Connect with us

DRUŠTVO

PREDUZEĆE "VIKTORIJA EKSPRES":

Opstrukcija prevoznika ometa rad autobuske stanice u Beranama i ugrožava bezbjednost putnika (VIDEO)

„Umjesto na peronima, prevoznici primaju i iskrcavaju putnike na ulici“, poručuju iz preduzeća Viktorija ekspres, koje je novi vlasnik autobuske stanice, i dodaju da su se obraćali povodom rešavanja ovog problema inspektorima za drumski saobraćaj u Beranama, kao i lokalnoj saobraćajnoj inspekciji, međutim, ostali su, kako tvrde, bez konkretne pomoći

Foto: Privatna arhiva

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

I bez obzira što je  preduzeće za prevoz putnika „Viktorija ekspres“ vlasništvo Marka Babića potpisalo ugovor sa Privrednim sudom o zakupu autobuske stanice u Beranama na period od šest mjeseci, uz odgovarajuću nadoknadu, nakon što je sredinom aprila uveden stečaj u preduzeću „Simon Vojaž“ u čijem se sastavu nalazila i autobuska stanica, stvari se nisu značajno promijenile, što potvrđuju i snimci koji su dostavljeni redakciji „Berane online“.

Iz Viktorije ekspresa tvrde da imaju ozbiljne smetnje i opstrukcije sa različitih adresa oko uspostavljanja normalnog funkcionisanja autobuske stanice.

Oni su ranije od Ministarstva kapitalnih investicija, odnosno Vlade Crne Gore i samog premijera zatražili smo da se omogući normalan rad i nesmetano funkcionisanje autobuske stanice, onako kako to i važeći propisi nalažu. Tražili su da se da dozvola za ponovno uspostavljanje autobuskih linija koje su bile dodijeljene preduzeću „Simon vojaž“. Ali još nisu dobili, kako ističu, pozitivan odgovor.

Oni su se povodom toga što prevoznici ne koriste usluge autobuske stanice već putnike primaju i iskrcavaju na ulici obraćali inspektorima za drumski saobraćaj iz Berana, kao i lokalnoj saobraćajnoj inspekciji, međutim, ostali su, kako tvrde, bez konkretne pomoći.

„Zahtijevali smo da se izda naređenje da svi prevoznici moraju da koriste usluge autobuske stanice, jer je nedopustivo da oni, uz veliki rizik, i dalje, umjesto na peronima, primaju i iskrcavaju putnike na ulici. Sve to zahtijeva predanu kontrolu nadležnih inspekcija. Ovakav zahtjev smo ranije uputili nadležnom ministarstvu, ali još uvijek nijesmo dobili pozitivan odgovor, što, na štetu svih nas, prosto ometa rad autobuske stanice“, kazao je vlasnik Marko Babić.

Piše: Berane online 

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

Pomirenje i sloga srpskog naroda potrebni u ovim teškim vremenima

Gujon je saopštio da je u manastiru Đurđevi Stupovi zapalio svijeću u znak sjećanja na 118 djece i preko 400 civila zverski ubijenih 1944. godine

Foto: Fejsbuk

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Francuski humanitarac koji godinama pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji a od nedavno i v. d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu u Vladi Republike Srbije, Arno Gujon, posjetio je juče Berane.

On se tom prilikom sastao sa episkopom budimljansko-nikšićkim, G. Metodijem.

Gujon je saopštio da je u manastiru Đurđevi Stupovi zapalio svijeću u znak sjećanja na 118 djece i preko 400 civila zverski ubijenih 1944. godine, od strane pripadnika zloglasne nacističke SS jedinice ”Princ Eugen” potpomognute albanskim i muslimanskim ekstremistima iz jedinice ”Skenderbeg” iz sjevernoistocnih djelova Crne Gore i Kosmeta.

„Sjećanje na njihovu tragičnu sudbinu treba da bude mjera srpskog pomirenja i sloge koja nam je u ovim teškim vremenima prijeko potrebna“, rekao je on.

Nakon susreta sa episkopom Metodijem istakao je „tokom organizacije naših tradicionalnih humanitarnih ljetovanja za djecu sa Kosova i Metohije, vladika nas je svake godine obilazio i darivao mališane“.

„U dugom i sadržajnom razgovoru, episkopu Metodiju sam zahvalio na bezrezervnoj podršci koju nam pruža svih ovih godina, dok sam od njega dobio blagoslov i podršku da nastavim sa istim žarom rad na funkciji koju obavljam sada za Srbe u regionu i dijaspori“, napisao je Gujon na svom Fejsbuku.

On se takođe sastao i sa predsjednicima opština Berana i Nikšića Tihomirom Bogavcem i Markom Kovačevićem.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Nove mjere od petka: Uvode se Kovid potvrde za kafiće i diskoteke

Iz Ministarstva su najavili da će u noćnim klubovima, diskotekama i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata moći da borave samo oni koji ispunjavaju određene uslove

Foto: Marija Ralević

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Vlada će sjutra donijeti odluku o uvođenju nacionalne digitalne kovid potvrde i objaviti nove mjere, kojima će građani i stranci moći da dokažu da su vakcinisani ili da nemaju virus, prilikom ulaska u zatvorene ugostiteljske objekte.

Iz Ministarstva zdravlja su najavili da će u noćnim klubovima, diskotekama i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata moći da borave samo oni koji ispunjavaju određene uslove.

„Nacionalna digitalna kovid potvrda, po uzoru na EU digitalni kovid sertifikat, a koja će biti dodatni digitalni alat za kontrolu i upravljanje pandemijom, sadržaće sljedeće podatke: da je osoba u cjelosti vakcinisana ili je primila prvu dozu vakcine protiv kovid-19 virusa; datum i vrijeme negativnog PCR testa na kovid-19 virus (prihvata se negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata); dokaz da je osoba preboljela kovid-19 infekciju, odnosno dokaz da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa; dokaz o negativnom brzom antigenskom testu (prihvata se BAT koji nije stariji od 48 sati)“, naveli su iz Ministarstva.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Ministarka Bratić hospitalizovana u Bugarskoj

Bečić je kazao da je Bratić u Bugarsku otišla u ponedjeljak, a da je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja od utorka hospitalizovana, zbog čega se još nalazi u toj državi

Pratite portal Berane online na Instagramu Klikom ovdje

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić zbog pogoršanog zdravstvenog stanja neće prisustovati sjednici Skupštine gdje je trebalo da odgovara na poslanička pitanja, kazao je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

On je rekao da je Bratić u dopisu Skupštini navela da je hospitalizovana u Bugarskoj, gdje je otputovala u zvaničnu posjetu.

Bečić je kazao da je Bratić u Bugarsku otišla u ponedjeljak, a da je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja od utorka hospitalizovana, zbog čega se još nalazi u toj državi.

Bratić je danas trebalo da odgovara na poslanička pitanja.

Bečić je rekao da je resorno Ministarstvo dostavilo odgovore na pitanja poslanika.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije