Connect with us

POLITIKA

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Đukanović: Kada uđemo u EU, prosječna plata biće 1.500 eura

Đukanović je konstatovao da je vlast na čijem je bio čelu imala i neke slabosti, i da je to karakteristika za sve vlasti koje dugo traju

Đukanović, Foto: DPS

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović i predsjednički kandidat na predstojećim izborima, u razgovoru sa građanima na tribini u Zagoriču, kazao je da je cilj svake odgovorne politike poboljšanje životnog standarda, i naglasio da se do tog cilja mora doći na odgovoran način a ne manipulacijama i sijanjem iluzija.

„Kad Crna Gora postane članica EU, realno je da prosječna plata bude 1.500 eura. Do toga dolazimo realizacijom reformi i ulaskom u članstvo u EU. Ovo je realno, sve ostalo opasno prijeti da ovu zemlju uvede u bankrot. Ovakvom politikom kakva se sada vodi, ova zemlja teško može izbjeći bankrot do kraja 2023“, kazao je Đukanović.

On je rekao da moramo da vodimo računa o jednoj bitnoj činjenici.

„Koliko god je bila važna visina plata i penzija, to nije ipak kompletan životni standard. Jako je važno kakav je nivo zdravstvene usluge, kakvo je obrazovanje…“, kazao je Đukanović.

Foto: DPS

Đukanović je posebnu pažnju posvetio položaju penzionera, koji su najviše pogođeni inflacijom i dodao da se njihov status mora poboljšati.

„Sto dvadeset hiljada penzionera danas ima mnogo veći problem nego što su ga imali prije ovoga perioda“, kazao je Đukanović.

On je objasnio da se ovakvim vođenjem javnih finansija stvara inflacija, koja je u ovom trenutku najveća od nezavisnosti.

„Danas je u Evropi inflacija devet posto a u Crnoj Gori 17,2. Ta inflacija pogađa sve, ali najdrastičnije penzionere, ljude koji su časno odradili svoj životni vijek, dali to što su znali i umjeli da bismo mi danas imali temelje države Crne Gore. Nekada je penzija bila na nivou 57 posto prosječne plate, a sada je 50“, kazao je predsjednik DPS-a.

Đukanović je rekao da je važno i kako se do kvalitetnog životnog standarda dolazi.

„Nije dovoljno željeti da se dođe do povećanog životnog standarda, jako je važno znati kako se to ostvaruje. Ne prodavati ljudima iluzije, jako je važno dijeliti sa ljudima ono što je neka spoznaja i iskustvo koje morate imati čak i ako vodite domaćinstvo – da prvo nešto morate stvoriti da biste mogli potrošiti“, kazao je Đukanović.

Đukanović je konstatovao da je vlast na čijem je bio čelu imala i neke slabosti, i da je to karakteristika za sve vlasti koje dugo traju. On je preuzeo odgovornost za te slabosti i kazao da je spreman da ih otkloni. Naglasio je da se, ma koliko neobjektivni kritičari pokušavali da ocrne vlast koju personifikuje, te greške ne mogu uporediti sa onim što radi ovi koji su poslije 30. avgusta postali većina.

„Kao što nema živog čovjeka bez mana, tako nema ni politike bez slabosti. Nema ni vlasti bez slabosti. A posebno nema vlasti bez slabosti, ako ona dugo traje… Potpuno sam toga svjestan i kao čovjek koji je personifikovao tu politiku, koji je predvodio politiku koja je Crnu Goru dovela do ovih ostvarenja. Ja odgovorno preuzimam svoju odgovornost za slabosti koje ste identifikovali i sposoban sam da ih otklonim. Mi moramo da pokažemo da smo razumjeli poruku građana iz 2020. i da smo se ozbiljno ozbiljno posvetili onome što su oni identifikovali kao naše mane”, kazao je Đukanović i dodao da i pored toga što su vlastodršci bili samo posvećeni ostrašćenom revanšizmu, do sada nema ni jedne optužnice i presude protiv predstavnika bivše izvršne i zakonodavne vlasti.

Đukanović je na kraju rekao da je uvjeren će pobjede na izborima 2. aprila i na parlamentarnim 11. juna povratiti normalnost i stvoriti uslove da Crna Gora uhvati priključak sa onim trendovima koje je imala do 30. avgusta 2020.

Ostavite komentar

Postavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POLITIKA

Bečić i Abazović danas u Beranama i Andrijevici

„Aleksa i Dritan pozivaju građane Andrijevice da danas budu na gradskom trgu u 17.30, a građane Berane da se okupe u glavnoj ulici u 18.30h“, saopšteno je iz ove predizborne koalicije

Foto: Koalicija "Aleksa i Dritan – Hrabro se broji"

Nosilac izborne liste „Aleksa i Dritan – Hrabro se broji“ i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić zajedno sa predsjednikom Vlade i čelnikom GP URA Dritanom Abazovićem posjetiće danas (utorak, 30. maj) Berane i Andrijevicu gdje će, kako se navodi, razgovarati sa građanima.

Foto: Koalicija „Aleksa i Dritan – Hrabro se broji“

„Aleksa i Dritan pozivaju građane Andrijevice da danas budu na gradskom trgu u 17.30, a građane Berane da se okupe u glavnoj ulici u 18.30h“, saopšteno je iz predizborne koalicije “Aleksa i Dritan – Hrabro se broji!”.

Foto: Koalicija „Aleksa i Dritan – Hrabro se broji“

Dodaju da je autobus hrabrosti otpočeo svoj obilazak svakog dijela Crne Gore u sklopu predizbornih aktivnosti.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori su zakazani za 11. jun.

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Održan sastanak kod Milatovića: Prisustvovali Bečić, Medojević, Spajić, Joković, Vukšić, Ibrahimović…

Sastanku nisu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, kao ni predvodnik liste Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković i Narodnog pokreta „Pravda za sve“ Vladimir Leposavić

Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Sastanak predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića sa predstavnicima političkih partija koje učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima 11. juna održan je danas u Vili Gorica u Podgorici.

Na sastanku se razgovaralo o ključnim temama za dalji razvoj Crne Gore.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Sastanku sa Milatovićem su prisustvovali predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević, predstavnik Demokratske partije socijalista (DPS) Abaz Dizdarević, nosliac liste „Narodne koalicije“ Dejan Vukšić, lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, nosilac liste Pokreta Preokret Srđan Perić, predsjednik Force Genci Nimanbegu, predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović, predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj, lider Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović i nositeljka liste „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru!“ Dragica Perović Ivanović.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Sastanku njijesu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, kao ni predvodnik liste Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković i Narodnog pokreta “Pravda za sve” Vladimir Leposavić.

Foto: Služba predsjednika Crne Gore

Nastavite sa čitanjem

POLITIKA

Knežević neće na sastanak kod Milatovića: Zahvaljujući DF-u ubjedljivo ste pobijedili Đukanovića

On poziva Milatovića, pošto je rekao da je predsjednik svih građana Crne Gore, da ako želi razgovor sa njima, da prvo podnese ostavku na mjesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad, da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da neće poći sa DPS-om

Predsjednik Demokratske narodne partije i nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Milan Knežević sinoć je u sali Doma vojske u Pljevljima, na skupu koalicije „Za budućnost Crne Gore“ odgovorio na poziv za sastanak predsjednika države Jakova Milatovića i jasno kazao da neće prisustvovati sastanku.

„Gospodine Milatoviću, zahvaljujući glasovima Demokratskog fronta, zahvaljujući pozivu Andrije Mandića, zahvaljujući svima nama, ostvarili ste ubjedljivu pobjedu nad Milom Đukanovićem 2. aprila. Iako ste nas do 19. marta optuživali da smo dvije strane iste medalje i da želimo da idemo sa Demokratskom partijom socijalista i da smo sve dogovorili sa Milom Đukanovićem. Pokazali smo odgovornost, pokazali smo mudrost, pokazali smo ozbiljnost jer smo znali da će građani Crne Gore da glasaju najviše protiv Mila Đukanovića, a tek onda za Jakova Milatovića u drugom krugu“, kazao je Knežević.

Da je to istina, Knežević istiće da to pokazuju i 22. i 23. april, kada je na Milatović Glavnom odboru ostao u ubjedljivoj manjini, da ga nije glasao nijedan član u sukobu sa Milojkom Spajićem.

„To je najbolji pokazatelj kako je varljiva narodna volja i kako ljudi jasno opredjeljuju ko i što govori, a ko što radi. I zato želim da Vas obavijestim iz Pljevalja da sam ja sa razrednim straješinama završio davne `98. godine i da je moj razredni starješina, posljednji u životu, Vojislav Knežević i da ja ne želim novog razrednog starješinu Jakova Milatovića“, kazao je Knežević.

On poziva Milatovića, pošto je rekao da je predsjednik svih građana Crne Gore, da ako želi razgovor sa njima, da prvo podnese ostavku na mjesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad, da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da neće poći sa DPS-om, „jer svi vide u ovom trenutku šta rade ambasade, međunarodni faktor PES i DPS“.

„A kada pogledate listu PES-a i DPS-a , ne zna se ko je PES, a ko je DPS. To su naši uslovi za razgovor ali ne među petnaestoricom u krugu, nego oči u oči, među kamerama. Da obeća da neće slušati ambasade i da će Ustav i zakoni CG biti osnovno mjerilo tokom upravljanja njegovog predsjedničkog mandata“, zaključio je Knežević.

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije