vrste goriva jeftinije osam do devet centi

Litar BMB 98 pojeftiniće osam centi pa će koštati 1,53 eura po litru. BMB 95 će koštati 1,49 eura po litru, što je pojeftinjenje od devet centi

Foto: Berane online

U Crnoj Gori će od ponoći sve vrste goriva pojeftiniti za osam ili devet centi.

Litar BMB 98 pojeftiniće osam centi pa će koštati 1,53 eura po litru.

BMB 95 će koštati 1,49 eura po litru, što je pojeftinjenje od devet centi.

Eurodizel i lož ulje jeftiniji su za devet centi, pa će od ponoći koštati 1,33 odnosno 1,29 eura po litru.

Nastavite sa čitanjem

EKONOMIJA

Radni dan da traje sedam sati: Sindikat oduševljen, poslodavci ne baš

Nakon najava da će i dalje rasti plate i penzije, iz Evrope sad juče su obećali i sat vremena manje rada dnevno, a danas poručili da će odmah nakon izbora to predložiti Socijalnom savjetu koji čine poslodavci, sindikati i Vlada

Foto: Pokret Evropa sad

Radni dan od sedam umjesto osam sati već drugi dan obećava Pokret Evropa sad, koji bi nakon narednih izbora mogao biti ključni činilac nove Vlade.

Ovu ideju sindikat dočekuje s oduševljenjem a poslodavci sa skepsom. Iz Unije poslodavaca u tome vide predizborno obećanje bez ozbiljne analize, a smatraju i da prije toga treba osigurati niz drugih pretpostavki.

U Uniji slobodnih sindikata, pak, kažu da je to ono zašta se odavnu zalažu i što je evropski trend koji donosi veću produktivnost.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije