Connect with us

EKONOMIJA

NAJLJEPŠA PRIČA SA OLIMPIJADE

Tijana iz Srbije dala novac za taksi atletičaru koji je kasnio na olimpijsko finale! Uzeo zlato, pa joj se odužio gestom o kom bruje svi (VIDEO)

Filmska priča sa nedavno završenih Olimpijskih igara u Tokiju, a u centru pažnje atletičar sa Jamajke i jedna Tijana iz Srbije.

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Sprinter sa Jamajke Hansl Parčment (31) osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u trci na 110 metara sa preponama iako je zamalo zakasnio na finale!

Parčment je ušao u pogrešan autobus i umjesto na Olimpijskom stadionu završio ispred kompleksa bazena, a onda mu je u pomoć pritekla jedna Srpkinja. U pitanju je Tijana Stojković (25) koja je u Tokiju radila kao volonterka, a da nije bilo nje – atletičar sa Jamajke ne bi ni imao priliku da osvoji zlato.

Tijana je primijetila zbunjenog Parčmenta koji je od zvaničnika OI dobio objašnjenje da može samo da se vrati u Olimpijsko selo i potom sjedne u pravi autobus, ali pitanje je da li bi stigao na vrijeme.

Zato je Tijana prišla Parčmentu i ponudila mu novac za taksi kojim je stigao do stadiona!

Parčment je naravno prihvatio njenu pomoć, odmah je pozvao taksi i stigao na Olimpijski stadion u Tokiju u „minut do 12“, a onda je napravio veliko iznenađenje pošto je u finalu svoje discipline trijumfovao ispred američkog sprintera Granta Holoveja.

Plakao je od sreće Parčment, ali dobro je znao da je lako mogao da ostane bez svega, pa je zato odmah pokušao da pronađe volonterku iz Srbije koja mu je pomogla.

Parčment je snimio čitav proces kako je pronašao Tijanu koju je nazvao „dobrom Samarićankom“.

„Ovo zlato je zbog tebe, ti si mi pomogla!“, zahvaljivao se Parčment i potom joj vratio novac za taksi koji mu je dala.

Poklonio joj je uz to i majicu Jamajke, dozvolio joj da drži zlatnu medalju, a čitava priča vrlo brzo odjeknula je cijelom karipskom državom.

Tamošnji premijer Endrju Holnes objavio je dirljivi snimak i pozvao Tijanu da bude gost Vlade Jamajke zbog ovog lijepog čina.

Nije još poznato da li je prihvatila poziv, ali je Tijana rado obukla majicu koju joj je olimpijski šampion poklonio i koji ne bi imao zlato oko vrata da nije bilo nje.

„Hvala svima, ovo je poklon dragog Hansla i savršeno mi pristaje. Hvala ti! Hvala i svima na porukama, ne mogu dovoljno da vas se zahvalim!“, napisala je Tijana na Instagramu uz želju da svi budu zdravi, a građani Jamajke joj zahvaljuju na fantastičnom potezu.

Najljepša priča Olimpijskih igara, nema sumnje!

Advertisement
Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

EKONOMIJA

Spajić poručio: Program Evropa sad neće stati ni pred kim

„Taj program ništa neće zaustaviti. Borba za dobrobit svih građana jača je od svake politike“

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Program Evropa sad neće stati ni pred kim, poručio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, dok je državni sekretar u tom resoru Janko Odović saopštio da taj program ništa neće zaustaviti, i dodao da je borba za dobrobit svih građana jača od svake politike.

„Evropa sad! neće stati ni pred kim! Tu smo zbog vas i zajedno sa vama ćemo se izboriti za bolji životni standard u cijeloj Crnoj Gori“, napisao je Spajić na Tviteru i pozvao građane da prijave svaku neregularnost.

Tvrdi i da niko neće proći nekažnjeno.

Poziv je uputio i Odović.

„Ukoliko imate nedoumica kontaktirajte nas, a ako uočite nepravilnosti Uprava za inspekcijske poslove radi pojačanim kapacitetom i neće biti povlašćenih. Tu smo zbog vas – građana Crne Gore“, napisao je Odović na Tviteru.

Ministarstvo je jutros objavilo spisak kontakt osoba za sve upite koje građani imaju povodom zakonskih rješenja u okviru ekonomskog programa Evropa sad.

Iz Ministarstva su podsjetili da je 080 555 555 broj za prijavu neregularnosti inspekciji.

“Od danas operateri Uprave za inspekcijske poslove rade u dvije smjene i biće dostupni svakog radnog dana od sedam do 20 sati”, naveli su iz Ministarstva.

Nastavite sa čitanjem

EKONOMIJA

Ministarstvo finansija: Prijavite neregularnosti vezane za program „Evropa sad“

Broj za prijavu neregularnosti inspekciji je: 080 555 555, a od danas operateri Uprave za inspekcijske poslove rade u dvije smjene, navodi se u saopštenju

Kome se obratiti u zavisnosti od tematike upita, Foto: ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) objavilo je spisak kontakt osoba kojima građani mogu da se obrate za sve upite vezane za zakonska rešenja u okviru programa „Evropa sad“.

Iz Ministarstva finansija navode da na broju 080 555 555 građani mogu inspekciji prijaviti sve neregularnosti.

„Od danas operateri Uprave za inspekcijske poslove rade u dvije smjene i biće dostupni svakog radnog dana od 07h do 20h“, saopštili su iz MFSS.

Skupština je na poslednjem zasijedanju u prošloj godini usvojila set zakona čija će se primjena značajno odraziti na poslovanje crnogorske privrede, a u kontekstu ostvarivanja ekonomskog programa „Evropa sad“.

Prema programu „Evropa sad“, minimalna plata zaposlenih u Crnoj Gori povećala se od januara na 450 eura sa dosadašnjih 250 eura.

Programom su uvedene brojne mjere koje se tiču rasterećenja poreskog opterećenja na rad, ukidanja doprinosa na zdravstvo, kao i uvođenje neoporezivog dijela zarade do 700 eura. Takođe, uvodi se i progresivno oporezivanje kad je u pitanju porez na dohodak fizičkih lica i porez na profit preduzeća.

Nastavite sa čitanjem

EKONOMIJA

Vožnja prvom dionicom auto-puta očekuje se najkasnije u maju

„Puštanje saobraćaja na dionici auto-puta od Podgorice do Mateševa najkasnije u maju“, kazao je direktor Monteputa, nakon novog probijanja rokova

Pratite portal Berane online na Facebook-u, Instagramu i Tviteru.

Izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić rekao da očekuju puštanje saobraćaja na dionici auto-puta od Podgorice do Mateševa najkasnije u maju, prenosi portal RTCG.

On je naveo da ranije rukovodstvo kompanije Monteput nije na vrijeme preduzelo aktivnosti na nabavci opreme neophodne za adekvatno održavanje i obezbjeđivanje autoputa.

„Sprovodimo pregovore i aktivnosti na obezbjeđivanju neophodnih uslova potrebnih za realizaciju nastavka autoputa Bar-Boljare. Ovdje mislim na dionice Mateševo-Andrijevica i Andrijevica-Berane-Boljare“, poručio je Ljiljanić.

On je ukazao da prethodno rukovodstvo Monteputa nije na vrijeme preduzelo aktivnosti na nabavci opreme neophodne za adekvatno održavanje i obezbjeđivanje autoputa.

„Ovdje mislim na opremanje vatrogasne službe i službe zimskog održavanja autoputa. Novo rukovodstvo je za nabavku navedene opreme započeo postupke javnih nabavki, a jedan broj tendera je u pripremi“, pojasnio je Ljiljanić.

On kaže za Portal RTCG da su svi veći propusti i greške već do sada otkriveni s obzirom da je autoput u završnoj fazi.

„Postoji manji broj sitnih propusta i grešaka koje su normalne za ovakav objekat i koje prevazilazimo. Želim da naglasim da je objekat kao cjelina impresivan i kvalitetan“, navodi Ljiljanić.

Nastavite sa čitanjem

Facebook

Instagram

Najčitanije