Connect with us

POLITIKA

BIVŠI MINISTAR POLICIJE O AKTUELNOM MINISTRU PRAVDE

Adžić optužio Milovića: On je zaštitnik mafije!

Milović je rekao da ukoliko misle da je za predmet Binali uzeo pare ili povezan sa mafijom, podnesu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu

Milović i Adžić, Foto: PES/Press

Poslanik GP URA i bivši ministar policije Filip Adžić optužio je ministra pravde Andreja Milovića (PES) da je zaštitinik mafije, što je, kako je rekao, potvrdio odbijanjem da izruči jednog od najvećih kriminalaca, koji je odgovoran za brojna nedjela u Turskoj Binali Camgoza.

Milović je rekao da ukoliko misle da je za predmet Binali uzeo pare ili povezan sa mafijom, podnesu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu.

Rasprava se odvija tokom konsultativnog saslušanja Milovića povodom inicijative o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima na Ustavnom odboru.

“Mislim da sam ja nekome poremetio planove po pitanju Binalija. Neko mu je nešto obećao prije ove 44. Vlade i imao neke, možda plaćene obaveze prema njemu, odnosno, naplaćene pa ih nije isporučio, pa su jedva čekali da ga ja isporučim Turskoj, da ne progovori”, kazao je Milović.

Milović je pitao ko je iz prethodne vlade, zajedno sa Telmanom Ismailovim reketirao ruskog državljanina.

“S kim je bio ekskluzivni sastanak u ugostiteljskom objektu na Primorju, koliko je uzeto miliona od toga čovjeka”, kazao je Milović.

On je rekao da ne postoji nijedan pozadinski razlog za izmjene, samo praksa u Evropi da su sudije US i Vrhovnog suda, ljudi kojima se daje šansa da kasnije idu u penziju zato što su čuvari sistema.

“Da li mi se ko sviđa, personalno ili ne, o tome bih mogao da govorim i možda bi se oko nekih personalnih rješenja Vi i ja složili”.

Adžić: Milovićevi pokušaji da se zaštiti mafija zasad prolaze

Adžić je odgovorio Miloviću da je nevjerovatno koliko informacija posjeduje po pitanju nekih slučajeva koji su se dešavali tokom trajanja prethodne i ranijih vlada:

“A da u slučaju koji se tiče direktno njega, nije imamo nikavu informaciju što je i sam potvrdio –da nije bio obaviješten od Agencije, niti od drugih institucija koje se bave bezbjednošću , da je upravo ovaj državljanin kojem je omogućio zaštitu u Crnoj Gori, neko ko se potražuje zbog više ubistava, preprodaje narkotika, kriminalnog udruživanja, pokušaja ubistava nekih zvaničnika u Turskoj”, rekao je Adžić.

Istakao je da javnost može posvjedočiti da se radi o šarlatanskim izjavama koje ničim nisu utemeljene. Istakao je da nije “vidio taj događaj” da je neko nekome dao novac, jer bi u suprotnom to prijavio.

“Ako je neko iz prethodne vlade preuzeo obavezu da se to lice (Camgoz) sačuva, zašto to nije urađeno? Zašto ste to vi uradili ako je neko drugi preuzeo obaveze. Taj neko bi valjda imao interes da se to lice sačuva”, kazao je on.

On je rekao da Milović insinuira nešto što ne postoji.

Milović je dobacio :“Porodica Binali sa Abazovićem”.

Adžić je rekao da je smiješno to što Milović insinuira, te da Milovićevi pokušaji da se zaštiti mafija zasad prolaze.

Milović je odgovorio da je Adžićeva ekspertiza “kafa s mlijekom”, navodeći da je tanak sa pravnom materijom:

“Mafiju štite oni koji su svojim neradom doprinijeli da mafija I dalje bude tu, a tri godine su upravljali bezbjednosnim sektorom. I sad kad ministar pravde predloži izmjene ZKP-a, koje vi niste predložili a imali ste tri godine, kažete “Ovo je ministar koji štiti mafiju” .Zašto su se onda digli advokati mafije da kažu za izmjene člana 179 da su neustavne”.

On je pitao zašto mu onda mafija šalje kurire koji mu govore da nije pametno to da radi.

Milović je kazao da postoje obaveze prema nekima iz UIKS-a, i kojim klanovima koji je poslanik vezan i bivši ministar, ko koga čuva na Cetinju, sa kim je koja budvanska grupa, u koju luku se preselio šverc iz Luke Bar i koji klan sad to radi, navodeći da će to saopštiti na Odboru za bezbjednost.

On je rekao da ANB još SDT-u ne dostavlja sadržaj razgovora Adžića sa Radem Miloševićem o švercu cigareta.

“Tu vas svrbi. Zato vi ponavljate “Milović mafija, Milović mafija”.

On je kazao da su udari na njega, u stvari, udari na Milojka Spajića.

“Vi znate da sam ja politička kičma Milojka Spajića i da kad slomite tu kičmu, slomili ste njega. Ne može vam to poći za rukom, nemate dokaze. Kao što ste montirali aferu Do Kvon… Dovešćemo jednog čovjeka koji će svjedočiti gdje ste vi rekli ko ga je prebacio preko granice, u kojem autu. Znate možda na koga mislim.Taj čovjek je iz javnog života i kredibilan”, rekao je Milović.

Adžić je rekao da Milović koji je rekao da će podnijeti ostavku ,pa dobio “šamar” od SDT, sada se zbog nemogućnosti da odgovori novinarima, krije od njih i prilikom ulaska u salu”.

Istakao je da nije nika dbio konobar, ali da bi radije prodavao kafu, nego kao Milović informacije svoje stranke drugoj stranci.

Milović je kazao da su svi Skajovci, misleći na učesnike Sky aplikacije slavili kad je Adžić postao ministar.

“Bemaksu su dali poslove”, kazao je Milović.

Milović je rekao da ne bježi od novinara i da će dati izjave.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Američka ambasadorka: Zahvaljujemo Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila

„Danas je tužan dan. Dan kada obilježavamo dvije godine nepravedne agresije Rusije na susjeda Ukrajinu“

Foto: Screenshot

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila, saopštila je danas ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Iz Ambasade SAD je saopšteno da se Rajzing Rajnke obratila povodom druge godišnjice početka ruske agresije na Ukrajinu.

„Danas je tužan dan. Dan kada obilježavamo dvije godine nepravedne agresije Rusije na susjeda Ukrajinu. Dozvolite mi da jasno kažem: Sjedinjene Države osuđuju brutalnost Rusije prema ukrajinskom narodu, zapaljivu retoriku o Evropi i revanšističke želje za osvajanjem. Za takve akte Rusije nema mjesta u 21. vijeku. Ambasada SAD zahvaljuje našem NATO savezniku Crnoj Gori na podršci Ukrajini i ukrajinskim izbjeglicama koje je primila. Uz kolektivnu podršku partnera i prijatelja, kao što su Crna Gora i Sjedinjene Države, čvrsto vjerujemo da će Ukrajina uspjeti da se odbrani. Pozivamo Kremlj da prekine agresiju i ilegalni osvajački rat i poštuje suverenitet i dostojanstvo Ukrajine i njenog izdržljivog i ponosnog naroda“, poručila je Rajnke.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

PES: Odavno primjetna namjera Milatovića da opstruira rad Vlade i partije

„Važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u Tviter ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji“

Pokret Evropa sad (PES) saopštila je da je odavno primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, što je kulminiralo današnjim napuštanjem partije.

U saopštenju navode i da je „dobro što je Milatović shvatio da je vrijeme da napusti PES, kako društvo ne bi trpjelo zbog ličnih nezadovoljstava“.

Sada već bivše partijske kolege poručile su Milatoviću i da je „važno zbog Crne Gore da održi ono što u ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji“.

Milatović je danas podnio ostavku na sve funkcije u PES-u navodeći da je dosadašnji način rada partije „suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta“.

Iz PES-a su saopštili da su od preuzimanja vlasti, doprinijeli smanjenju tenzija u društvu i rješavanju problema dijalogom sa svim političkim i društvenim akterima.

„Ovaj dijalog je rezultirao izborom ključnih funkcija u pravosuđu, uspješnim popisom, povećanjem minimalnih penzija na 450 eura, kao prvog koraka programa Evropa Sad 2“, navodi se u saopštenju PES-a.

Iz PES-a dodaju da su odblokirali proces evropskih integracija i da je Crna Gora bliža ulasku u EU nego ikad ranije.

„Nastavićemo da se zalažemo za izbor kompetentnih pojedinaca na ključne funkcije, iako razumijemo da to predstavlja novost na političkoj sceni i da se tome protive neke političke strukture, pa čak i pojedinci koji su do skoro bili u PES-u. Nastavićemo da se borimo za bolji standard građana i, uprkos svim opstrukcijama, povećanje njihovih zarada i sprovođenje programa Evropa Sad 2 do kraja. Na kraju se nadamo da će zbog javnog interesa aktuelni predsjednik smoći snage da se izdigne iznad ličnih netrpeljivosti i da će se voditi interesima građana, za razliku od dosadašnjeg postupanja, i da neće izlaziti iz svojih ustavnih nadležnosti“, piše u saopštenju.

Ističu i da vjeruju „da je zato dobro što je Milatović shvatio da je vrijeme da napusti PES, kako društvo ne bi trpjelo zbog ličnih nezadovoljstava“.

„Ovo je način da se odnosi postave na novim osnovama koje će, nadamo se, biti kvalitetnije. Važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u Tviter ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji“, zaključuje se u saopštenju.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Milatović: Dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad

„Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta“

Milatović. Foto: Srđan Ilić

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i aktuelni predsjednik države Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u partiji.

„Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti. Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu“, napisao je Milatović na nalogu na mreži X.

Dodao je da je Pokret Evropa sad bio i ostaće važan dio njega.

„Jer smo zajedno ispisivali istoriju demokratskih promjena u zemlji. Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta“, kazao je Milatović.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije