Connect with us

POLITIKA

BIVŠI PREMIJER

Krivokapić: Privođenje Spajića bilo bi slično državnom udaru

On je kazao da je krajem aprila upozorio da su bukvalno svi okrenuti protiv Spajića – sve partije i većina lidera tih stranaka

Foto: Reuters

Privođenje predsjednika Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića bilo bi slično državnom udaru, ocijenio je bivši premijer Zdravko Krivokapić.

On je kazao da se, na bazi jednog pisma, pravi predstava dramskog karaktera.

„Jer takva je ekipa 43., neustavne Vlade, oni se više bave predstavama nego rezultatima. I ne vjerujem da je išta od toga istina. Ako je istina, molim vas, činjenice na sto, pokažite građanima“, rekao je Krivokapić u intervjuu agenciji MINA.

On je kazao da je krajem aprila upozorio da su bukvalno svi okrenuti protiv Spajića – sve partije i većina lidera tih stranaka.

„Razlog leži u činjenici da Spajić, za razliku od drugih političara koji se bave samo politikom, ima i viziju kako Crnu Goru da učini drugačijom, boljom i kvalitetnijom“, smatra Krivokapić.

On je naveo da je tada upozoravao da će jedna od afera biti vezana za kriptovalute, i dodao da nije mogao da saopšti podatke sa kojim je raspolagao.

„Znao sam da će to da se desi, i naravno imao sam saznanja da će Spajića da privede policija, bar na 24 ili 48 sati, kako bi na taj način skrenula pažnju građanima sa onoga što se definiše kao program u odnosu na neke tobože kriminalne radnje gospodina Spajića“, kazao je Krivokapić.

Upitan da li vjeruje da se to može desiti, on je rekao da „misli da bi to bilo slično državnom udaru“.

„Iznijete činjenice meni liče na stav Paje Velimirovića, koji je rekao da je razmontirao oružje i bacio ga u jezero. A oni tvrde da se ti podaci, koje kao nijesu vidjeli, nalaze u tom računaru“, naveo je Krivokapić.

On je upitao da li nepouzdan čovjek, koga potjernicom traže Sjedinjene Američke Države, može da bude kredibilan, „kao Sinđelić što je bio kredibilan za državni udar“.

Krivokapić je kazao da ne želi da pripada nijednoj partiji, ali da smatra da je za Crnu Goru najbolje da građani podrže PES, iz nekoliko razloga.

„Prvo zato što je to jedna vrlo dobro osmišljena priča, koja predstavlja nastavak mnogih programa koji nijesu mogli da budu realizovani u okviru 42. Vlade“, rekao je Krivokapić.

On je naveo da je PES skrenuo težište priče prema ekonomskim, životnim temama.

Krivokapić je kazao da je siguran da će PES realizovati program koji su predstavili tokom predizborne kampanje.

„Znate da smo u 2021. godini, vrlo domaćinskim poslovanjem, odnosno brigom o finansijama, uštedjeli 200 miliona EUR. Nemojte da to dovodite u vezu sa zaduženjem“, rekao je Krivokapić.

On je dodao da nijedan cent od tog zaduženja nijesu iskoristili, osim za podmirenje dugova koje su napravili prethodnici.

Krivokapić je naveo da misli da će Spajić sa programom i partijom uspjeti da Crnu Goru primakne evropskom standardu o kojem, kako je kazao, svi građani sanjaju.

On je, govoreći o Demohrišćanskom pokretu, čiji je jedan od osnivača, rekao da u suštini jeste demohrišćanin, ali da „jednostavno ne može da bude sa određenim ljudima na bazi saznanja koje ima“.

„I došlo je do razmimoilaženja između mene i gospodina Vukšića. To je prirodno“, dodao je Krivokapić.

On je, odgovarajući na pitanje šta je bio glavni razlog za pad Vlade na čijem je čelu bio, kazao da je ta Vlada koja je, kako je ocijenio, zasigurno najkompetentnija i to će istorija dokazati, imala najveći broj oponenata, kao što danas ima PES.

Krivokapić je rekao „da je prvi pokušaj rušenja njegove Vlade onaj koji je nametnuo bivši ministar pravde Vladimir Leposavić“, koji je protažirao samostalno određene stavove koji apsolutno nijesu bili stavovi Vlade.

Ministar, kako je dodao, treba da slijedi stavove koje dogovori Vlada.

„On je čovjek koji je u tom vremenskom periodu zadatke koje je dobijao obavljavao vrlo malim intenzitetom. On je bio kočničar u njegovom ministarstvu za napredak u okviru Evropske unije (EU)“, kazao je Krivokapić.

Na pitanje ko je politički najviše profitirao od smjene 42. Vlade, on je odgovorio da je to Građanski pokret URA i Socijalistička narodna partija, i da je to svakom građaninu jasno.

Upitan da li ima razlike između ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) koji je potpisao premijer Dritan Abazović i dokumenta koji je on bio u prilici da potpiše, Krivokapić je kazao da je razlika više u tehničkom nego u suštinskom dijelu.

„U suštinskom dijelu nema bukvalno niti jedne promjene“, dodao je Krivokapić.

Na pitanje zašto onda on nije potpisao ugovor, Krivokapić je odgovorio „pitajte neke episkope iz SPC, političare iz Crne Gore, „srpski svet” iz Beograda, aktuelnu politiku u Beogradu“.

On je kazao da aktuelnoj politici u Beogradu nije bio interes da on potpiše Temeljni ugovor.

Upitan da li je uticaj crkve u sekularnoj državi kakva je Crna Gora sada veći i da li smatra da je to u redu, Krivokapić je rekao da država treba da radi svoj dio posla, a crkva svoj.

„I naravno, ja razumijem određene sveštenike koji žele da se bave politikom, ali mislim da je to vrijeme prošlo, da treba svako da radi u domenu svojih nadležnosti i time ćemo svi biti zadovoljni“, dodao je Krivokapić.

On je kazao da je vrlo neadekvatno da se određeni episkopi slikaju u predizbornoj kampanji sa određenim liderima.

Krivokapić je naveo da je to jedna od nelogičnosti i da crkva ne bi smjela sebi da daje takav luksuz.

„Kao što ne bi smjela da ističe toliko taj jedan čin potpisivanja jednog normalnog ugovora, koji je urađen sa tom neustavnom Vladom. I to je jedno od rijetkih obećanja koje je Abazović ispunio“, rekao je Krivokapić.

Na pitanje da li je Crna Gora propustila priliku za ove dvije i po godine, nakon smjene vlasti 30. avgusta 2020., on je odgovorio da misli da jeste jednim dijelom.

„Ali kada znate u kakvom ambijentu ste došli kao prva vlada poslije 75 godina jednog skoro istog režima, onda ja mislim da su ti rezultati za svaku pohvalu“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da se uvijek može raditi bolje i kvalitetnije.

Krivokapić je dodao da žali što ništa nije učinjeno na promjeni izbornog zakonodavstva.

„To je jedan ključ koji je trebalo da obezbijedi sve preduslove da izbori budu fer, demokratski, da nema zloupotrebe državnih resursa i da građanin zaista slobodno, po svom uvjerenju bira najbolji program koji je na dobrobit i njega i svih ostalih“, kazao je Krivokapić.

On je, govoreći o rezultatima u evropskim integracijama tokom 42. Vlade, rekao da u tom procesu svi zajednički rade, i parlament i Vlada i pravosuđe.

Krivokapić je naveo da su uradili sve što je bilo u njihovoj moći.

On je kazao da su čekali više od dvije i po godine da neko verifikuje projekat koji se odnosi na izgradnju dionice autoputa od Mateševa do Andrijevice.

„Možete li vjerovati da je danas potrebno toliko vrijeme, i to od eksperata EU koji su prihvatili da rade taj projekat, da se dođe do projektnog rešenja za tako kratku dionicu“, naveo je Krivokapić.

On je poručio da Crna Gora treba da se uzda u sebe.

„I kako narod kaže „u svoje kljuse“, a ovo sve drugo treba da bude neki benefit koji treba iskoristiti na dobrobit građana“, dodao je Krivokapić.

On je, komentarišući dešavanja u vezi za polaganjem maturskog ispita iz crnogorsko–srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika, kazao da se duži niz godina uočava trend pada znanja.

„Mislim da problem leži u našem odnosu prema obrazovnom sistemu“, rekao je Krivokapić.

On je ocijenio da je obrazovni sistem zakazao na mnogim svojim elementima.

„Imate VIP odeljenja. Imate potrebu da svi budu najbolji. Ocjena 5 vam ništa ne znači“, dodao je Krivokapić.

On je kazao da treba promijeniti stil rada u školama koji se, kako je rekao, pretvorio u memorisanje, a ne u razumijevanje i kreativnost.

„Ako želimo da obrazujemo čovjeka na pravi način, ujedno ga i vaspitavamo, treba da kažemo – stop prevarama, koje su možda bile tradicija u našoj društvu“, naveo je Krivokapić.

On je rekao da misli da što prije treba objediniti sistem testiranja na nivou čitave Crne Gore i obezbijediti jaku softersku podršku.

„Takav jedan softer je napravljen na Univerzitetu Crne Gora i koriste ga profesori Elektrotehničkog fakulteta. To je fenomenalan sistem“, dodao je Krivokapić.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

DPS traži: Popis da se odloži

Živković je kazao da neko ima namjeru da zbrza na silu popis i da na bazi toga donese određene zaključke

Živković, Foto: DPS

Danijel Živković, vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) kazao je na konferenciji za medije ispred te partije da je njihov stav da popis stanovništva treba odložiti.

„Ako nam je cilj dobijanje relevantnih podataka, onda nosioci vlasti moraju imati sluha da se popis ne održava u ovakvom ambijentu. Ako je nekome cilj da zloupotrebljava i falsifikuje podatke, onda je jasno šta je namjera onih koji sada vrše vlast u Crnoj Gori. Nisu ispunjeni ni tehnički uslovi, nisu utvrđene granice između nekih Opština…Nisu pripremljena ni upustva za popisivače…“, kazao je Živković između ostalog.

On je kazao da neko ima namjeru da zbrza na silu popis i da na bazi toga donese određene zaključke.

„Jasan je stav DPS-a. Popis je neophodno odgoditi i kada se bude održavao sprovesti monitoring od strane međunarodne zajednice“, kazao je on.

On je poručio da popis treba održati ali u drugačijem ambijentu, i da niko od njega ne bježi.

„Mislite li da je u redu da mjesec dana prije popisa nemamo metodologije… Kako će se izvršiti popis Opštine Budva, gdje je predsjednik tog grada u pritvoru. Metod od vrata do vrata, to mnoge zemlje više ne kroiste. U Crnoj Gori to je rizično. Ovaj popis se ne može sprovesti adekvatno. Moramo imati vjerodostojne podatke. Niko ne izbjegava popis, ali ovo nije ambijent u kojem treba da bude sporveden“, smatra Živković.

On je podsjetio da je DPS zaslužan za mnogobrojne istorijske rezultate u Crnoj Gori.

„Mi smo sproveli unutarpartijske reforme i učinili jedinstvenim i snažnim DPS i spremni za buduće političke prilike“, naveo je on.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Milatović: Uz puno uvažavanje Eskobara, u Njujorku sam razgovarao sa američkim zvaničnicima koji su na višim pozicijama od njega

„Niko, pa ni ZBCG se ne može unaprijed isključiti iz Vlade“, poručio je Milatović

Eskobar i Milatović

Predsjednik države Jakov Milatović rekao je da je visokim zvaničnicima SAD tokom susreta u Njujorku prenio očekivanje da će konstituenti buduće vlade djelovati u smjeru reformskih i evroatlantskih prioriteta.

“Zabrinjavajuće je što se dijalog oko formiranja Vlade ne vodi na programskim osnovama, što smatram važnijim od toga koje partije će sačinjavati Vladu”, rekao je Milatović, navodeći da je za njega principijelno neprihvatljivo da “bilo koji politički subjekt koji je dobio povjerenje određenog broja građana, pa ni ZBCG, može unaprijed biti isključen iz učešća u vlasti”.

On nije direktno odgovorio na pitanje da li je saglasan sa stavom da u vladi nema mjesta onima koji ne dijele stav SAD u vezi s Rusijom.

Prošle srijede ste u intervjuu za TVCG, u Njujorku, izbjegli direktan odgovor na pitanje da li vam je neko u SAD davao sugestije kako treba da izgleda nova vlada, rekavši “da u svakoj demokratskoj zemlji vladu biraju građani na izborima”. Dan kasnije je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara g. Gabrijel Eskobar izjavio da su SAD bile vrlo jasne da žele da vladu čine isključivo partije usredsređene na evropske integracije i posvećene NATO-u, koje dijele njihov stav u vezi s Rusijom, a da ste vi na sastancima s američkim zvaničnicima signalizirali da ste saglasni s tim. Da li ste zaista saglasni?

Učešće na Generalnoj Skupštini UN iskoristio sam da na marginama ovog događaja održim niz važnih sastanaka s predstavnicima američke administracije.

Kao najvažnije istakao bih sastanak s američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, ali i onaj sa specijalnim savjetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom i specijalnom savjetnicom predsjednika SAD za Evropske poslove Amandom Slout.

Jakov Milatović u Generalnoj Skupštini UN, foto: Predsjednik.me

Teme razgovora bile su dostignuća Crne Gore u demokratskim promjenama, kao i pravci daljeg razvoja našeg društva, kroz viziju nove politike koja je usmjerena na jačanje demokratskih institucija, vladavinu prava i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Razgovarali smo i o spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore, gdje sam jasno iskazao da je ubrzan evropski put, kredibilno članstvo u NATO savezu i jačanje dobrosusjedskih odnosa prioritet novih političkih snaga u Crnoj Gori. Na ovom putu, zatražio sam snažniju podršku SAD, kao i jačanje našeg strateškog partnerstva.

Sa svojim sagovornicima razgovarao sam o vrijednostima i principima za koje se zalažem i uvjerio ih šta su politički prioriteti u toku mog mandata. U kontekstu buduće Vlade, izrazio sam očekivanja da će i njeni konstituenti djelovati u smjeru reformskih i evroatlantskih prioriteta.

Zabrinjavajuće je što se dijalog oko formiranja Vlade ne vodi na programskim osnovama, što smatram važnijim od toga koje partije će sačinjavati Vladu.

Pored kriterijuma, koji su dominantno vezani za našu vanjsku politiku, mišljenja sam da je neophodno da u izvršnoj vlasti budu subjekti koji će se odlučno zalagati za unapređenje vladavine prava i održivi ekonomski razvoj.

Svakako, ova pitanja zahtijevaju odgovor mandatara i političkih subjekata koji pregovaraju o budućoj Vladi.

Radim sve što je u mojoj moći da predstavim potencijal Crne Gore da odlučno sprovede reforme i bude prva naredna članica EU. Iskreno vjerujem da za to postoji prilika i podrška naših međunarodnih partnera i očekujem da će svi politički subjekti pokazati veći stepen odgovornosti prema građanima u realizaciji ovog cilja.

Da li je na sastancima pominjano konkretno koje to partije ne dijele stav SAD i Vaš stav o agresiji Rusije na Ukrajinu? Ako jeste, koje su to?

Siguran sam da je i mandatar saglasan s kriterijumima vezanim za vanjsku i unutrašnju politiku koje sam pomenuo, a oko kojih u cjelosti postoji saglasnost između mene, kao predsjednika Crne Gore, i naših međunarodnih partnera.

Foto: RTCG

Više puta sam u javnosti istakao da moje viđenje procesa formiranja Vlade zahtijeva jasnu platformu i viziju, kao i veći nivo transparentnosti kada su u pitanju prioriteti, model i struktura buduće Vlade. To sam vrlo jasno elaborirao i u procesu davanja mandata.

Smatram neozbiljnim svaki politički proces koji nije utemeljen na konkretnom programu i ciljevima.

Svakako, posao mandatara je formiranje Vlade, kroz definisanje kriterijuma za ulazak u Vladu i jasno određenje subjekata koji učestvuju u pregovorima oko prihvatljivosti tih kriterijuma.

Ne znam da li su dosadašnji pregovori o formiranju Vlade iskorišćeni kao provjera utemeljenosti tih kriterijuma kod pojedinih političkih subjekata koji su učestvovali u procesu, ali sam uvjeren da ni sada nije kasno da se reaguje u tom pravcu.

Izjavili ste nedavno da ZBCG treba da bude dio Vlade. Da li i dalje tako mislite? Zašto?

U principijelnoj ravni, ne mogu da prihvatim da bilo koji politički subjekt koji je dobio povjerenje određenog broja građana, pa ni ZBCG, može unaprijed biti isključen iz učešća u vlasti. To bi bio povratak na nedemokratski politički ambijent prije avgusta 2020. godine, a siguran sam da smo u protekle tri godine napravili značajne korake u demokratskom sazrijevanju društva.

Zaključujući na osnovu medijskih izvještavanja, održan je značajan broj sastanaka predstavnika ZBCG sa mandatarom Spajićem. Stekao se utisak da konačan dogovor nije postignut zbog neslaganja oko nivoa zastupljenosti te koalicije u budućoj Vladi, a ne zbog različitih viđenja programskih prioriteta.

Tvrdnja mandatara da je u više navrata ponudio ulazak u vlast koaliciji ZBCG, uz kontinuiran proces pregovora između mandatara i ovog političkog subjekta, bez obzira na kasnije (ne)prihvatanje te ponude, logično nameće zaključak da je prethodno s njima usaglasio stavove o vanjskim i unutrašnjim prioritetima buduće Vlade.

Fer je podsjetiti da su i građanski pokret URA i ZBCG dali doprinos demokratskim promjenama u Crnoj Gori i na parlamentarnim izborima 2020. godine, i na predsjedničkim izborima 2023. godine. Mandatar Spajić takođe je dao svoj doprinos promjenama, kako kroz učešće u kampanji koalicije ZBCG na parlamentarnim izborima 2020. godine, tako i kroz izvanredan rad u 42. Vladi.

Trenutna matematika i stavovi partija koje učestvuju u pregovorima govori da nije izvjesno da mandatar Spajić ima dovoljno glasova za formiranje Vlade. G. Eskobar je ranije rekao da je po njihovom mišljenju samo jedna partija u Crnoj Gori “antizapadna”? Da li mislite da URA treba da bude dio Vlade? Zašto?

Da li treba URA da bude dio Vlade ili ne – ponoviću, pitanje je za mandatara. Još jednom podvlačim da je formiranje izvršne vlasti stvar dogovora oko određenih kriterijuma i programskih principa.

Smatram da je u crnogorskoj politici previše ličnog i isključivog i da se postepeno moramo oslobađati tih stega. Svi znamo da su se neposredno prije izbora dogodile neke loše stvari koje su narušile odnos između mandatara i rukovodstva URA-e, ali sam ipak mišljenja da se mora razgovarati, ako je to u korist opšteg dobra.

Podsjećam da su i određeni lideri partija manje brojnih naroda snažno podržavali prethodni režim i predsjednika Đukanovića, što mene danas ne sprečava da ih vidim kao partnere u daljoj demokratizaciji Crne Gore.

Da li za Vas poruka g. Eskobara o tome kakvu vladu SAD žele predstavlja miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore? Zašto?

Uz puno uvažavanje gospodina Eskobara, u Njujorku sam imao susrete s više američkih zvaničnika koji su, u hijerarhijskom smislu, na višim pozicijama u njihovoj administraciji, kao što su državni sekretar Blinken, specijalni savjetnik Stejt departmenta Šole i specijalna savjetnica predsjednika SAD za Evropske poslove Slout.

Naša država pripada zapadnom sistemu vrijednosti i svu svoju energiju uložiću da doprinesem njenom što boljem pozicioniranju prema zapadnim partnerima, posebno prema SAD.

Razumljivo je da, ukoliko želite da postanete članica neke organizacije, kao što mi težimo da postanemo članica EU, morate prihvatiti unutrašnja pravila te organizacije i sa njom sinhronizovati svoju unutrašnju i vanjsku politiku, na čemu Crna Gora već radi. Vjerujem da će to biti pristup i nove crnogorske Vlade.

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Miodrag Laković saopštio je u petak da od Vas, nakon povratka iz SAD-a, očekuje da pomognete PES-u da sastavi vladu s onima s kojima je lider tog pokreta i mandatar Milojko Spajić otpočeo pregovore. Hoćete li to i učiniti? Ako hoćete, kako?

Kao utemeljivaču PES-a i nekome ko je, u cilju ostvarivanja ideje oko koje smo okupljali građane, obišao Crnu Goru uzduž i poprijeko, predvodeći listu PES-a na lokalnim i predsjedničkim izborima – najmanje je potrebno da mi bilo ko drugi tumači očekivanja naših pristalica. Posebno to ne treba da rade ljudi koji su se Pokretu priklonili (pritom, ne znam da li i formalno) kada je već bilo izvjesno da će postati najjača politička snaga u Crnoj Gori. Kao predsjednik Crne Gore, izuzeo sam se iz bilo kakvog učešća u dosadašnjem procesu formiranja Vlade, imajući u vidu da je to posao mandatara, a ne moj.

Takođe napominjem da nisam učestvovao ni u kreiranju i izglasavanju poslaničke liste PES-a, koja je bila isključiva stvar izbora nosioca liste Milojka Spajića.

Ipak, gospodin Spajić od mene u svakom trenutku može dobiti stav ili mišljenje o tome kako vidim ovaj proces i, eventualno, ideje koje mu mogu pomoći da uspješno okonča posao koji je započeo prije tri mjeseca, odmah nakon parlamentarnih izbora. Bez želje da se miješam u ono što je njegova odgovornost i u to kakve će odluke donositi u svojstvu mandatara.

Nije dobro da se drugačije mišljenje poslanica tumači kao moj uticaj

Koliki je Vaš uticaj na dvije poslanice PES-a koje su javno najavile da neće podržati Vladu kakvu je zamislio mandatar Milojko Spajić? Da li ste razgovarali s njima o formiranju Vlade? Ako jeste, kada i kakav je bio ishod takvog razgovora?

Nije dobro za politički ambijent da se drugačije mišljenje, po automatizmu, tumači kao plod nečijeg uticaja, a ne slobode u djelovanju svakog pojedinca.

Upravo je sloboda mišljenja ono za šta smo se izborili u kontekstu demokratskih promjena u Crnoj Gori.

Ovo posebno nije dobro ako se radi selektivno pa se zauzimanje drugačijeg stava od stava matične organizacije, ako nam ide u korist – prihvata, a ako je kontra naših trenutnih interesa – kvalifikuje kao izdaja.

Nijedna partija, pa ni PES, ne smije biti skup ljudi koji dižu i spuštaju ruke naspram očekivanja pojedinaca, već poprište za slobodno iskazanu volju.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Spajić o učešću bivšeg DF-a u Vladi: Ne treba biti zatvoren za razgovore

„Optimista sam da će se formirati proevropska vlada“, poručio je lider Pokreta Evropa sad i istakao da opstrukcije postoje od početka

Spajić, Foto: Slađan Fatić

Mandatar i predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić kazao je nakon sastanka sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem da je optimista da će vlada biti formirana. Kazao je da opstrukcije postoje od početka, ali da se trudi da se vlada formira što prije.

„Prošli smo mnoge teme, i o tome kako je bilo i u posjetama koje je predsjednik imao. Optimista sam da će se vlada formirati. Biće proevropska vlada. Ništa što je dobro nije lako. U Crnoj Gori se često stvari zakomoplikuju bez potrebe. Trudimo se i ja i tim da pregovore ubrzamo. Svjesni smo situacije da je potrebna Vlada. Postoje opstrukcije od početka“, kazao je Spajić nakon sastanka, prenosi RTCG.

Te opstrukcije su, kaže Spajić, učestale ove godine, i tokom predsjedničke kampanje i tokom parlamentarnih izbora.

„Evo i sada opstrukcije. Mi ih očekujemo, borimo se, želimo bolju budućnost za građane“, kazao je Spajić.

On je ponovio da je Glavni odbor PES-a izglasao većinu od 44 poslanika, i sada je „na nama da to pretočimo u Parlamentu“.

Govoreći o učešću koalicije ZBCG kaže da ne treba biti zatvoren za razgovore ni sa tom koalicijom, ali ni drugim partijama.

„Treba razmišljati o širokom razgovoru“, kazao je Spajić, prenosi RTCG.

Podsjetimo, danas je istekla polovina roka od 90 dana, koliko mandatar ima da sastavi novu Vladu.

Milatović bi, kako su ranije mediji prenijeli, svom partijskom kolegi (obojica su u rukovodstvu Evrope sad) ukoliko mandatar nije došao do željene većine, mogao ponuditi kompromisno rješenje.

O čemu se konkretno radi, pretpostavljalo se da će vjerovatno će biti poznato nakon sastanka dvojice lidera.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije