Connect with us

LIFESTYLE

ŠTA KAŽU ZVIJEZDE

Veliki nedjeljni horoskop: Interesantna ljubavna situacija kod Djevica, a Rakovima odlazi sav novac

Pogledajte šta vam zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 22. do 28. marta

Pogledajte šta vam zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 22.03. do 28.03. 2021. godine. Astrolog Olga Savić, Venerasapapilotnom.com

OVAN

Hrana

Zahtjevan period, pa kroz ishranu morate nadoknaditi energetske snage organizma, pojačati imunitet i dati svom tijelu dovoljno vitamina i minerala da bi funkcionisalo kako treba. Cvekla, šargarepa, limun, pomorandže, dosta svežeg povrća, ali i mliječnih proizvoda. Junetina, piletina i naravno – riba.

Ljubav

Sunce, kao svijest, snaga i sjaj je kod vas. Venera kao ljubav takođe. Vladar Mars je aktivan, podržan od strane Saturna. Samo Merkur u ovoj nedjelji koči i sapliće iz vašeg polja podsvesti i tajni. Minusi u ovoj nedjelji u partnerskim odnosima mogu biti izbrzanost, impulsivnost, rasprave i naravno – tajne koje izlaze na videlo. Plusevi – strast na prvom mjestu, akcija, energija i intenzitet u partnerskoj vezi. Od minusa pravite pluseve i bićete zadovoljni. Slobodni Ovnovi – bili aktivni ili ne – emotivne prilike se samo viju oko vas. Da li ćete da sedite na jednoj, dve ili čak više stolica – e to je već vaša odluka.

Posao

Kvariće vam ovaj Merkur poslove jer će biti zastoja, napornih situacija, problema u dogovorima i sa papirologijom. Čačkaće vas drugi ljudi baš tamo gde ne treba pa možete odreagovati burnije nego što biste želeli. No, i pored svega ovoga – vi nezaustavljivo idete naprijed, osvajajući ipak ono što želite. Itekako je moguće da pred kraj radne nedjelje napravite dogovor kojem se nikako niste nadali – a koji baš lijepo može stabilizovati ili popraviti vašu finansijsku situaciju i dati vam odličan temelj za dalje.

Novac

Biće prilika za finu zaradu u ovoj sedmici.

Zdravlje

Oprez u saobraćaju, mogućnost povreda je naglašena. Respiratorni trakt je osetljiv. Glavobolje.

BIK

Hrana

Raspoloženje vam se često mijenja, pa će se to odraziti i na funkcionisanje kada je ishrana u pitanju. Mijenjajte nešto, uvedite lagane obroke i izbjegavajte da jedete u večernjim satima – jer ćete ubrzo primjetiti da vam to ne prija. Imaćete probleme sa spavanjem i lošim varenjem.

Ljubav

Vaš znak je sada „u sendviču“ između Marsa u Blizancima i Venere i Sunca u Ovnu. Ovo najviše potencira na strasti i na vatrenim partnerskim odnosima a manje govori o miru i stabilnosti koji je Bikovima toliko potreban. Postoji par momenata u ovoj sedmici u kojoj može biti pomalo napete komunikacije sa voljenom osobom, ali je malo verovatno da oni mogu dovesti do nekog dubljeg ili trajnijeg problema u vašem odnosu. Slobodni Bikovi – i kod vas je u ovom periodu najprije naglašena hemija koja struji između vas i osobe koja vas privlači. 25-i i 26-i mart mogu označiti početak vatrene emotivne priče.

Posao

Dosta nervoze je prisutno tokom ove sedmice. Neko će se pomalo nervirati zbog smanjenog obima poslovanja ili priliva koji mu ležu na račun. Neko zbog mnogobrojnih nedefinisanih situacija vezanih za posao u kojima niste sigurni kako da se postavite. Neko zbog brzine koja se zahtijeva od njega a koja će činiti da povremeno promakne po koji propust ili greška, bilo sa tuđe bilo sa vaše strane. Neko zbog kontradiktornih informacija a neko zbog nerazumijevanja i nervoze sa kolegama i saradnicima.

Novac

Očekuju vas povećani troškovi ili nešto smanjeni prilivi novca.

Zdravlje

Problemi sa glavoboljama, sinusima ili nesanica.

BLIZANCI

Hrana

Mleko i mliječni proizvodi – ove sedmice su na prvom mjestu. Dalje, potrebni su vam proteini iz mesa, jaja, ribe. Naravno, u ovo dodajte i mnogo svežeg povrća – najviše spanaća, brokolija, zelja. Od slatkiša bežite, samo će vas boljeti glava od njih….

Ljubav

Ili nešto pogrešno radite kada je komunikacija i odnos sa partnerom u pitanju ili se jednostavno – situacije namještaju baš tako da non stop dovode do neke nervoze i napetosti između vas dvoje. A moguće je i da ste vi preopterećeni obavezama i zbog toga čas dramite nešto, čas se povlačite u tišinu. Bilo bi dobro da u ovoj nedelji pronađete zajedničko tlo, nešto što će prijati i voljenoj osobi i vama i više se okrenete na tu stranu. Slobodni Blizanci – kao da ne umijete da na pravi način priđete osobi koja vam je simpatična, uvek kažete pogrešnu stvar ili povučete suviše impulsivan potez. Ne žurite nigdje.

Posao

Ne baš jednostavna poslovna sedmica za vas. Lako dolazi do nerazumijevanja sa onima sa kojima radite, a još lakše dolazi do varnica koje brzo mogu prerasti u komunikacijski požar. Problem ćete imati sami sa sobom, sa papirima, sa uređajima bilo koje vrste, u dogovorima. Problem ćete imati sa koncentracijom, organizacijom, fokusiranošću. Što brže budete pokušavali da neke stvari privedete kraju, brže će se otvarati prostor za greške i nervozu. Ne donosite impulsivne odluke o kojima niste dobro razmislili.

Novac

Nije savršena nedelja po pitanju finansija – novac vam lako klizi iz ruku.

Zdravlje

Alergije, problemi sa disajnim organima. Mogućnosti za povrede. Oprez u saobraćaju.

RAK

Hrana

U prvom dijelu nedjelje možete jesti na nervnoj bazi ili pak opsesivno pripremati ogromne količine hrane. Potrebne su vam namirnice bogate mineralima i vitaminima, radi jačanja imuniteta. Takođe, odgovaraće vam sve vrste žitarica, orašastih plodova i mliječnih proizvoda.

Ljubav

Što više sanjarite i maštate, što više zatvarate oči pred realnošću – komplikovanije ćete proći kroz ovu nedjelju kada su vaša partnerstva u pitanju. Ne razgovarajte sa osobom koju volite u mislima – sve to što vam smeta, što vas muči ili vam ne odgovara – iskažite, jasno i glasno. Da li to znači da će se automatski sve srediti i doći na svoje mjesto? Pa ne. Ipak, napraviće se značajan prvi korak ka stabilizaciji. Slobodni Rakovi – da vam se neko mota po mislima, to je evidentno. Da biste mogli napraviti potez koji bi vas približio toj osobi – i to je tačno. Da li ćete to uraditi? E, to već nisam sigurna. Strahovi su prilično jaki.

Posao

Ulazak Sunca i Venere u vaše polje karijere doneo je veliku energiju i mogućnost da se mnoge stvari u ovom segmentu pokrenu. Ovdje ćete napredovati – doduše, verovatno ne onim tempom kojim biste vi želeli, ali svakako stvari kreću na bolje. Obratite pažnju na poslednja dva dana radne sedmice – neke prilike koje su vrlo interesantne se mogu otvoriti pred vama. U komunikaciji ćete imati problem, kao i u organizaciji posla. Vjerovatno je da ćete u ovom periodu morati da savladate mnogobroje prepreke.

Novac

Stvari malo kreću na bolje.

Zdravlje

Osjetljivi su disajni organi, ali postoji mogućnost i povreda i pojačanog opreza u saobraćaju.

LAV

Hrana

Ulazite u dane kada ćete sve češće osećati potrebu za fizičkom aktivnošću, a smetaće vam „viškovi“ koje ste nakupili tokom zimskog perioda. Vrijeme je za laganu hranu, za obroke sa puno povrća, salata, a bez mesnih prerađevina i slatkiša.

Ljubav

Sada možete da sređujete odnos sa voljenom osobom kako god vam je volja. Ukoliko postoje problemi ili neke situacije koje su u prethodnom periodu prodrmale vašu priču – onda birajte posljednja dva dana radne nedjelje za razgovor. Tokom cijelog perioda strast će jako raditi između vas dvoje, ali nemojte da preskačete razgovore – koliko god oni povremeno neprijatni bili. Jer, doneće razrešenje. Nemojte čekati da se stvari srede same od sebe, jer neće. Vi morate biti inicijator promjena. Slobodni Lavovi – ljubav je jako blizu vas. I ako vas „potkači“ u četvrtak ili u petak – e onda je to ono pravo!

Posao

Iako finansijskim segmentom u ovoj nedelji nećete biti ni malo zadovoljni, pogotovo zbog pojačanih troškova – sve ostalo će ne samo funkcionisati, već napredovati. Lavovima se mogu otvoriti prilike i jače poslovne šanse u drugom delu radne sedmice. Doduše, moraćete da se naučite umetnosti pregovaranja i da ne očekujete da vam pečeni pilići sami padaju sa neba dok vi ne radite ništa. Bićete dobri u pregovorima ukoliko malčice realnije sagledate i ponudu, ali i svoju trenutnu situaciju.

Novac

Šta god da dođe od novca, otići će.

Zdravlje

Uglavnom dobro, ali biste mogli malo da se pokrenete.

DJEVICA

Hrana

Najviše će vašem organizmu odgovarati žitarice od cijelog zrna, ali i povrće u svim varijantama – bilo kao sveže, u salati ili kao grilovano, bareno. Mliječni proizvodi da, ali oni sa smanjenim procentom masti. Umjesto grčkog jogurta, za vas je bolji kefir ili kisjelo mlijeko.

Ljubav

Pa, kod vas je interesantna situacija. Osjećanja su vam odvrnuta na maksimum ali umjesto da se emotivna situacija raščićava i stabilizuje, izgleda kao da se samo dodatno komplikuje. Ni vi baš niste „u vinklu“ ovih dana – čas ste emotivni, čas nervozni i bijesni, čas ćutite a čas biste se samo nešto raspravljali i ubjeđivali. Shodno tome, odnos sa partnerom je čas dobar, čas budi Bog s nama. Ukoliko eventualno imate neku tajnicu, tajnu ili tajnetinu – e onda se sve ovo dvostruko komplikuje. Slobodne Djevice – od maštanja vajde nema. Doduše, nema ni od akcije. Hm, možda je bolje da se zakucate u posao a za ljubav sačekate.

Posao

A taj posao – svakodnevna zabava i rastezanje vaših živaca tokom ove sedmice. Malo vi ne znate gdje udarate pa pravite greške, malo vas drugi nerviraju, opominju, kritikuju. Malo ima problema sa svakim papirom, dogovorom ili tehničkim sredstvom. Malo ste sa nadređenima na ratnoj nozi ovih dana. Doduše, ima i toga da se Djevicama otvara jedna nova prilika, potpuno neočekivano i o njoj bi itekako trebalo i vrijedjelo razmisliti. Vrlo zanimljive informacije dolaze do vas, dižu vas i pokreću.

Novac

Neka standardna situacija. Malo su troškovi pojačani.

Zdravlje

Alergije, virusi, povrede, osjetljivost respiratornog trakta.

VAGA

Hrana

Muku mučite sa tim da se uvedete u red po pitanjima ishrane, ali nemate namjeru da odustanete. Odlučni ste da izgledate bolje nego ikada u životu. Još kada mi se ove nedjelje zaljubite – dobićete dodatni podsticaj da vodite računa o ishrani….

Ljubav

Sunce i Venera tranzitiraju kroz vaše polje partnerstava, dižući strasti na kvadrat, donoseći energiju koju je itekako moguće usmjeriti na pozitivna i dobra dešavanja u odnosu sa voljenom osobom. Vi ste u periodu kada stvari polako dolaze na svoje mjesto. Da li to znači da će sada sve biti savršeno? Ma jok. Smetaće vama povremeno i partnerova impulsivnost i njegov „ja pa ja“ fazon. Ali, umjećete to da hendlujete i okrenete u svoju korist. Slobodne Vage – ako poznanstvo ili početak veze padne u četvrtak ili petak – e to je baš fino. Da ćete se zaljubiti, ma hoćete i to sve u šesnaest. Strasti drmaju jako.

Posao

Vagama se skoro pa sve namješta da prave poslovno dobre poteze, preokrete, da prave dobre dogovore i da napreduju. U izgledu je jaka nova poslovna saradnja kojoj se unapred radujete. Malo zakočite sa tim radovanjem – treba se tu ispregovarati i dogovoriti, a to neće biti baš lako. Moraćete mnogo toga da ispeglate, negdje popustite a negde zategnete. Vodite računa o sitnim slovcima ugovora….možda jesu sitna, ali mogu biti itekako bitna. Suštinski – pred vama je jedna plodonosna, ali naporna sedmica.

Novac

Eh, kad biste vi umjeli da zakočite kad su troškovi u pitanju…koliko bi vam bilo lakše….

Zdravlje

Glavobolje, problemi sa sinusima. Ustalasani hormoni.

ŠKORPIJA

Hrana

U ovoj nedjelji morate se hraniti kvalitetnije i više obraćati pažnju na unos vitamina i minerala u dovoljnoj mjeri. Smanjite meso i mesne proizvode, a povećajte unos ribe, mliječnih proizvoda, spanaća, zelja, sremuša. Od voća – pomorandže, kivi, zelene jabuke, banane.

Ljubav

Strasti su se pokrenule i kreću da ključaju jako. I sad, sve bi bilo bajno i krasno kad biste vas dvoje lijepo ćutali i samo se voljeli, što strasnije to bolje – ali je malo vjerovatno da će to baš biti slučaj u ovoj nedjelji. O nekim stvarima, situacijama i pitanjima se mora progovoriti – a to progovaranje može da krene u pravcu kojim baš i niste namjeravali da idete. Obje strane će biti ubijeđene da su u pravu, a kada nemamo varijantu „pametniji popušta“ e onda može lijepo da se zakuva. Ako je za utjehu – stvari će se brzo srediti. Slobodni – dvije osobe su u niskom startu i od ove nedjelje se pokreću ka vama. Vidjećemo ko će biti brži.

Posao

Sačekaće vas povećanje obaveza posred čela i u trenutku ćete se pogubiti jer nećete znati gdje udarate. Hajde što će obaveze da krenu da se tovare – paralelno će krenuti i problemi u komunikaciji, u dogovorima, sa papirima. Nervoze će biti na sve strane a vi ćete u nekom trenutku biti kul i mrtvi hladni a u drugom ćete dramiti i bijesneti na sve strane. No, to mu sve dođe normalna situacija za vas – bitno je da u ovoj sedmici jedna poslovna ponuda dolazi do vas i to poprilično ozbiljna i isplativa.

Novac

Pare dolaze, vi ih samo prebrojite i prosledite dalje.

Zdravlje

Nervoza, stres na prvom mestu. Dalje – osetljivi disajni putevi, glavobolje, oscilacije hormona.

STRIJELAC

Hrana

Apetit vam je prilično promjenljiv u ovoj sedmici, a i vi ćete se ponašati neodgovorno i glad utoljavati onim što vam dođe pod ruku u tom trenutku, najpre brzom hranom i slatkišima. Preporuka za vas je riba i namirnice bogate gvožđem.

Ljubav

Kao i za vašu škorpionsku braću i sestre i za vas važi – ćutite i volite se. Ne progovarajte, a ako partner krene da nešto priča – zapušite mu usta poljupcima. Jer, u ovoj nedjelji se u treptaju oka stigne od „kuco, maco, pile, jagnje moje“ do odraslih primeraka ovih reči. Sve, ali baš sve može da bude razlog za raspravu. A reči su ubojite ovih dana – pucaju i ne gledaju gde gađaju, a mogu pogoditi vrlo bolno. Prema tome – trepćite jedno na drugo, neka pogledi i ljubav govore. Slobodni Strelčevi – uskomešalo se vaše polje ljubavi i to žestoko. A i vi ste se uskomešali, nose vas leptirići, pucaju vas strasti.

Posao

Sve vezano za posao, bilo da ste privatnik ili radite za nekog – u ovoj nedjelji je uskomešano, napeto, nervozno. Sve nešto ide navrat nanos, samo neko nerviranje, brzina i naravno – grešaka, nesporazuma i propusta koliko ti duša ište. Doduše, neki od vas i u ovom džumbusu od nedjelje mogu izvući prilično dobar dogovor koji može biti trajan i koji će biti lepo finansijski potkovan. Preko prijatelja ili osoba koje su vam naklonjene stoji ponuda o kojoj bi itekako vrijedelo razmisliti.

Novac

Koliko god novca da vam se slije u džepove – troškovi za kuću i ukućane su preveliki.

Zdravlje

Manji problemi sa grlom. Nervoza.

JARAC

Hrana

Ove nedjelje potrebno vam je više mliječnih proizvoda, naročito tvrdih sireva, još ako su od kozjeg ili ovčijeg mlijeka – tim bolje. Takođe, pojačajte unos namirnica koje su bogate gvožđem – spanać, džigerica, cvekla, kao i orašasti plodovi. Prijaće vam i suvo voće – naročito šljive, kajsije, grožđe.

Ljubav

Čas je odnos sa partnerom kako treba, čas komunikacija štuca na ivici rasprave. Ovo pogotovo može biti naglašeno kod onih Jarčeva koji kriju nešto od partnera ili pak kod onih koji će u ovoj nedjelji biti prezauzeti pa neće imati ni volje ni vremena da objašnjavaju voljenoj osobi svoje postupke i riječi. Napomena – ukoliko zaista postoji nešto što sakrivate od voljene osobe – budite uvjereni da druga strana nešto naslućuje i da sada može intenzivno krenuti da „kopa“. Slobodni Jarčevi – neko je prilično uporan da vas osvoji – sada je samo pitanje da li ćete vi na to umjeti i želeti da odgovorite.

Posao

Trudite se do maksimuma da sve što je vezano za poslovni segment držite pod kontrolom i da funkcionišete stabilno na dnevnoj bazi – ali će to u ovoj sedmici biti prilično zahtjevan zadatak za vas. Naime, svako malo će se pojavljivati neki sitni problemi i spoticanja koja ćete morati da rješavate u hodu a koja će vas izuzetno nervirati. Posebno obratite pažnju na papriloška pitanja i na sve vrste dogovora. I pored ovoga – postoji šansa da zaključite jednu stabilnu poslovnu saradnju.

Novac

Onako, solidno ali sa povećanim troškovima.

Zdravlje

Nervoza, mogućnost povreda, potrebno je mnogo opreza i u saobraćaju.

VODOLIJA

Hrana

Potrudite se da vaši obroci ne budu jednolični i da u njima ipak budu zastupljene sve osnovne kategorije namirnica. Konzumiranje svežeg povrća vam je trenutno slaba tačka, pa se trudite da ga bude što više na vašoj trpezi.

Ljubav

Partnera i vas od ove sedmice čeka više dešavanja, aktivnosti i bolja energija u vašem odnosu. Doduše, postoje neke situacije i pitanja koja ćete morati da sredite i koja ne možete da izbjegnete. Stoji da rešavanje istih može na kratko vrijeme da dovede do obostranog mrštenja i siktanja ali vas ipak čeka hepi end. Da se razumijemo – sve će se završiti kako treba zato što ste vi i dalje stabilniji faktor u vašem partnerstvu i umjećete da celu priču iznesete na pravi način. Slobodne Vodolije – uporno gurate glavu u posao, i ne obraćate pažnju na neke ljude koji se polomiše oko vas. Dajte im makar po jednu šansu.

Posao

Za Vodolije kreće jedan lud poslovni period. Koliko god da će u njemu biti odličnih šansi, koliko god da vi sada imate više nego dovoljno energije, elana, motiva i volje da iznesete sve – isto toliko će vas u ovim danima potrefiti nerviranje, brzina i naravno – mogućnosti da napravite po koju grešku. Odjednom će sva pažnja biti usmjerena na vas, odjednom će se pokrenuti mnogo toga što je čučalo i čamilo ko zna koliko dugo. Pripremite živce na gotovs jer će vam trebati, ali se i pripremite za odlične poslovne pomake

Novac

Da li da kažem da ćete potrošiti sav novac koji vam dođe? Ili ste to već naučili napamet?

Zdravlje

Prolazne alergije, glavobolje, problemi sa sinusima. Mogućnosti lakših povreda.

RIBE

Hrana

Potrebno vam je sveže povrće, naročito brokoli, spanać, zelena salata, zelje. Malo smanjite mliječne proizvode i mesne prerađevine, a više se okrenite čistom mesu, naročito pilećem, junećem, ribi. Od voća će vašem organizmu trenutno najviše odgovarati grejpfrut i limun.

Ljubav

Čas vas preplavljuju emocije, čas vas preplavljuje nervoza. Čas partnera doživljavate kao srodnu dušu i srce vaše malo, čas vodite sa njim verbalne bitke i samo merkate oko čega ćete se pokačiti. Da se razumijemo – ne držim stranu vašem partneru, ali smatram da problem leži kod vas a ne kod druge strane. Mislim da ne razmišljate na pravi način i da ne vidite neke stvari jasno, mislim da se kod vas miješa mnogo toga i da baš iz tog razloga imate tolike oscilacije. Hajde, vidjećemo. Slobodne Ribe – da može svašta zanimljivo da se dešava, ma može. Ipak, budite oprezni, ne letite kao što umjete.

Posao

Jedna reč će biti dovoljna – naporno. Ma možete vi u ovoj nedjelji napraviti i zanimljive dogovore, i pokrenuti mnoge situacije i riješiti pitanja koja su vas mučila, čak i pribaviti sebi interesantnu novu poslovnu saradnju, ali….Sve će ovo ići uz natezanje i uz dosta nervoze, sve će ovo ići uz gomilu preokreta i promena u poslednjem trenutku. Za vas ovo jeste zahtevna sedmica i trebali bi makar da pokušate da se fokusirate na prioritete i organizujete na najbolji mogući način, da biste olakšali sebi.

Novac

Poboljšanje u sektoru finansija.

Zdravlje

Više pažnje obratite na ishranu. Mogući su problemi sa alergijama, osetljivost disajnih puteva. Povrede.

Izvor: Venerasapapilotnom

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ZDRAVLJE

Evo pet razloga zbog kojih treba da češće jedete banane

Važno je znati sve dobrobiti koje banane pružaju vašem organizmu

Foto: Pixabay

Bez obzira da li volite da jedete svježu bananu, od nje napraviti smuti ili neku poslasticu, ona može vašem tijelu osigurati bezbroj zdravstvenih prednosti zbog kojih se vaše tijelo osjeća nevjerovatno.

Međutim, važno je znati sve dobrobiti koje banane pružaju vašem organizmu.

Važan izvor kalcijuma

Jedna mala banana može da osigura vašem tijelu oko 422 miligrama kalcijuma, što je oko 9 posto vašeg preporučenog unosa. Ako vam je potreban još veći unos kalcijuma za dan, banane su takođe usko povezane s mnogim drugim opcijama svježih proizvoda. Krompir, slatki krompir, spanać i sočivo imaju isto toliko ili znatno više kalcijuma nego banane.

Usporava probavu

Nezrela banana može pogoršati vaše probleme sa opstipacijom. Zbog sporog varenja jedinstvenih molekula zelene banane – pektinskih vlakana i otpornog skroba – pojedinci koji već imaju sporu probavu trebali bi biti oprezni. Da biste bili sigurni, pijte puno vode kada jedete zelenije banane.

S druge strane, oni koji se bore s prolivom ili rijetkim stolicama mogu imati koristi od dodavanja ovog vlaknastog voća u svoju ishranu kako bi usporili proces.

Stvaraju elektrolite u organizmu

Banane su prirodno izvor dnevnih potreba za kalijumom i magnezijumom, takođe poznatim kao esencijalni minerali koji čine elektrolite. To je kombinacija koju je teško naći u prirodi. Elektroliti prebacuju našu vodu i energiju u mišiće umjesto u krvotok. To znači da vaši mišići dobijaju gorivo koje im je potrebno za oporavak od vježbanja kako biste se mogli vratiti u teretanu s manje umora. Pojedite bananu nakon treninga, pijte puno tečnosti i vaši mišići će vam biti zahvalni.

Banane mogu uravnotežiti vaš krvni pritisak

Kalcijum u bananama i mnogim drugim vrstama voća i povrća balansira natrijum u tijelu, što direktno utiče na krvni pritisak. Budući da natrijum i kalcijum rade zajedno u tijelu, dodavanje banana ishrani sa visokim sadržajem natrijuma može pozitivno uticati na krvni pritisak.

Vlakna će vas držati sitim satima

Banane – posebno zelene – sadrže dvije vrste vlakana: pektina i otpornog skroba. Banana srednje veličine je dobar izvor vlakana jer sadrži tri grama ukupnih vlakana. Ova vlakna usporavaju probavu i duže vas drže sitima. Imajte na umu: što je banana pjegavija, to ima manje vlakana i brže ćete je probaviti.

Nastavite sa čitanjem

Ostalo

Nedostatak kalcijuma utiče na prinos paprike i paradajza

Kvalitetna i izbalansirana ishrana jedan je osnovnih uslova za postizanje visokih i zdravih prinosa svake biljne kulture. Osnova zdrave biljke je fiziološka ravnoteža, ukoliko dođe do poremećaja te ravnoteže, one to pokažu određenim simptomima.

Kod paprike i paradajza česta pojava je nedostatak kalcijuma.

Do nedostatka kalcijuma, kako prenosi portal seljak.me može doći zbog nepravilnog navodnjavanja kada su temperature visoke ali i zbog blokade distribucije kalcijuma zbog viška azota, kalijuma ili magnezijuma. Još jedan od razloga nedostatka kalcijuma može biti to što se nedovoljno brzo transportuje u plodove.

trulež paprike

Nedostatak kalcijuma kod paprike

Usjevi paprike su osjetljivi na nedostatak kalcijuma pa se često na plodovima pojavljuje suva trulež kao tipičan simptom nedostatka kalcijuma. Kalcijum je veoma važan element jer doprinosi strukturi ćelijskih membrana i daje  biljci i plodovima čvrstoću.

Paprika, zbog nepravilnog đubrenja zemljišta, ima teškoće da usvoji kalcijum iz zemljišta jer njegovo usvajanje bude blokirano od strane drugih elemenata. Tako, ako se u zemljište unijela veća količina đubriva koje sadrži mnogo azota velika je vjerovatnoća da će doći do suve truleži. Preobilno đubrenje azotom utiče na vegetativni rast pa se za posledicu ima bujna lisna masa, koja potom akumulira više kalcijuma na uštrb plodova.

Korijen paprike usvaja kalcijum rastvoren u vodi i putem sporvodnih sudova ga transportuje u ostale djelove biljke. Ukoliko  se paprika neredovno i nepravilno naliva kalcijum će se dodatno taložiti u listovima. U biljci je on gotovo nepokretan i ne može da se premješta iz jednog dijela u drugi. Kako kalcijum nema mogućnost slobodnog kretanja kroz biljku, u uslovima dužeg sušnog razdoblja, kada se većina vodenog tijela sa kalcijumom kroz biljku usmjerava prema listovima, do plodova ne dolazi dovoljna količina ovog hranljivog elementa što spriječava razvoj ćelija i uslovljava odumiranje tkiva.

Nedostatak kalcijuma u ​​paprici koji uzrokuje trulež obično je izazvan:

  • Nedostatkom kalcijuma u ​​zemljištu,
  • Periodima suše koja se završava pretjeranim nalivanjem odnosno unošenjem velikih količina vode,
  • Prekomjernim nalivanjem,
  • Viškom azota,
  • Viškom kalijuma,
  • Viškom natrijuma,
  • Viškom amonijuma.

Da biste spriječili trulež kod paprike, potrudite se da vaši zasadi dobijaju ravnomjernu i odgovarajuću količinu vode. Da biste održali da zemlja oko paprike ostane ravnomjerno vlažna između dva nalivanja, koristite malč da biste spriječili isparavanje vode.

Još jedan korak koji možete preduzeti da biste izbjegli truljenje paprike je korišćenje đubriva sa nižim sadržajem azota i kalijuma i ono koje nije na bazi amonijaka.

trulež paradajza

Nedostatak kalcijuma kod paradajza

Uobičajeni problem koji se javlja kod mnogih proizvođača paradajza je početak truljenja na dnu ploda prije nego li počne da sazrijeva. Kada se ovo primijeti, prva najčešća pretpostavka je da je počeo razvoj bolesti ali u stvari ono što se dešava je uzrokovano nedostatkom hranljjivih sastojaka u ovom slučaju kalcijuma.

Trulež na dnu ploda je trulež tamno smeđe boje i žilave, kožne strukture. Trulež počinje na mjestu gdje je bio cvijet paradajza. Površina zahvaćena truležom je obično veličine kovanice od 10 centi i vremenom se povećava. Truljenje se obično javlja odmah kod prvog ploda koji se razvije, ali se, ukoliko se pravovremeno ne reaguje, može javiti i tokom cijele sezone. Kao što je prethodno pomenuto, truljenje nastaje uslijed nedostatka kalcijuma u ​​plodu.

Postoji nekoliko stvari koje mogu dovesti do nedostatka kalcijuma u ​​paradajzu. Jedan od razloga je ta da je pH vrijednost zemljišta  preniska što bi prouzrokovalo da kalcijum ne bude dostupan biljci.

Suvo vrijeme ili nepravilno nalivanje mogu takođe doprinijeti nedostatku kalcijuma u ​​plodu paradajza. Paradajz zahtijeva nalivanje jednom nedeljno dok se na vrhuncu ljeta može nalivati jednom u tri dana. Ipak, ekstremne fluktuacije vlage u tlu (previše suvo ili previše vlažno) za rezultat imaju veću učestalost truljenja na dnu ploda.

Pitanje koje se postavlja je šta se može učiniti kako bi se spriječilo ili suzbilo truljenje na paradajzu. Što se sprječavanja širenja truleži tiče, paradajz koji je već ispoljio simptome i dalje će se deformisati. Plod sa simptomima  je siguran za konzumaciju tako što će se truli dio otkloniti.

Ako imate puno biljaka paradajza koje su zahvaćene sa truleži, možda bi bilo dobro pobrati i riješiti se plodova koji su teško pogođeni. Kada se trulež na kraju ploda primijeti, prskanje rastvorom kalcijuma pomoći će u smanjenju truljenja na kasnijim paradajzima. U idealnom slučaju, primjenu spreja sa kalcijumom treba započeti kada su prvi zeleni paradajzi otprilike veličine ping pong loptice. U zavisnosti od proizvođača rastvora kalcijuma, nanošenje varira. Najbolje je provjeriti na deklaraciji koliko i koliko često treba prskati paradajz.

Ako se truljenje ponavlja svake godine, trebalo bi da odnesete uzorak zemljišta na testiranje kako biste utvrdili koja je pH vrijednost. Ako je pH zemljišta preniska, kalcijum biljci nije dostupan. Optimalna pH vrijednost zemljišta za paradajz treba da bude 6,5 do 6,7. Dodavanje kreča u zemljište povećaće njegovu pH vrijednost a time i količinu kalcijuma. Ispitivanje zemljišta biće jedini način da sa sigurnošću utvrdite kolika je pH vrijednost vašeg zemljišta i koliko kreča treba da dodate.

Pravilno nalivanje i đubrenje važni su za zdrav plod. Malčiranje oko biljaka sačuvaće vlagu u zemljištu i smanjiti fluktuacije vlage. Izbjegavajte istovremeno unošenje previše đubriva i izbjegavajte velike količine azotnih đubriva. Praćenje ovih praksi može smanjiti šanse za pojavom truleži na paradajzu i umjesto toga omogućiće vam uživanje u svježem paradajzu!

Nastavite sa čitanjem

HOROSKOP

Veliki nedjeljni horoskop: Bikove očekuju veliki troškovi, a Blizancima će konačno krenuti

Pogledajte šta vam zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja. Astrolog Olga Savić

OVAN

Hrana

Od ulaska u ovu sedmicu, Ovnovi će osetiti dodatni podsticaj i želju za pokretom. iako su vaši apetiti još uvek pojačani, brzo ćete trošiti kalorije jer se nećete smirivati ni na trenutak. Koliko god uživali u hrani (a hoćete), to se neće odraziti na vašu liniju.

Ljubav

Na dve stavke se partnerov i vaš odnos može saplesti tokom ove nedjelje. Prva je impulsivnost u komunikaciji, da kažete ono što ne mislite u trenutku bijesa, pa da posle morate da „vadite fleke“ kod voljene osobe. Druga je bilo kakva forma neiskrenosti, nejasnoća ili skrivanja od partnera. A ove dve stavke mogu biti i povezane – možete izreći i neku “bijelu laž” u kojoj će vas partner provaliti, pa posle izbesneti zato što ste otkriveni. Dakle – probajte sa onim – iskrenost, otvorenost i mnogo strasti i ne berite brigu – sve će biti kako treba. Slobodni – vi sve možete i sve vam je otvoreno. Birajte gdje ćete.

Posao

Što je kočilo, kočilo je – sad će da se pokreće znatno brže. Merkur kao riječ, misao, ugovor, dogovor, sporazum, pokret i komunikacija – u vašem je znaku. Da ćete imati štošta da kažete – imaćete. Gledajte samo da ne pretjerate, a znate da povremeno umijete biti nestrpljivi i impulsivni. Da će se sve vezano za simboliku Merkura (gore navedenu) pokrenuti – hoće. Spremite se za jednu aktivnu sedmicu, samo gledajte da kada se dogovarate ne trčite pred rudu – dobro provjerite svaku stavku i ne jurcajte.

Novac

Hajde što vam troškovi izvlače novac, ne razbacujte ga na kojekakve “proverene” šeme i investicije.

Zdravlje

Posebna opreznost je potrebna u saobraćaju. Takođe – ne jurite i ne žurite, možete se povrijediti.

BIK

Hrana

U ovom periodu toliko slatko jedete, da prosto otvarate apetit svima koji su oko vas. Jedina vam je mana što klopate kao da se takmičite u brzini, pa češće nego inače možete imati problem sa radom crijeva i želuca.

Ljubav

Biće povremeno nejasnoća i nedoumica u partnerskim odnosima. Možete povremeno da pomislite da je partner čudan, da se ne ponaša kao inače – možda ćete ga čak u nekom trenutku podozrivo gledati ispod oka i pitati se šta li mu se dešava u glavi – ali ćete vrlo brzo shvatiti da nemate razloga za brigu. Nedoumice ćete razriješiti razgovorom i kroz komunikaciju koja se poboljšava iz dana u dan. Slobodni Bikovi – neko koga doživljavate kao prijatelja šalje vam pomešane signale i više niste sigurni u namere ove osobe. Takođe, postoji šansa za kontakte preko poslovnog segmenta. Mogućnost tajnih veza.

Posao

Razmišljate brzo, imate dobre ideje i šansu da neke od njih sprovedete u djelo. Kontakti sa šefovima, saradnicima i kolegama će uglavnom u ovoj nedjelji biti solidni i stabilni. Mnogo toga što je ostalo neriješeno ili na čekanju iz prethodnog perioda sada može doći na dnevni red. Neki od vas sada intenzivno razmišljaju o pokretanju novog posla ili o prelasku na drugo radno mjesto. idete u dobrom smeru, ali nemojte žuriti i sagledajte objektivno sve okolnosti u kojima ste trenutno.

Novac

Nešto pojačani troškovi tokom ovog perioda.

Zdravlje

Nedovoljno sna i odmora. Manji problemi sa stomakom.

BLIZANCI

Hrana

Za vas je ovo sedmica u kojoj ćete se nauživati u nekim slasnim zalogajima. Imate osjećaj kao da ste se probudili i sada vam treba “gorivo” da biste mogli da jurnete. O zdravim navikama nećete baš mnogo razmišljati – samo će vam biti važno da se slatko naklopate.

Ljubav

Prelazak vašeg vladara Merkura u znak Ovna, probudiće Blizance u potpunosti. Živnućete, početi ponovo da gledate na svijet sa vedrije i optimističnije strane i nije ni čudo što će i odnos sa voljenom osobom krenuti da se popravlja i da u njemu bude više pozitivne energije. Još uvijek će vam posao unositi nervozu, pa gledajte da istu ne prenesete u odnos sa partnerom, pogotovo da ne kažete nešto zbog čega biste se kasnije pokajali. Slobodni Blizanci – još intenzivnije se nastavlja period vaših aktivnosti sa suprotnim polom. I ova nedelja donosi pregršt dobrih šansi, ako ni za šta drugo, a onda makar za flertovanje.

Posao

S jedne strane ova sedmica donosi da ste aktivniji, brži i intenzivniji u poslovnim dešavanjima. S druge – baš ta brzina i ubijeđenost da ama sve znate najbolje vam može povremeno zasmetati jer ćete biti skloni da ne čujete šta vam druga osoba kaže već da radite na svoju ruku. A to može dovesti do grešaka. Ne tovarite sebi previše tokom ovog perioda kada su obaveze u pitanju, jer koliko god da ste hitri – možete se pogubiti u organizaciji i propustiti da uradite baš ono što vam je najbitnije ili što šefovi traže.

Novac

Impulsivnost u trošenju.

Zdravlje

Sitne povrede, prehlada, sinusi.

RAK

Hrana

Pomozite svojoj probavi tako što ćete u ovoj sedmici akcenat baciti na sveže povrće i sveže i sušeno voće. Jedite u pravilnim razmacima i obavezno uzimajte više tečnosti, negaziranih napitaka, već vode i sveže cijeđenih sokova.

Ljubav

Dokle god se Mars ne pomakne iz vašeg polja strahova, podsvijesti, tajni – u manjoj ili u većoj mjeri imaćete nesigurnosti i nedoumice i po pitanju emotivne priče u kojoj ste, ali i toga šta zaista želite od ovog odnosa. Ono što se na prvi pogled vidi – korektna situacija sa partnerom. Ono što se ne vidi – mnogo sumnji, preispitivanja, unutrašnjih razgovora koji bar za sada – ne daju rješenje. Slobodni Rakovi – i vas Mars koči na više načina – ako postoji osoba koja vam se dopada, niste sigurni da li da joj vjerujete. Ili – bojite se sopstvene zanesenosti. Ili – nudi vam se tajna priča, želje vas vuku ali razum govori drugo.

Posao

Ulazak i planete Merkur u polje koje se vezuje za poslovnu tematiku, dodatno će pokrenuti Rakove i usmjeriti ih na ovu stranu. Neke dobre informacije će početi da dolaze do vas. Vi ćete u ovoj sedmici lakše pronalaziti dobre ideje, ili puteve i rješenja za problematiku koju imate – jer razmišljate na drugačiji način, praktičnije i realnije. Samo nemojte biti impulsivni u nekim odlukama i izbjegavajte da se upetljavate u dogovore koji su nedefinisani ili sa osobama kojima baš i nije vjerovati.

Novac

Stabilnija situacija.

Zdravlje

Moguće su alergije. Takođe – manji problemi sa spavanjem.

LAV

Hrana

Izraženi problemi sa probavom tokom ove nedjelje. Trebali bi da izbjegavate premasnu hranu, mesne prerađevine i slatkiše. Pokušajte i da smanjite unos testa, pekarskih proizvoda i bijelog hljeba. Ono što vam se preporučuje su sve vrste svježeg povrća i voća.

Ljubav

Sve okolnosti su na vašoj strani. Ovo može biti jedan od ljepših i stabilnijih perioda za partnera i vas, momenat kada se možete odlično provesti zajedno, uživati u nekim finim trenucima a usput i porazgovarati o mnogim pitanjima koja su do sada predstavljala problem ili kamen spoticanja u vašem odnosu. Realno gledano, nemate nikakvih razloga da budete nezadovoljni. A ako jeste – onda nije problem ni u partneru ni u okolnostima, već u vama. Slobodni Lavovi – prijatelji, druženje, društvene mreže i aktivnosti – mnogo mjesta za zabavu i mnogo šansi da se baš onako lijepo skontate sa nekim.

Posao

Vrlo jaka nedjelja i za svaku vrstu poslovnih aktivnosti. Merkur dolazi u protočan aspekt prema vašem znaku, pa ćete se bolje dogovarati, lakše kopčati i efikasnije sporazumijevati sa drugima a pokrenuće se i sve vrste ugovora i papiroloških pitanja. Vi lično ćete lako prepoznavati prave prilike i umjeti da se aktivirate prema njima. Ono što će vam malo praviti problem je nestrpljivost i impulsivni potezi – pre bitnih odluka ipak je možda najbolje posavjetovati se sa nekim kome vjerujete.

Novac

Korektnija finansijska situacija. Samo su troškovi i dalje neobuzdani….ili ste vi neobuzdani u trošenju?

Zdravlje

Glavobolje, alergije, sklonost prehladama.

DJEVICA

Hrana

Potrebno vam je više povrća i to najprije u svježoj formi – kroz salate. Izbjegavajte da ga kuvate ili barite, za vas je bolja varijanta grilovano ili kuvano na pari. Takođe – žitarice, ali i orašasti plodovi, u kombinaciji sa suvim voćem. Mliječni proizvodi i riba.

Ljubav

Ušli ste u fazu kada će mnogo toga postajati jasnije što se vašeg partnerstva tiče. Osjetićete potrebu da kažete šta imate, a ako kažete prave riječi – odnos može itekako krenuti ka popravljanju. Još ako budete inicijator i povučete neke poteze koji dodatno spajaju partnera i vas – to će biti još bolje. Samo znajte, ništa ne može da se na brzinu riješi, zato nemojte biti nestrpljivi i djetinjasti i tražiti sve sad i odmah. Slobodne Device – ili ćete se sa nekim tek upoznati, ili ćete pojačati komunikaciju sa osobom koja vam je već neko vrijeme intrigantna. Nemojte žuriti nigdje, neka sve ide svojim tokom, a ide kuda treba.

Posao

Osjetićete priliv nove energije i jaču potrebu da mijenjate nešto, ali i da mijenjate sebe i svoje dosadašnje postupke i način funkcionisanja u poslovnom okruženju. Mnogo toga od ove nedjelje počinje da dolazi na svoje mjesto, ali ako osjetite potrebu da požurite i da sve riješite jednim potezom – nemojte. Koliko god da su stvari krenule naprijed i na bolje, još uvek postoje neke situacije koje ne vidite jasno ili vam pak saradnici ne daju potpune informacije. Potrudite se da se bolje razumijete sa saradnicima i šefovima.

Novac

Nije savršeno, ne po pitanju priliva već po pitanju i dalje pojačanih troškova.

Zdravlje

Moguće su češće glavobolje. Meteoropatske reakcije kod starijih Devica.

VAGA

Hrana

Svjesni ste da morate da mijenjate nešto u načinu ishrane, ali jednostavno nemate volje i non stop odlažete početak za sjutra, prekosjutra….i tako dalje…Proljeće je stiglo, treba pokazati svoje atribute, a vi trenutno baš ne možete da se pohvalite njima….

Ljubav

Sve ono što se vezuje za spavaću sobu (ili za neke druge prostorije, sve po nahođenju) partnera i vas će spajati. Dakle, strasti funkcionišu i dalje i to vrlo lijepo. No, u svemu ostalom umijeće u ovoj nedjelji da bude pomalo burno. Vi želite da istjerate svoje, voljena osoba da istjera svoje. Pa će često funkcionisati ona varijanta “udario tuk na luk”. Neće valjati ako se neke sumnje ili lažuckanja dodatno uvuku u vašu priču. E tad će se taj luk i taj tuk češće raspravljati. Slobodne Vage – vrlo dobro vi znate i šta i koga želite. Udvarača će u ovoj nedjelji biti više ali vaš je pogled okrenut samo na jednu stranu. Osvojite kog srce želi.

Posao

U prilično ste borbenom i aktivnom raspoloženju ali ne očekujte da će pregovori i dogovori koji će se pokrenuti u ovoj nedjelji (ili su već neko vreme aktuelni) biti lako ostvarivi. Vi ćete željeti da požurite, ali druga strana će odugovlačiti, čas zna šta hoće čas ne zna, te danas može ovako te sjutra ne može i tako dalje….Savjet – ne pristajte ni na šta što vam stopostotno ne odgovara, ne uklapajte se tako što ćete smanjivati ili menjati svoje uslove. Recite iskreno i otvoreno – pa ko hoće, hoće. Ko neće – ne mora.

Novac

I vama su troškovi i troškarenja izuzetno slaba tačka (ne samo) u ovoj nedjelji.

Zdravlje

Alergije, glavobolje, sinusi, prehlade – sve na sitno, ali nervira.

ŠKORPIJA

Hrana

Možda nećete uspjeti da kontrolišete apetit, ali ste krenuli ozbiljno sa nekom rekreacijom, pa će vaš organizam sada na drugačiji način procesuirati namirnice koje konzumirate. Pomozite mu, unosom svežeg voća i povrća i izbjegavanjem slatkiša (aha, biće to, biće…)…

Ljubav

U glavi vam se lijepo razbistrilo i pokrenulo po pitanju posla, ali po pitanju emocija – i ova nedjelja vam donosi jaka vrludanja, mnogo korak naprijed korak nazad situacija, previše razmišljanja, mnogo unutrašnjih borbi i naravno – to da je odnos sa partnerom čas dobar i ispunjen dubokim emocijama, a čas se vi jedva uzdržavate da ne prasnete. Usput – strasti bukte. Neće doći ni do kakvog većeg problema sa voljenom osobom u ovoj sedmici, ali ćete bar vi lično proći kroz nju sa puno napora. Slobodni – polomiše se neki oko vas a vi uporno gledate na drugu stranu. Šta tražite i čekate – samo vi znate.

Posao

Pa, eto i Merkura u vašem polju poslovne svakodnevice i komotno opšta žurka može da počne. Da će obaveza biti, ma hoće – to vas neće mimoići. No, ono što je dobro i novo jeste da od ove nedjelje intenzivnije ulazite u fazu nekih promena. Prilike se ukazuju, pokreću se lagano dogovori, ulazite u neke pregovore, rješavate papirološka pitanja. Sve je ovo dobro, ali neka ide kako ide – ne požurujte ništa i ne budite nestrpljivi jer vas nestrpljivost može koštati. Sada samo bistra i hladna glava pravi pravi dogovor.

Novac

Para ima, ali ne onoliko koliko biste vi hteli. A vi biste hteli puno. E pa teško da će to ići tako.

Zdravlje

U suštini, ništa vam nije ali vas sve po malkice bolucka, grebucka, žulja, smeta. i fizički i mentalno.

STRELAC

Hrana

Mliječni proizvodi će vam prijati, a naročito sve vrste sireva. Neka na vašem stolu tokom ove sedmice bude više zastupljena riba, piletina, ćuretina, a svinjsko meso i mesne prerađevine izbjegavajte. Neka ni jedan obrok ne prođe bez salate od više vrsta sezonskog povrća.

Ljubav

Što je više otvorene i iskrene komunikacije, što je manje prećutkivanja ili sakrivanja bitnih činjenica – bilo sa vaše bilo sa partnerove strane – bolje će vam biti. Imate sve preduslove da prođete kroz jednu lepu, ujedno opuštajuću ali i finim aktivnostima nabijenu nedelju – ali bi za to ipak bilo potrebno da ispoštujete gore navedenu stavku. U suprotnom – dobićete polovičnu situaciju – čas dobro raspoloženje, čas sumnja, nepovjerenje. Slobodni Strelčevi – još jedna jako fina za ljubavna dešavanja nedjelja je pred vama. Flertovanja i novih poznanstava će biti, a vi ćete zaista uživati u kontaktima sa suprotnim polom.

Posao

Koliko god vama izgledalo da se dobro razumijete i sporazumijevate sa saradnicima, itekako je moguće da u ovoj sedmici bude problema i nejasnoća u komunikaciji. To što vi razmišljate (ili pričate) brzo – ne znači da drugi isto tako brzo mogu da vas razumiju ili prihvate vaše stavove. Dakle, treba se kloniti zaključaka donijetih na brzinu, ali isto tako – i brzinskih odluka. Potrebno je da ozbiljnije i dublje razmislite o svemu što vam se eventualno nudi u ovoj sedmici. Kreativnosti, ideja i volje za uspehom imate.

Novac

Korektna finansijska situacija.

Zdravlje

Stabilno, ali se treba čuvati prehlada – grlo je osjetljivo.

JARAC

Hrana

Dosta se trošite, što mentalno što fizički, pa je neophodno da pojačate ishranu i obogatite je vitaminima i mineralima. Preporuka za vas je riba, bilo rečna bilo morska, med sa dodatkom polena ili propolisa, mnogo svježeg povrća. Izbjegavajte slatkiše i brzu hranu.

Ljubav

Koliko komunikacija u vašem odnosu može biti kamen spoticanja u ovoj sedmici, isto toliko može biti “sredstvo” da mnoge situacije riješite i stabilizujete odnos sa voljenom osobom. Sad je samo pitanje koliko ćete vi imati snage da tu istu komunikaciju usmerite na jednu ili na drugu stranu. Partner će u ovoj nedjelji mijenjati raspoloženja na dnevnoj bazi, na vama je da pokušate da to svojim unutrašnjim mirom i pojačanim razumijevanjem “kontrolišete”. Slobodni Jarčevi – ovaj period je više za neke površne flertove ili povremenu komunikaciju. Ako želite više od toga, moraćete da budete strpljivi i uporni.

Posao

Neke komplikacije vas očekuju u komunikaciji sa saradnicima i kolegama. Teško se sporazumijevate sa nekima od njih, pogotovo sa onim osobama koje nemaju dovoljno strpljenja da vas saslušaju i koje samo žele da tvrdoglavo rade stvari na svoj način. Nemojte i vi biti nestrpljivi, na taj način biće maltene pa nemoguće da dođete do nekog rešenja. No, isto tako – možete shvatiti da ste u prethodnom periodu napravili grešku ili propust u radu i sada će biti potrebno da to ispravite i regulišete.

Novac

Dosta stabilno.

Zdravlje

Alergije, povrede, više opreza u saobraćaju.

VODOLIJA

Hrana

Iz svoje ishrane trebali biste da izbacite mesne prerađevine, proizvode od bijelog brašna, grickalice, slatkiše. Započnite dan sa sokom od pomorandže, grejpfruta, limuna, koristite maslinovo ulje, đumbir, mlečne proizvode, med i naravno – dosta svježeg povrća.

Ljubav

Ulaskom Merkura koji vlada vašim poljem ljubavi i zabave u Ovna, slobodne Vodolije dodatno dobijaju podsticaj da se pokrenu, ali isto tako – dobijaju još veću pozornost od strane suprotnog pola. Ovo je odličan period za nova poznanstva, za interesantnu komunikaciju i za mnogo flertovanja – nešto u čemu vi uživate. Baš u ovoj sedmici kockice se jako lepo mogu složiti između vas i jedne osobe i pokrenuti dešavanja u pravom smjeru. Zauzeti – pravu priču sa partnerom imate, bolje ćete se razumijeti i lakše slagati. Isto tako – podsticaćete i davati vjetar u leđa jedno drugom. Biće sitnih napetosti, ništa strašno.

Posao

I po pitanju posla slijedi vam period velikih dešavanja. Rješavajte papirološka pitanja, rješavajte dogovore i pripremajte se da lagano finiširate neke poslove koje ste pokrenuli u prethodnom periodu. Dobar je momenat i za nove poslovne aktivnosti i nove priče – samo vodite računa da kada dogovarate finansijski momenat posla – lepo razumijete jedni druge. Pod dejstvom ste velike i aktivne energije i ovo jeste vrijeme da se pokrenete na svaki mogući način. Naradićete se, ali ćete biti više nego zadovoljni.

Novac

Troškovi vam bukvalno jedu novac.

Zdravlje

Sitne tegobe, ali dovoljne da vas nerviraju – alergije, prehlade, manje povrede.

RIBE

Hrana

Pojačajte unos sezonskog povrća i voća, naročito blitve, zelene salate, zelja, mladog kupusa, ali i krušaka, jabuka, crvenog grejpfruta. Konzumirajte hleb i peciva od integralnog brašna, smanjite unos mesa, ali pojačajte mliječne proizvode.

Ljubav

Sa vašeg ljubavnog neba polako se sklanjaju bar oni najtamniji oblaci. Ne mogu reći da će vam sve biti savršeno sa voljenom osobom, jer ste vi više nego sposobni da u trenutku iskomplikujete i sebi život ali i odnos sa partnerom – ali ipak se vide neki pomaci na bolje. Ako ništa drugo – makar ćete početi da razgovarate otvorenije i iskrenije i vi ćete brzo shvatiti da ste se zbog nekih situacija bez ikakvog razloga nervirali i opterećivali. Idite dalje zajedno, polako. Slobodne Ribe – ma dešavanja ima puno sa suprotnim polom, ali suviše je mutna i zapetljana situacija da bi trebalo donositi konkretnije odluke. Sačekajte.

Posao

Od ulaska u ovu nedjelju uspevate da na lakši način pohvatate končiće poslovnih dešavanja i da se bolje organizujete, a samim tim – i budete efikasniji ali i smanjite nivo stresa kod vas. Napravili ste u proteklom periodu jednu dobru osnovu, i čak iako sada bude brzih dešavanja u poslovnom segmentu – mirnije ćete funkcionisati. Neke odluke sazrijevaju u vašoj glavi i sada jeste trenutak da povučete odgovarajuće poteze. Odnos sa poslovnim partnerima i saradnicima je korektniji u ovoj sedmici.

Novac

Olakšane finansijske okolnosti. Još uvek je dosta troškova za kuću i ukućane, ali snalazite se.

Zdravlje

Čuvajte grlo. Moguće su glavobolje.

Astrolog: Olga Savić

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije