Connect with us

LIFESTYLE

ŠTA KAŽU ZVIJEZDE

Veliki nedjeljni horoskop: Interesantna ljubavna situacija kod Djevica, a Rakovima odlazi sav novac

Pogledajte šta vam zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 22. do 28. marta

Pogledajte šta vam zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 22.03. do 28.03. 2021. godine. Astrolog Olga Savić, Venerasapapilotnom.com

OVAN

Hrana

Zahtjevan period, pa kroz ishranu morate nadoknaditi energetske snage organizma, pojačati imunitet i dati svom tijelu dovoljno vitamina i minerala da bi funkcionisalo kako treba. Cvekla, šargarepa, limun, pomorandže, dosta svežeg povrća, ali i mliječnih proizvoda. Junetina, piletina i naravno – riba.

Ljubav

Sunce, kao svijest, snaga i sjaj je kod vas. Venera kao ljubav takođe. Vladar Mars je aktivan, podržan od strane Saturna. Samo Merkur u ovoj nedjelji koči i sapliće iz vašeg polja podsvesti i tajni. Minusi u ovoj nedjelji u partnerskim odnosima mogu biti izbrzanost, impulsivnost, rasprave i naravno – tajne koje izlaze na videlo. Plusevi – strast na prvom mjestu, akcija, energija i intenzitet u partnerskoj vezi. Od minusa pravite pluseve i bićete zadovoljni. Slobodni Ovnovi – bili aktivni ili ne – emotivne prilike se samo viju oko vas. Da li ćete da sedite na jednoj, dve ili čak više stolica – e to je već vaša odluka.

Posao

Kvariće vam ovaj Merkur poslove jer će biti zastoja, napornih situacija, problema u dogovorima i sa papirologijom. Čačkaće vas drugi ljudi baš tamo gde ne treba pa možete odreagovati burnije nego što biste želeli. No, i pored svega ovoga – vi nezaustavljivo idete naprijed, osvajajući ipak ono što želite. Itekako je moguće da pred kraj radne nedjelje napravite dogovor kojem se nikako niste nadali – a koji baš lijepo može stabilizovati ili popraviti vašu finansijsku situaciju i dati vam odličan temelj za dalje.

Novac

Biće prilika za finu zaradu u ovoj sedmici.

Zdravlje

Oprez u saobraćaju, mogućnost povreda je naglašena. Respiratorni trakt je osetljiv. Glavobolje.

BIK

Hrana

Raspoloženje vam se često mijenja, pa će se to odraziti i na funkcionisanje kada je ishrana u pitanju. Mijenjajte nešto, uvedite lagane obroke i izbjegavajte da jedete u večernjim satima – jer ćete ubrzo primjetiti da vam to ne prija. Imaćete probleme sa spavanjem i lošim varenjem.

Ljubav

Vaš znak je sada „u sendviču“ između Marsa u Blizancima i Venere i Sunca u Ovnu. Ovo najviše potencira na strasti i na vatrenim partnerskim odnosima a manje govori o miru i stabilnosti koji je Bikovima toliko potreban. Postoji par momenata u ovoj sedmici u kojoj može biti pomalo napete komunikacije sa voljenom osobom, ali je malo verovatno da oni mogu dovesti do nekog dubljeg ili trajnijeg problema u vašem odnosu. Slobodni Bikovi – i kod vas je u ovom periodu najprije naglašena hemija koja struji između vas i osobe koja vas privlači. 25-i i 26-i mart mogu označiti početak vatrene emotivne priče.

Posao

Dosta nervoze je prisutno tokom ove sedmice. Neko će se pomalo nervirati zbog smanjenog obima poslovanja ili priliva koji mu ležu na račun. Neko zbog mnogobrojnih nedefinisanih situacija vezanih za posao u kojima niste sigurni kako da se postavite. Neko zbog brzine koja se zahtijeva od njega a koja će činiti da povremeno promakne po koji propust ili greška, bilo sa tuđe bilo sa vaše strane. Neko zbog kontradiktornih informacija a neko zbog nerazumijevanja i nervoze sa kolegama i saradnicima.

Novac

Očekuju vas povećani troškovi ili nešto smanjeni prilivi novca.

Zdravlje

Problemi sa glavoboljama, sinusima ili nesanica.

BLIZANCI

Hrana

Mleko i mliječni proizvodi – ove sedmice su na prvom mjestu. Dalje, potrebni su vam proteini iz mesa, jaja, ribe. Naravno, u ovo dodajte i mnogo svežeg povrća – najviše spanaća, brokolija, zelja. Od slatkiša bežite, samo će vas boljeti glava od njih….

Ljubav

Ili nešto pogrešno radite kada je komunikacija i odnos sa partnerom u pitanju ili se jednostavno – situacije namještaju baš tako da non stop dovode do neke nervoze i napetosti između vas dvoje. A moguće je i da ste vi preopterećeni obavezama i zbog toga čas dramite nešto, čas se povlačite u tišinu. Bilo bi dobro da u ovoj nedelji pronađete zajedničko tlo, nešto što će prijati i voljenoj osobi i vama i više se okrenete na tu stranu. Slobodni Blizanci – kao da ne umijete da na pravi način priđete osobi koja vam je simpatična, uvek kažete pogrešnu stvar ili povučete suviše impulsivan potez. Ne žurite nigdje.

Posao

Ne baš jednostavna poslovna sedmica za vas. Lako dolazi do nerazumijevanja sa onima sa kojima radite, a još lakše dolazi do varnica koje brzo mogu prerasti u komunikacijski požar. Problem ćete imati sami sa sobom, sa papirima, sa uređajima bilo koje vrste, u dogovorima. Problem ćete imati sa koncentracijom, organizacijom, fokusiranošću. Što brže budete pokušavali da neke stvari privedete kraju, brže će se otvarati prostor za greške i nervozu. Ne donosite impulsivne odluke o kojima niste dobro razmislili.

Novac

Nije savršena nedelja po pitanju finansija – novac vam lako klizi iz ruku.

Zdravlje

Alergije, problemi sa disajnim organima. Mogućnosti za povrede. Oprez u saobraćaju.

RAK

Hrana

U prvom dijelu nedjelje možete jesti na nervnoj bazi ili pak opsesivno pripremati ogromne količine hrane. Potrebne su vam namirnice bogate mineralima i vitaminima, radi jačanja imuniteta. Takođe, odgovaraće vam sve vrste žitarica, orašastih plodova i mliječnih proizvoda.

Ljubav

Što više sanjarite i maštate, što više zatvarate oči pred realnošću – komplikovanije ćete proći kroz ovu nedjelju kada su vaša partnerstva u pitanju. Ne razgovarajte sa osobom koju volite u mislima – sve to što vam smeta, što vas muči ili vam ne odgovara – iskažite, jasno i glasno. Da li to znači da će se automatski sve srediti i doći na svoje mjesto? Pa ne. Ipak, napraviće se značajan prvi korak ka stabilizaciji. Slobodni Rakovi – da vam se neko mota po mislima, to je evidentno. Da biste mogli napraviti potez koji bi vas približio toj osobi – i to je tačno. Da li ćete to uraditi? E, to već nisam sigurna. Strahovi su prilično jaki.

Posao

Ulazak Sunca i Venere u vaše polje karijere doneo je veliku energiju i mogućnost da se mnoge stvari u ovom segmentu pokrenu. Ovdje ćete napredovati – doduše, verovatno ne onim tempom kojim biste vi želeli, ali svakako stvari kreću na bolje. Obratite pažnju na poslednja dva dana radne sedmice – neke prilike koje su vrlo interesantne se mogu otvoriti pred vama. U komunikaciji ćete imati problem, kao i u organizaciji posla. Vjerovatno je da ćete u ovom periodu morati da savladate mnogobroje prepreke.

Novac

Stvari malo kreću na bolje.

Zdravlje

Osjetljivi su disajni organi, ali postoji mogućnost i povreda i pojačanog opreza u saobraćaju.

LAV

Hrana

Ulazite u dane kada ćete sve češće osećati potrebu za fizičkom aktivnošću, a smetaće vam „viškovi“ koje ste nakupili tokom zimskog perioda. Vrijeme je za laganu hranu, za obroke sa puno povrća, salata, a bez mesnih prerađevina i slatkiša.

Ljubav

Sada možete da sređujete odnos sa voljenom osobom kako god vam je volja. Ukoliko postoje problemi ili neke situacije koje su u prethodnom periodu prodrmale vašu priču – onda birajte posljednja dva dana radne nedjelje za razgovor. Tokom cijelog perioda strast će jako raditi između vas dvoje, ali nemojte da preskačete razgovore – koliko god oni povremeno neprijatni bili. Jer, doneće razrešenje. Nemojte čekati da se stvari srede same od sebe, jer neće. Vi morate biti inicijator promjena. Slobodni Lavovi – ljubav je jako blizu vas. I ako vas „potkači“ u četvrtak ili u petak – e onda je to ono pravo!

Posao

Iako finansijskim segmentom u ovoj nedelji nećete biti ni malo zadovoljni, pogotovo zbog pojačanih troškova – sve ostalo će ne samo funkcionisati, već napredovati. Lavovima se mogu otvoriti prilike i jače poslovne šanse u drugom delu radne sedmice. Doduše, moraćete da se naučite umetnosti pregovaranja i da ne očekujete da vam pečeni pilići sami padaju sa neba dok vi ne radite ništa. Bićete dobri u pregovorima ukoliko malčice realnije sagledate i ponudu, ali i svoju trenutnu situaciju.

Novac

Šta god da dođe od novca, otići će.

Zdravlje

Uglavnom dobro, ali biste mogli malo da se pokrenete.

DJEVICA

Hrana

Najviše će vašem organizmu odgovarati žitarice od cijelog zrna, ali i povrće u svim varijantama – bilo kao sveže, u salati ili kao grilovano, bareno. Mliječni proizvodi da, ali oni sa smanjenim procentom masti. Umjesto grčkog jogurta, za vas je bolji kefir ili kisjelo mlijeko.

Ljubav

Pa, kod vas je interesantna situacija. Osjećanja su vam odvrnuta na maksimum ali umjesto da se emotivna situacija raščićava i stabilizuje, izgleda kao da se samo dodatno komplikuje. Ni vi baš niste „u vinklu“ ovih dana – čas ste emotivni, čas nervozni i bijesni, čas ćutite a čas biste se samo nešto raspravljali i ubjeđivali. Shodno tome, odnos sa partnerom je čas dobar, čas budi Bog s nama. Ukoliko eventualno imate neku tajnicu, tajnu ili tajnetinu – e onda se sve ovo dvostruko komplikuje. Slobodne Djevice – od maštanja vajde nema. Doduše, nema ni od akcije. Hm, možda je bolje da se zakucate u posao a za ljubav sačekate.

Posao

A taj posao – svakodnevna zabava i rastezanje vaših živaca tokom ove sedmice. Malo vi ne znate gdje udarate pa pravite greške, malo vas drugi nerviraju, opominju, kritikuju. Malo ima problema sa svakim papirom, dogovorom ili tehničkim sredstvom. Malo ste sa nadređenima na ratnoj nozi ovih dana. Doduše, ima i toga da se Djevicama otvara jedna nova prilika, potpuno neočekivano i o njoj bi itekako trebalo i vrijedjelo razmisliti. Vrlo zanimljive informacije dolaze do vas, dižu vas i pokreću.

Novac

Neka standardna situacija. Malo su troškovi pojačani.

Zdravlje

Alergije, virusi, povrede, osjetljivost respiratornog trakta.

VAGA

Hrana

Muku mučite sa tim da se uvedete u red po pitanjima ishrane, ali nemate namjeru da odustanete. Odlučni ste da izgledate bolje nego ikada u životu. Još kada mi se ove nedjelje zaljubite – dobićete dodatni podsticaj da vodite računa o ishrani….

Ljubav

Sunce i Venera tranzitiraju kroz vaše polje partnerstava, dižući strasti na kvadrat, donoseći energiju koju je itekako moguće usmjeriti na pozitivna i dobra dešavanja u odnosu sa voljenom osobom. Vi ste u periodu kada stvari polako dolaze na svoje mjesto. Da li to znači da će sada sve biti savršeno? Ma jok. Smetaće vama povremeno i partnerova impulsivnost i njegov „ja pa ja“ fazon. Ali, umjećete to da hendlujete i okrenete u svoju korist. Slobodne Vage – ako poznanstvo ili početak veze padne u četvrtak ili petak – e to je baš fino. Da ćete se zaljubiti, ma hoćete i to sve u šesnaest. Strasti drmaju jako.

Posao

Vagama se skoro pa sve namješta da prave poslovno dobre poteze, preokrete, da prave dobre dogovore i da napreduju. U izgledu je jaka nova poslovna saradnja kojoj se unapred radujete. Malo zakočite sa tim radovanjem – treba se tu ispregovarati i dogovoriti, a to neće biti baš lako. Moraćete mnogo toga da ispeglate, negdje popustite a negde zategnete. Vodite računa o sitnim slovcima ugovora….možda jesu sitna, ali mogu biti itekako bitna. Suštinski – pred vama je jedna plodonosna, ali naporna sedmica.

Novac

Eh, kad biste vi umjeli da zakočite kad su troškovi u pitanju…koliko bi vam bilo lakše….

Zdravlje

Glavobolje, problemi sa sinusima. Ustalasani hormoni.

ŠKORPIJA

Hrana

U ovoj nedjelji morate se hraniti kvalitetnije i više obraćati pažnju na unos vitamina i minerala u dovoljnoj mjeri. Smanjite meso i mesne proizvode, a povećajte unos ribe, mliječnih proizvoda, spanaća, zelja, sremuša. Od voća – pomorandže, kivi, zelene jabuke, banane.

Ljubav

Strasti su se pokrenule i kreću da ključaju jako. I sad, sve bi bilo bajno i krasno kad biste vas dvoje lijepo ćutali i samo se voljeli, što strasnije to bolje – ali je malo vjerovatno da će to baš biti slučaj u ovoj nedjelji. O nekim stvarima, situacijama i pitanjima se mora progovoriti – a to progovaranje može da krene u pravcu kojim baš i niste namjeravali da idete. Obje strane će biti ubijeđene da su u pravu, a kada nemamo varijantu „pametniji popušta“ e onda može lijepo da se zakuva. Ako je za utjehu – stvari će se brzo srediti. Slobodni – dvije osobe su u niskom startu i od ove nedjelje se pokreću ka vama. Vidjećemo ko će biti brži.

Posao

Sačekaće vas povećanje obaveza posred čela i u trenutku ćete se pogubiti jer nećete znati gdje udarate. Hajde što će obaveze da krenu da se tovare – paralelno će krenuti i problemi u komunikaciji, u dogovorima, sa papirima. Nervoze će biti na sve strane a vi ćete u nekom trenutku biti kul i mrtvi hladni a u drugom ćete dramiti i bijesneti na sve strane. No, to mu sve dođe normalna situacija za vas – bitno je da u ovoj sedmici jedna poslovna ponuda dolazi do vas i to poprilično ozbiljna i isplativa.

Novac

Pare dolaze, vi ih samo prebrojite i prosledite dalje.

Zdravlje

Nervoza, stres na prvom mestu. Dalje – osetljivi disajni putevi, glavobolje, oscilacije hormona.

STRIJELAC

Hrana

Apetit vam je prilično promjenljiv u ovoj sedmici, a i vi ćete se ponašati neodgovorno i glad utoljavati onim što vam dođe pod ruku u tom trenutku, najpre brzom hranom i slatkišima. Preporuka za vas je riba i namirnice bogate gvožđem.

Ljubav

Kao i za vašu škorpionsku braću i sestre i za vas važi – ćutite i volite se. Ne progovarajte, a ako partner krene da nešto priča – zapušite mu usta poljupcima. Jer, u ovoj nedjelji se u treptaju oka stigne od „kuco, maco, pile, jagnje moje“ do odraslih primeraka ovih reči. Sve, ali baš sve može da bude razlog za raspravu. A reči su ubojite ovih dana – pucaju i ne gledaju gde gađaju, a mogu pogoditi vrlo bolno. Prema tome – trepćite jedno na drugo, neka pogledi i ljubav govore. Slobodni Strelčevi – uskomešalo se vaše polje ljubavi i to žestoko. A i vi ste se uskomešali, nose vas leptirići, pucaju vas strasti.

Posao

Sve vezano za posao, bilo da ste privatnik ili radite za nekog – u ovoj nedjelji je uskomešano, napeto, nervozno. Sve nešto ide navrat nanos, samo neko nerviranje, brzina i naravno – grešaka, nesporazuma i propusta koliko ti duša ište. Doduše, neki od vas i u ovom džumbusu od nedjelje mogu izvući prilično dobar dogovor koji može biti trajan i koji će biti lepo finansijski potkovan. Preko prijatelja ili osoba koje su vam naklonjene stoji ponuda o kojoj bi itekako vrijedelo razmisliti.

Novac

Koliko god novca da vam se slije u džepove – troškovi za kuću i ukućane su preveliki.

Zdravlje

Manji problemi sa grlom. Nervoza.

JARAC

Hrana

Ove nedjelje potrebno vam je više mliječnih proizvoda, naročito tvrdih sireva, još ako su od kozjeg ili ovčijeg mlijeka – tim bolje. Takođe, pojačajte unos namirnica koje su bogate gvožđem – spanać, džigerica, cvekla, kao i orašasti plodovi. Prijaće vam i suvo voće – naročito šljive, kajsije, grožđe.

Ljubav

Čas je odnos sa partnerom kako treba, čas komunikacija štuca na ivici rasprave. Ovo pogotovo može biti naglašeno kod onih Jarčeva koji kriju nešto od partnera ili pak kod onih koji će u ovoj nedjelji biti prezauzeti pa neće imati ni volje ni vremena da objašnjavaju voljenoj osobi svoje postupke i riječi. Napomena – ukoliko zaista postoji nešto što sakrivate od voljene osobe – budite uvjereni da druga strana nešto naslućuje i da sada može intenzivno krenuti da „kopa“. Slobodni Jarčevi – neko je prilično uporan da vas osvoji – sada je samo pitanje da li ćete vi na to umjeti i želeti da odgovorite.

Posao

Trudite se do maksimuma da sve što je vezano za poslovni segment držite pod kontrolom i da funkcionišete stabilno na dnevnoj bazi – ali će to u ovoj sedmici biti prilično zahtjevan zadatak za vas. Naime, svako malo će se pojavljivati neki sitni problemi i spoticanja koja ćete morati da rješavate u hodu a koja će vas izuzetno nervirati. Posebno obratite pažnju na papriloška pitanja i na sve vrste dogovora. I pored ovoga – postoji šansa da zaključite jednu stabilnu poslovnu saradnju.

Novac

Onako, solidno ali sa povećanim troškovima.

Zdravlje

Nervoza, mogućnost povreda, potrebno je mnogo opreza i u saobraćaju.

VODOLIJA

Hrana

Potrudite se da vaši obroci ne budu jednolični i da u njima ipak budu zastupljene sve osnovne kategorije namirnica. Konzumiranje svežeg povrća vam je trenutno slaba tačka, pa se trudite da ga bude što više na vašoj trpezi.

Ljubav

Partnera i vas od ove sedmice čeka više dešavanja, aktivnosti i bolja energija u vašem odnosu. Doduše, postoje neke situacije i pitanja koja ćete morati da sredite i koja ne možete da izbjegnete. Stoji da rešavanje istih može na kratko vrijeme da dovede do obostranog mrštenja i siktanja ali vas ipak čeka hepi end. Da se razumijemo – sve će se završiti kako treba zato što ste vi i dalje stabilniji faktor u vašem partnerstvu i umjećete da celu priču iznesete na pravi način. Slobodne Vodolije – uporno gurate glavu u posao, i ne obraćate pažnju na neke ljude koji se polomiše oko vas. Dajte im makar po jednu šansu.

Posao

Za Vodolije kreće jedan lud poslovni period. Koliko god da će u njemu biti odličnih šansi, koliko god da vi sada imate više nego dovoljno energije, elana, motiva i volje da iznesete sve – isto toliko će vas u ovim danima potrefiti nerviranje, brzina i naravno – mogućnosti da napravite po koju grešku. Odjednom će sva pažnja biti usmjerena na vas, odjednom će se pokrenuti mnogo toga što je čučalo i čamilo ko zna koliko dugo. Pripremite živce na gotovs jer će vam trebati, ali se i pripremite za odlične poslovne pomake

Novac

Da li da kažem da ćete potrošiti sav novac koji vam dođe? Ili ste to već naučili napamet?

Zdravlje

Prolazne alergije, glavobolje, problemi sa sinusima. Mogućnosti lakših povreda.

RIBE

Hrana

Potrebno vam je sveže povrće, naročito brokoli, spanać, zelena salata, zelje. Malo smanjite mliječne proizvode i mesne prerađevine, a više se okrenite čistom mesu, naročito pilećem, junećem, ribi. Od voća će vašem organizmu trenutno najviše odgovarati grejpfrut i limun.

Ljubav

Čas vas preplavljuju emocije, čas vas preplavljuje nervoza. Čas partnera doživljavate kao srodnu dušu i srce vaše malo, čas vodite sa njim verbalne bitke i samo merkate oko čega ćete se pokačiti. Da se razumijemo – ne držim stranu vašem partneru, ali smatram da problem leži kod vas a ne kod druge strane. Mislim da ne razmišljate na pravi način i da ne vidite neke stvari jasno, mislim da se kod vas miješa mnogo toga i da baš iz tog razloga imate tolike oscilacije. Hajde, vidjećemo. Slobodne Ribe – da može svašta zanimljivo da se dešava, ma može. Ipak, budite oprezni, ne letite kao što umjete.

Posao

Jedna reč će biti dovoljna – naporno. Ma možete vi u ovoj nedjelji napraviti i zanimljive dogovore, i pokrenuti mnoge situacije i riješiti pitanja koja su vas mučila, čak i pribaviti sebi interesantnu novu poslovnu saradnju, ali….Sve će ovo ići uz natezanje i uz dosta nervoze, sve će ovo ići uz gomilu preokreta i promena u poslednjem trenutku. Za vas ovo jeste zahtevna sedmica i trebali bi makar da pokušate da se fokusirate na prioritete i organizujete na najbolji mogući način, da biste olakšali sebi.

Novac

Poboljšanje u sektoru finansija.

Zdravlje

Više pažnje obratite na ishranu. Mogući su problemi sa alergijama, osetljivost disajnih puteva. Povrede.

Izvor: Venerasapapilotnom

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ZDRAVLJE

Pogledajte kako možete sami smanjiti visok krvni pritisak

Visok krvni pritisak može izazvati niz ozbiljnih zdravstvenih problema, pa je važno znati kako ga odmah sniziti u hitnim slučajevima

Foto: Shutterstock

Visoki krvni pritisak opasniji je od niskog jer uzastopno povišene vrijednosti mogu dovesti do trajnog oštećenja krvnih sudova.

Visok krvni pritisak može izazvati niz ozbiljnih zdravstvenih problema, pa je važno znati kako ga odmah sniziti u hitnim slučajevima, piše CityMagazin.

◾Popijte čašu ili dvije vode, pomoći će u razrjeđivanju krvi i privremenom smanjenju krvnog pritiska.

◾Stavite hladne obloge na čelo, vrat ili zglobove – ovo trenutno izaziva sužavanje krvnih sudova i snižava krvni pritisak.

◾Primijenite tehniku dubokog disanja: nekoliko puta duboko udahnite kroz nos i izdahnite na usta – ovo smanjuje stres i napetost i tako pomaže u snižavanju krvnog pritiska.

◾Šolja čaja od hibiskusa ili kamilice takođe može pomoći da se smirite, dok crni čaj ili kafu treba izbjegavati, posebno u situacijama kada vam krvni pritisak naglo poraste.

◾Možete pojesti komadić crne čokolade, koja će podstaći lučenje endorina, koji djeluju umirujuće.

◾Laka fizička aktivnost, kao što je brzo hodanje ili lagano istezanje, može pomoći da se privremeno smanji krvni pritisak.

◾Povećajte unos kalijuma uopšte i smanjite unos soli ako želite da snizite krvni pritisak. Kalijum smiruje napetost u tijelu i tako pomaže u snižavanju krvnog pritiska.

Nastavite sa čitanjem

MODA

„Plava boja na prvoj dami simbolizuje mudrost, inteligenciju, odanost…“

“Prvi put jedan domaći dizajner oblači predsjednika i prvu damu, a to je veoma značajno. To će svjetski mediji da prenesu o tome se piše i daje prostora”, kaže Đurđić

Milena Milatović, supruga predsjednika Milatovića, Foto: Printscreen

Elegantnu svijetloplavu haljinu sa cvjetnim detaljima koju je juče nosila prva dama Milena i odijelo za predsjednika Crne Gore Jakova Milatović kreirala je crnogorska dizajnerka Milena Đurđić, koja je kazala da je kroz tu kreaciju željela i da pošalje određene poruke.

Đurđić za TVCG kaže da je u stihu pjesme “Oj, svijetla majska zoro” tražila suštinu i razrađivala taj stih.

“Plava boja simbolizuje mudrost, inteligenciju, stabilnost, odanost i dubinu. To je sve ono što je vrlo bitno. Željela sam da na prvom predstavljanju predsjednika i prve dane pošaljemo lijepu poruku svijetu”, kaže Đurđić.

Ona navodi i da za događaje poput inauguracija nijesu dozvoljene cipele sa otvorenim prstima, duboki dekoltei, šlajšteće hanjine.

Muškarci bi, kako kaže, trebalo da nose tamna odijela.

“Prvi put jedan domaći dizajner oblači predsjednika i prvu damu, a to je veoma značajno. To će svjetski mediji da prenesu o tome se piše i daje prostora”, kaže Đurđić.

Nastavite sa čitanjem

MODA

(FOTO) Popularni frizer Mirko Šekularac na Svjetskom samitu frizera u Palma De Majorki

Šekularac je jedan je od naših najboljih frizera koji je zajedno sa kolegama iz Crne Gore, a kao jedini sa sjevera, prisustvovao ovom prestižnom događaju u Španiji

Proteklog vikenda u Palma De Majorki održan je najveći Svjetski samit frizera „Front Row Summit“ kojem je prisustvovao, zajedno sa kolegama iz Crne Gore a kao jedini sa sjevera, jedan od naših najboljih frizera, Beranac Mirko Šekularac, vlasnik popularnog salona za žene i muškarce “Top hair“ u našem gradu.

Foto: Privatna arhiva

Ovaj prestižni događaj u Španiji trajao je dva dana. Prvog dana je Revlon Professional organizovao predstavljanje novih proizvoda, trendova, i veličanstvenu reviju najpoznatijih svjetskih frizera i svojih ambasadora.

Drugi dan je bio u režiji Svjetske organizacije frizera gdje je upriličena dodjela Oskara u više kategorija. Ove godine je novina što je između ostalih kategorija nagrađen i najbolji frizer u filmskoj industriji.

Foto: Privatna arhiva

„Proteklih dana smo se kao tim iz Crne Gore našli u epicentru frizerske industrijske revolucije, pa smo tako u Španiji, u Palma de Majorki, u nekoliko dana bili meta koja je pogođena ili bolje rečeno zasuta ogromnim brojem novih trendova, stilova, digital prikazivanja a sve začinjeno dodjelama nagrada za najbolje frizere u velikom broju kategorija“, kaže Šekularac za Portal Berane online.

Zaista je bilo zadovoljstvo ali i privilegija i nešto što obavezuje za vremena koja dolaze prisustvovati ovakvom događaju, ističe on.

Foto: Privatna arhiva

„Koračati sa najsavremenijim novinama uporedo i usvajajući ih uz neprestan rad i posvećenost, napredovati u frizerskom životu Crne Gore, kako kao pojedinac tako i kao tim. Zaista nezaboravno ali uz nadu za novo viđenje i dalji napredak na uzajamno zadovoljstvo.
Veliko hvala Toni Atanasov i Boris Risteski ispred   @proffesional montenegro koji su organizovali sve ovo“, zaključuje popularni frizer iz Berana.

Foto: Privatna arhiva

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije