Connect with us

DRUŠTVO

VOZAČI NEZADOVOLJNI

(FOTO) Čekajući tunel na Jelovici, Beranci idu preko Trešnjevika za Podgoricu

Putovanje kroz maglu, susnježicu i kišu kroz Trešnjevik baš zna da potraje. Ali, to je alternativa. Jer, za sada nema pravca kojim bi Beranci i Andrijevčani sa komšijama iz Plava i Rožaja brže do Podgorice

Put preko Trešnjevika, Foto: Screenshot

Vozači sa sjevera gotovo da su zaboravili na lagodna putovanja. Iz Berana se do Podgorice ide preko prevoja Trešnjevik. Vožnja je kraća ali u zimskim uslovima riskantna. Na saobraćajnicu preko Bijelog Polja ide ko mora jer su kolone i zastoji svakodnevni na trasi koja bi novim putem dva grada trebalo da poveže za dvije godine.

Putovanje kroz maglu, susnježicu i kišu kroz Trešnjevik baš zna da potraje. Ali, to je alternativa. Jer, za sada nema pravca kojim bi Beranci i Andrijevčani sa komšijama iz Plava i Rožaja brže do Podgorice.

Foto: Screenshot

„Loši su uslovi, još snijeg kako je pao, ali dobro, mora se tuda jer je zaobilaznica zatvorena, radovi su, sve u prekidu, znate i sami. Da je slobodna magistrala, da nisu ovi radovi kao što se ovdje radi i ka Baću, to je sve zatvoreno, nešto ne odmiču ali dobro“, kazao je Elvis Kuč iz Rožaja.

„Često koristim ovu dionicu ovdje preko Trešnjevika. Skoro smo baš išli. Preko Bijelog Polja je put katastrofa. Treba nam sat i više da prođemo do BP što ćemo ovdje da prođemo za kratko vrijeme. Da je Bog dao da je put malo bolji ali opet je bolje, nema radova i zastoja“, kazao je Zahid Kuč iz Lučica kod Rožaja.

„Nema drugog izbora, morao sam ovim putem do Podgorice. Jedino je ovo rješenje najkraće“, navodi Džemal Agović iz Berana.

Od Trešnjevika do Mateševa je 35 kilometara. Doduše, putem starim više od jednog vijeka. Svaki kamen i rupu na cesti najbolje poznaju vozači školskih autobusa.

Foto: Screenshot

„Slabo se čisti, zaledi put ali u odnosu na primorje i Podgoricu snalazimo se jer tu živimo, imamo malo više iskustva“, kazao je Milorad, vozač djačkog kombija iz Andrijevice.

„Bliže nam je ovdje da idemo za Podgoricu. Samo da asfaltira država ovaj put. Malo da ga prošire, da ga urede“, istakao je Petar Filipović iz Andrijevice.

Uporedo sa tim su i očekivanja da se završi gradnja tunela na Jelovici kod Berana. Sve do tada vozači su primorani da koriste kraći ali zimi riskantniji put u podnožju Komova. Ni mještanima Kralja kod Trešnjevika nije mnogo bolje.

„Snanalizmo se, mučimo se“, kazao je Dojčilo Martinović, selo Kralje.

Volio bi i Željko Došljak bolji put iz Bijelog Polja prema Beranama. Zastoji u kolini prate ga otkako je počela rekonstrukcija magistrale između dvije opštine. Alternativu nema.

„Svakodnevno prolazim, imam dva đaka. U školu odvodim – dovodim sa sela, stvarno gubimo mnogo vremena na ovom putu. Mnogo se čeka, veliki su zastoji, nije regulisano mislim, kako bi trebalo. Nisam protiv da se radi ali češće bi trebalo da nas puštaju“, naveo je Željko Došljak.

Bolji asfalt kroz Trešnjevik, otvoren tunel na Jelovici i saobraćajnica do Bijelog Polja. To su rješenja za probleme brojnih putnika. Na njih će, po svemu sudeći morati da sačekaju. Koliko, to ne znaju. Sigurno je, međutim, da će im za svako novo putovanje trebati i vremena i strpljenja.

(RTCG) 

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

DRUŠTVO

(FOTO) Milatović ispratio crnogorske sportiste na Olimpijske igre

„Led“ bi trebalo da probije bokserka Bojana Gojković, jer su za 27. jul zakazane prve borbe u kategoriji do 54 kilograma, a moguće je da prva bude i Danka Kovinić (zavisi od rasporeda u tenisu), koja će nositi zastavu zajedno sa Milivojem Dukićem.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sa vaterpolistima (Foto: Gardašević Photography)

Nadmetanja na Olimpijskim igrama u Parizu počeće fudbalskim utakmicama 24. jula, dva dana kasnije je otvaranje na Seni, a nakon toga će na borilišta i crnogorski sportisti, prenosi RTCG.

„Led“ bi trebalo da probije bokserka Bojana Gojković, jer su za 27. jul zakazane prve borbe u kategoriji do 54 kilograma, a moguće je da prva bude i Danka Kovinić (zavisi od rasporeda u tenisu), koja će nositi zastavu zajedno sa Milivojem Dukićem.

Dan kasnije će početi nastup vaterpolo reprezentacija, a početkom avgusta će se nadmetati jedriličar Dukić, plivači Jovana Kuljača i Miloš Milenković, kao i atletičar Darko Pešić.

U foto-galeriji agencije Gardašević Photography pogledajte detalje sa svečanosti dvoru u organizaciji predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića:

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

Dajković: Uputiću inicijativu o uklanjanju spomenika Titu iz Podgorice

„Režim Josipa Broza Tita, a koji je bacio ljagu na slavnu antifašističku tradiciju naše zemlje u koju se i moj rođeni đed ugradio kao jedan od prvih antifašista u Rijeci Crnojevića“, naglasio je Dajković

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković saopštio je da će Skupštini Glavnog grada uputiti Inicijativu o uklanjanju spomenika Josipu Brozu Titu u Podgorici.

„Kao dio vladajuće većine u Glavnom gradu, duboko svjestan nepravdi i zločina koje su činili komunisti na području Crne Gore, dakako ne umanjujući i zločine koji su činili drugi pokreti, uputiću Skupštini Glavnog grada Inicijativu o uklanjanju spomenika Josipu Brozu Titu koji se nalazi nedaleko od crnogorskog parlamenta“, izjavio je Dajković.

„Tom odlukom bi Podgorica pošla u korak sa brojnim drugim evropskim gradovima koji su se suočili sa naslijeđem totalitarnih režima, među kojima je bio i režim Josipa Broza Tita, a koji je bacio ljagu na slavnu antifašističku tradiciju naše zemlje u koju se i moj rođeni đed ugradio kao jedan od prvih antifašista u Rijeci Crnojevića“, naglasio je Dajković.

Nastavite sa čitanjem

DRUŠTVO

(FOTO) Svi na sjever: Pogledajte gužvu na auto-putu

Koolone automobila uputile su se prema sjeveru države, pa je gužva nastala i na auto-putu Princeza Ksenija

Foto Slaviša Đorđević

Kolone automobila uputile su se prema sjeveru države, pa je gužva nastala i na auto-putu Princeza Ksenija. Novinar RTCG zabilježio je gužvu na izlazu sa auto-puta kod Mateševa.

Foto Slaviša Đorđević

Foto Slaviša Đorđević

Zbog blokade tunela Sozina, kolone su i prema Baru i Sutomoru.

Budući da će se tokom predstojećih dana praznika značajan broj naših sugrađana, ali i turista uputiti kako ka primorskim tako i sjevernim opštinama, Uprava policije skrenula je pažnju na pojačanju frekvenciju saobraćaja, najavljene obustave saobraćaja na pojedinim dionicama puta, i zamolila vozače za dodatni oprez i vožnju uz poštovanje saobraćajnih propisa.

„Imajući u vidu izrarzito visoke temperature i nepovoljne vremenske prilike koje su zahvatile Crnu Goru, te da će se ovakva situacija nastaviti i narednih dana, podsjećamo vozače da putovanje planiraju, uz preporuku da to čine u ranim jutarnjim ili kasnijim popodnevim časovima“, navodi se u saopštenju.

Apeluju na vozače da strpljivom vožnjom prilagođenom uslovima na putu, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

„Ovu priliku koristimo i da svim građanima Crne Gore čestitamo Dan državnosti, uz želju da praznike provedu u dobrom zdravlju, putujući sigurno i bezbjedno do odredišta.“

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije